Патриотите казват до 24 часа напускат ли властта

Отговорът щял да дойде след среща с Борисов, но не в Банкя
Обновена: 19 ное 2014 14:00 | 19 ное 2014 10:36,
60
Патриотите казват до 24 часа напускат ли властта
Валери Симеонов Снимка: архив, БТА

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че до 24 часа ще стане ясно решението на Патриотичния фронт дали ще оттегли подкрепата си от кабинета, или не. Отговорът ще дойде след среща с премиера Бойко Борисов. Той е поканил Симеонов и другия председател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Къде ще е срещата обаче не е ясно. Със сигурност тя няма да е в Банкя, стана ясно от думите на Валери Симеонов.

Още по темата
„Като ме познавате, ще отида ли в Банкя? Там между кучетата и кипарисите!“, каза лидерът на НФСБ.

Напрежението в управляващото мнозинство избухна вчера, след като Патриотите обявиха, че обмислят оттегляне на подкрепата заради назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

Днес Симеонов потвърди, че намерението за оттегляне на подкрепата остава сериозна и че позицията скоро ще бъде ясна. „Трудно се взима решение за оттегляне на подкрепа, защото може да доведе до събаряне на правителство и до извънредни избори. Това е отговорно решение“, каза лидерът на НФСБ.

Симеонов отрече искането му да е проява на дискриминация. „Да сте чули ние да сме против назначаването на хора с турско-арабски имена? Да сме казали нещо против Вежди Рашидов? Против зам.-областния на Кърджали или на други места?“, попита Симеонов.

Той обясни, че в неговата партия членуват турци и цигани. Но Исмаилов според него не можел да бъде в министерството, защото е представител на протурска партия. „Някой направи ли си труда да види във Фейсбук, че всичките му изложения са на турски. Този човек е позор за Министерството на отбраната“, отсече още Симеонов.

Лидерът на НФСБ нарече "глупотевини" изявленията на ДПС от сутринта, в които те порицаха Патриотите за позицията им срещу Исмаилов. Според Симеонов това доказвало, че партиите на Лютви Местан и на Касим Дал, която излъчи Орхан Исмаилов, са едно и също.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също разкритикува назначаването на Исмаилов. Според него подобни кандидатури трябва да се съгласуват предварително в обществото.

„Нашата позиция е ясна. Нормално е подобни назначения, които предизвикват спор в обществото, да се съгласуват“, настоя той.

Каракачанов отказа да коментира изказването на Тунчер Кърджалиев, който от името на ДПС обвини в ксенофобия и омраза на расова и религиозна основа ПФ.

„Не бих коментирал ДПС. Те не са защитници на населението на турци и мюсюлмани. 25 години го капсулират, затварят и поставят в една феодална зависимост“, обвини от своя страна той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политиците изпробват търпението на хората.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе,а сега нали дпс нямаше да участва във власта,мисля че при други избори ще паднат още гласовете на герб,защото излъгаха предизборно че няма да се занимава с крадливата партия дпс
42
4
 
0
 
! Отговори
saraleks79 преди 9 години
престанете с тези простотии като деца сте за най дребното се карате Валери Симеонов не се прави на хлапе а се дръж мъжки не искаме нови избори
41
3
 
2
 
! Отговори
Доротея преди 9 години
Тоз като го гледам прилича ми на един от махалата, няма вид на българин сякаш.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези не са никакви патриоти,а най-долнопробни дупедавци.Истински български патриот никога не би подкрепил правителство,в което има костовисти,куневисти и ислямисти.ПФ знаеха много добре,че няма никакъв шанс да бъде изпълнена програмата им.Сега видяха,че загубиха всякаква подкрепа и започнаха уж да надигат глас.Между другото това е последният им шанс да задържат поне малко от избирателите си,но съм почти сигурен,че ще го пропуснат в името на лакомията.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Upravlenie na darjava ne e nadomna rabota !
38
9
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
за другите държави не знам, но между българският "агент" и "доносник" НЯМА разлика!И едните и другите за комунистически св..и!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..Патриотите казват до 24 часа напускат ли властта...и кога точно са били във властта ПФ, след като отказаха всякакви постове във всички министерства и агенции? До 24 часа може да кажат дали ще подкрепят правителството, но няма каква власт да напускат - тя се разпредели между герб, сдс, дсб, кунева и касим дал.
36
1
 
5
 
! Отговори
nadomna rabora преди 9 години
Zashto Borisov raboti ot Bankia ? Tova da ne e nadomna rabota ? !!ministar predsedatel - nadomna rabota.
35
1
 
7
 
! Отговори
ОПИТОМИТЕЛ преди 9 години
ЗАДАВА СЕ НОВА СИТУАЦИЯ ПЕЕВСКИБорисов и ТОЙ КАКВИ ГИ МЪТИ? КАТО ЧЕЛИ НЕ СИ ГО ПОЗНАВАМЕ.
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за вас не знам, но аз измежду българския агент каракачанов и турския агент исмаилов, някак си избирам българския :)
33
1
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също разкритикува назначаването на Исмаилов."Агентите на ДС!Гарван гарвану око не вади!Маските падат и ченгетата от БКП/ДС са отново на линия!"Симеонов скандално заяви,че се гордее с малцината си колеги,работили за благото на България в ДС.Те са изпълнявали своя дълг към България,своите задължения.Гордея се с моите колеги,работили за благото на България.Държавна сигурност значи сигурност19.09-"Панорама"
32
9
 
5
 
! Отговори
Исмаил до 33 преди 9 години
"турските терористи 'сивите вълци' и убиваха жени и деца по влаковете" Я ПАК?!?! тЕЗИ КОИТО ПРАВЕХА АТЕНТАТИТЕ БЯХА АГЕНТИ НА ДС-КГБ.ВСИЧКО БЕШЕ БОЛШОЙ ТЕАТЪР ЗА ДА ОПРАВДАЯТ БКП ЗВЕРСТВАТА ПОКРАЙ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС. ЗАЩО ТЕЗИ АТЕНТАТОРИ ВЕДНАГА ГИ УБИХА СЛЕД ТОВА?МОЖЕШЕ ДА КАЖАТ МНОГО ИСТИНИ АМА ЗАТОВА ИМ ЗАТВОРИХА УСТНИТЕ..ТА НИЕ СМЕ ТУК И ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ С НАС ..ХА..ХА НЯМА НАЧИН!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и със, и без орхан, корморан или сезгилан, Турция няма никакви проблеми с България и няма какво да дели с нас. Напротив, дори не пазят достатъчно добре общата граница и така са се разпасали, че ни се изсипват хиляди нелегални емигранти. Те хората сами си казаха: оправяйте се с вашите си партии и не ни намесвайте.
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПФ са *** на ДПС и играят за коалицията БОСТАН.която нямаше как да се случи явно.Въпрос на време е псевдопатриотите да оттеглят подкрепата си заради неизпълнената им програма,която между другото всеки средноинтелигентен ром може да напише.И тогава мястото им ще бъде официално заето от"нежеланата"подкрепа на ДПС,която ще крепи кабинета.А Каракачанката и Винкела пак ще започнат да се правят на народни закрилници.Това е сценарият,и само мощни улични протести могат да го провалят.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако си отеглят подкрепата за правителството ПФ ще се докажат като национално отговорна партия ,която държи на обещанията си пред избирателите , ако обаче се огънат те окончателно ще изгубят своите избиратели,които ще насочат гласовете си към Атака ,защото целия народ разбра,че това правителство на ББ и РБ,заедно с Гоце ,е праителство на задкулисието и съглашението в името на далаверата да се изтеглят няколко милярда заем с които да се покрият загубите на мафиотите дето си държаха кинтите в КТБ
28
2
 
18
 
! Отговори
исмаилчо мамин преди 9 години
кой ти каза, че няма нито един мюсюлманин в ПФ? напротив - целите им структури в Родопите са предимно от мюсюлмани и тези хора знаят, че са българи. КГБ в България никога не е имало, за сметка на това твоите другарчета касим дал, местан и доган бяха крило на турските терористи 'сивите вълци' и убиваха жени и деца по влаковете. Иначе наистина, България е единствения съсед на Турция, с който тя няма проблеми - успяха да се скарат с Гърция, Армения, Сирия, Иран, Армения и Кипър.
27
10
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 9 години
Ако този *** от снимката на следващи избори дойде да управлява, изнасям цялото си семейство извън тази прогнила клета държавица...
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали е добър денят ще си проличи накрая! Още от самото начало ПФ имаха проблеми точно заради терористите от партията на справедливостта, опппссс.на свобода и достойнство или както там се вика, с касим и корман. Не се съмнявам, че е имало уговорка никой от тях да не бъде допускан до властта (самите ПФ отказаха всякакви държавни постове) и впоследствие някой се е наместил на топличко. ще прощавате,ама как бившите членове на дпс и взривяващи влакове, изведнъж станаха големи реформатори и демократи?
25
17
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов е агент на кгб (агент Иван), и другите руски агенти нямат думата.Русия е враг на България и НАТО а тука става въпрос до достъп на военни тайни. А и как ще се разбираме с нашите приятели и съюзници-Турция. Етнически партии като Атака и ПФ трябва да се забранят че са етнически.Там няма нито един мюслюманин.