Президентът за служебния кабинет: Свърши много работа за кратко!

Плевнелиев доволен и от вътрешната, и от външната политика
Обновена: 10 ное 2014 17:18 | 10 ное 2014 11:39, Веселина Йорданова
54
Президентът за служебния кабинет: Свърши много работа за кратко!
Президентът Росен Плевнелиев и Георги Близнашки. Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев похвали действията на служебното правителство на проф. Георги Близнашки както във вътрешната, така и във външната политика.

Служебното правителство се справи достойно с най-важната задача – да внесе успокоение и да организира свободни и честни избори, заяви Плевнелиев при отчета на мандата на служебния кабинет, който той назначи.

Според държавния глава кабинетът е възстановил доверието на ЕК и по време на тримесечния му мандат страната ни е била активен член на НАТО.

По думите му служебният кабинет е работил в среда на комбинация от кризи. Пет правителства и три парламента се смениха в България за две години, припомни президентът. При отчета Плевнелиев не забрави да похвали и първия служебен кабинет, който назначи - този на Марин Райков, заради правилото в една банка да се държат до 25% от парите на държавно дружество.

Президентът обаче разкритикува остро мандата на Пламен Орешарски, който описа с външнополитическа изолация, кризи в страната, спрени еврофондове, неразплатени пари.

Свидетели бяхме на рекордно ниско доверие към правителството на Пламен Орешарски и 42-то НС, отсече Плевнелиев, като посочи, че служебното правителство е работило в режим на тежки финансови рестрикции заради липсата на актуализация на бюджета.

Президентът похвали служебното правителство, че е проявило характер по повод нападки на руски официални лица, към които отговорът на външният министър Даниел Митов беше, че страната ни е суверенна държава, която взема самостоятелно своите решения.

Служебните министри доказаха, че може да се свърши много работа за кратко време, подчерта президентът и допълни, че те са работили по съвест. Вярвам, че ще помагате и в бъдеще с вашата посветеност и вашата експертиза, се обърна той към министрите от служебното правителство.

По думите на Плевнелиев проведените избори са легитимни и не се оспорват от никого. Той заяви, че очаква приемственост и продължение на политиките.

Точно три месеца и един ден управление след назначаването правителството приключи своята работа и приключи успешно своя мандат, заяви служебният премиер Георги Близнашки.

Той също припомни, че кабинетът на Орешарски е подал оставка след година протести, а задачата на служебното правителство по думите му е била да върне страната към изконните ценности на демокрацията.

Това правителство нямаше как да ограничи работата си единствено до организиране на честни избори, подчерта Близнашки, като припомни наводненията и изтъкна кризите в редица сектори.

Според него въпреки опитите служебният кабинет да бъде въвлечен в предизборната кампания той е изпълнил достойно ангажиментите си, като е работил открито и прозрачно. 

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
МАМИЦАТА ВИИИИИ!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ,napalniha li gyshte ,tia mrasnici.paplach ot paraziti profesor lapach na kinti.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те такива *** нЕма!!! Само Тиквата липсва!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква оценка , а каква действителност ??Защо няма работа за нашите деца , а трябва да излизат от България , и днес това продължава ????Това показва колко се справяте и сте отличници ??
29
0
 
4
 
! Отговори
555 преди 9 години
Po jalak ot tozi ne ni e upravlyaval dosega!!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Божичко, каква отврат ни управлява! Нямаме никакъв шанс с тези бивши комунистически изчадия! Жалко за България!
27
0
 
10
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Самооценката е винаги една и съща;ОТЛИЧЕН. Даже и когато е ухилена до ушите.
26
7
 
2
 
! Отговори
Рабфак преди 9 години
Най-добрите ни правителства, след това на Лостов, си оставт служебните...
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народен съд иде , господа...Посипвайте си главите с пепел, дорде е време. Не че ще ви се размине, но...Гладна кокошка какво да сънува?
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е справи се достойно.Сега очакваме да видим наградите|постовете им| за добре свършената работа, а и данъчните им декларациисъщо няма да е збе да се публикуват!
23
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ако кажеше ,че нищо не са свършили ,освен да харчат на поразия нали щеше да си признае ,че и той е като тях некадърник.Не ,че не е !
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименGOLIAMA RABOTA,OSHTE EDNA LUDA
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да раздаде , доста парички
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О да, побързаха да изпълнят всички поръчки
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Популярният с псевдоним Станчо Банджо се избъзика с президента на републиката Росен Плевнелиев и с Народното събрание, като пусна обява в ebay за продажба на кибрит за ритуални запалвания с лика на държавния глава и със снимка на депутатите.Цената е 89,90 евро. Умишлено е завишена, за да се ограничи безсмисленото му използване, споделя от Дъблин Станчо Банджо.
18
2
 
32
 
! Отговори
3456 преди 9 години
КОЙ?! КОЙ ГО НАПРАВИ "ПРЕЗИДЕНТ"?! Протестъри, къде сте? КОЙ?!
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Почина Лидия, която се запали сама пред президентството"ОСТАВКА!!!
16
1
 
27
 
! Отговори
бостанско плашило преди 9 години
Президентската институция е напълно излишна и трябва да бъде премахната! Слузестият плевел получава огромни пари, а не върши никаква работа! Едно бостанско плашило ще е по-полезно за България!
15
3
 
26
 
! Отговори
alkap преди 9 години
има ли човек който го харесва
14
1
 
29
 
! Отговори
хммм преди 9 години
това заглавие някакъв виц ли е? Най-зле сме в цяла Европа, надали България е била в подобно положение откакто съществува от 1400 години, обаче в параламента си пляскат едни други за ,,добрата работа,,