Кунева иска НС да разгледа бързо стратегията за съдебната реформа

Това трябва да стане до края на годината
26 ное 2014 15:56, Анисия Иванова
2
Кунева иска НС да разгледа бързо стратегията за съдебната реформа
Меглена Кунева и Христо Иванов на обсъждане на стратегията за съдебна реформа. Снимка БТА

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева ще работи за това до края на годината стратегията за съдебна реформа да влезе в парламента. Кунева каза това пред журналисти, преди да влезе на днешното обсъждане на стратегията в Съдебната палата.

Вицепремиерът заяви, че ще направи всичко възможно стратегията да се превърне в европейска политика, защото по думите й без съдебна реформа и без влизане на България в Шенген, страната ни няма да има икономика.

Още по темата

Имаме достатъчно нисък Брутен вътрешен продукт и всички инвеститори, които питате, ще ви кажат, че в основата е несигурност, която се поражда от правната рамка, често сменящи се противоречащи си закони, от правилата, по които функционира съдебната система, и от присъствието на България в Шенген, посочи Кунева, цитирана от БТА.

Тя добави, че ще направи така, че да може всяка система да си говори с другата и да бъде подчинена на едно - България да има добра икономика, базирана на много стабилно върховенство на закона.

На обсъждането на стратегията присъстват и министърът на правосъдието Христо Иванов, главният прокурор Сотир Цацаров, юристи, членове на ВСС, съдии и политици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ГИУПАВА ***--АКО НЕ ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН НЕМА ДА ИМАМЕ ИКОНОМИКА----НЕ БЯХ ЧЕЛ ПОГОЛЯМА ГЛУПОСТ АМА ТЯ СИ ТОЛКОВА МОЖЕ ТАЗИ ПРЕДАТЕЛКА НА БЪЛГАРИЯ