Партията на Кунева: В РБ не си вярваме

Блокът пак се пропука: Едни искат конгрес, други - не
Обновена: 14 ное 2014 16:47 | 14 ное 2014 16:47,
44
Партията на Кунева: В РБ не си вярваме
Снимка: Реформаторски блок

Коалицията на Реформаторите отново се пропука. Партията на Меглена Кунева излезе с публична позиция, в която констатира, че между партиите в Реформаторския блок има висока степен на недоверие.

От становището на формацията става ясно, че тя иска ново отлагане на учредителния конгрес, който трябва да превърне Блока в единен политически субект. Една от причините за това е, че няма единно мнение кой да е лидер на новата формация.

Още по темата
Първият опит за учредяване беше в навечерието на парламентарните избори. То обаче беше отложено в деня на конгреса. Тогава формациите в Блока се разбраха, че ще проведат нов форум на 10 ноември. Заради проблемите около сформиране на новия кабинет обаче тази дата също беше отмината.

Преди дни в парламента се проведе тайна среща на депутатите и министрите от РБ, на която беше решено отново да се задейства провеждането на конгрес. Стана ясно, че той дори се планира за началото на следващата година.

Днес в парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев потвърди, че партията му остава на позицията, че конгрес трябва да има. След заседание късно снощи обаче партията на Меглена Кунева реши, че провеждането на висшия форум на този етап ще е неподходящо и контрапродуктивно.

„Провеждането на подобен форум преди чувствително да се е повишило доверието между партиите в коалицията и преди всички партии в коалицията да изразят изрично общо съгласие по въпроса за бъдещото лидерство в РБ, не само не би било стъпка към обединение, а напротив - значително би увеличило рисковете пред коалицията”, се казва в позицията на ДБГ.

В нея се припомня, че Реформаторският блок е бил създаден за реално правене на реформи. „През тяхната реализация се доказва потенциала за лидерство. Затова считаме, че Съюзен конгрес може да има, след като са налице и първите резултати от реформите”, се казва в позицията на партията на Меглена Кунева.

В нея се демонстрира желание добрите коалиционни отношения да се възстановят.

Съпредседателят на групата на РБ в парламента Найден Зеленогорски пък даде да се разбере, че е за закриване на Гражданския съвет на Реформаторския блок, който е една от най-активните структури в съюза. „Нека бъдем честни, нашата иновация - Гражданският съвет, беше много интересна и даде добър резултат, но в решителни моменти имаше разклащане на лодката, което е крайно недопустимо”, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ДБГРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
джото преди 9 години
И какъв е извода?Лустрация до дупка!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бе плюете ги, а гласувате за тях!? Как иначе са в парламента? Прос народ.
28
1
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Е как да си вярваме, другарко Пръмова, при такива пишманполитици като Вас?
27
1
 
4
 
! Отговори
loiola преди 9 години
E kak ne, kato tam sa vse pichove,minali prez kakvo li ne i prez koia li ne partia ......
26
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Кунева,за коя Пария всъщност ти говориш?Защо имам чувството , че се опитваш да вкараш НДСВ през задният вход???Сутринта по 7 ДНИ, Ники Василев. Суперлативи за Д.Вълчев.Каролев и другите другари и куп глупости.Та нали напуснахте хубавата Англия и добрите пари / ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТИ / в полза родину, ама забравите да се върнете и станахте МИЛИОНЕРИ ???
25
2
 
10
 
! Отговори
бивш от СДС преди 9 години
Радан Кънев не случайно отказа всякакъв пост в правителството . Това е съвет на ментора му Иван Костов . Сега ще критикува правителството и иска да стане шеф на РБ . След няколко години ще иска да е Премиер , това е стратегията .
24
2
 
14
 
! Отговори
плевенчанин преди 9 години
Да ви светна нещо. Зеленогорски предателя вместо да говори глупости да каже как племенника му Калин кара такъв скъп джип. Да каже защо племенника му мутрата Калин му викат "кмета" - защото при управлението на вуйчо му всички се страхуваха в Плевен от него. Да каже Калин колко дела има и за какво са, с кои мутри дружи. Изгонен е от всички училища. Това да каже Зеленогорски, който съсипа града ни.
23
1
 
17
 
! Отговори
лейтенант кобрети преди 9 години
хаххахах ..не си вярвали в реаниматорския блок...че то вие за вярване ли сте всичките...изритани,избутани,отлюспени,несъвместими един с друг,противоречащи си ,лъжливи и крадливи ...създадохте един политически ФРАНКЕНЩАЙН и на всичкото отгоре мислите,че може да си имате доверие..та вие сте просто едната от трите патерици на неандерталеца Бай Бок и заради това ще горите в АДА изчадия нещастни............
22
2
 
12
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Тия *** срам нямат, те са оперирани от такова чувство. В главите им са само мисли за власт, пари и реваншизъм.
21
1
 
17
 
! Отговори
КОШМAРA - AТAКA преди 9 години
Болшевишкия Реaнимaторски блок се рaзпaдa. Толковa нaгло и безскрупулно излъгaхa глaсувaлите зa тях. Сигурно им иде дa потънaт в земятa от срaм. Никогa повече нямa дa помиришaт Пaрлaмент!!!!!!!!!
20
1
 
17
 
! Отговори
непукис преди 9 години
Не си вярвали то и Боце не ви вярва ,но нали му трябват бройки ви пусна на софрата.
19
1
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 9 години
Тук някои се чудят кой е гласувал за тия политически трупове и ренегати от Реаниматорския блок. Нима не знаете какво е то купуване на гласове и има ли то почва у нас?
18
3
 
14
 
! Отговори
другарката Пръмова преди 9 години
Това не е вярно, ние от "Събрани от кол и въже" вярваме в стабилността на съюза ни. Ето примерно вчера лидерите ни с изненада установиха, че сме във властта и не сме загубили изборите, поради което явно ще трябва да седнем на една маса, да се запознаем, ще научим имената си, кой какъв е и за какво се бори в Деформаторския блок. Радваме се, че се намериха достатъчно балъци да гласуват за еднодневка като нас, но сега явно ще трябва да мислим какво по дяволите ще правим в управлението.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ostavka
16
12
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
От свалянето на правителството Филип Димитров та до ден днешен щом се появи нещо действително демократично и обещаващо истински промени, ВСИЧКИ СЕ НАХВЪРЛЯТ ВЪРХУ НЕГО. Защото нещастната ни Родина е все още в ръцете на все същите генерали от ДС, които докараха царя, Рапона, *** и т.н. и т.н. Защо не се занимавате с вътрешните проблеми на ГРОБ, например? Защото там такива няма - всичко козирува и гледа в очите мафиотския си вожд. И вие - журналистите - също.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов иска ДСБ да погълне останалите формации и се надява да управлява получения конгломерат чрез протежето си Кънев. Как при такива опити да има доверие. Кунева усеща как й издърпват килимчето изпод краката.
14
3
 
12
 
! Отговори
Турците от РБ преди 9 години
Защо сте се събрали след като не можете да се търпите? Този Реформаторски блок е уродлива коалиция между синьо - десни и турска етническа партия. Това кръвосмешение е пошло и сглобено от политически трупове. Разделени те са политически трупове, тъй като нито една партия не може самостоятелно да мине четирипроцентовата бариера за влизане в парламента. Кажете ми кой гласува за този миш-маш? Това е направо е нов българо-турски бардак със стари ку*ви и травестити.
13
1
 
13
 
! Отговори
Габонската афера преди 9 години
Къде са 20-те милиона долара от Габонската афера, другарко Кунева?
12
2
 
8
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Тези докато не е станало късно да си ходят защото управлението им ще е неефективно и след тогава няма как да обвинят ДПС-то. Разпад на държавността има в страната. Всеки разбира от всичко но както виждате ефект няма.
11
1
 
16
 
! Отговори
плевенчанин преди 9 години
Зеленогорски разсипа и унищожи родния ни град Плевен, и го доведе до пълна разруха. През неговото управление 30 000 души напуснаха града поради липса на перспектива. Освен да обикаля света на гърба на данъкоплатците и да гледа личния си интерес, той нищо не направи, а беше във вреда на плевенчани. Предаде най-долно СДС и избирателите си и отиде при Пръмова - Кунева. Той е готов всеки да предаде щом става дума за власт и за лични облаги.