Депутат взе сина си за съветник, ДПС – кмета на Кърджали

Деница Гаджева отказа да е депутат, но ще е сътрудник на "Атака"
27 ное 2014 17:50,
84
Депутат взе сина си за съветник, ДПС – кмета на Кърджали
Деница Гаджева Снимка: Архив, Булфото

Депутат взе сина си за съветник в Народното събрание, друг – кмета на Бургас. Някои от избраниците ще бъдат съветвани от бивши колеги, с които в предишни мандати са били заедно на депутатската банка. Това показа проверка на Dnes.bg в сайта на парламента. Сред съветниците на парламентарните групи пък е друг кмет – този на Кърджали. Хасан Азис ще съветва ДПС по въпросите на околната среда.

Попълването на празните позиции в новия парламент тече с пълна сила. Докато все още разделят местата в постоянните комисии, депутатите избират и съветниците си. Те се водят нещатни. Техните пари идват от допълнителните средства, които народните представители получават към заплатите си за сътрудници, секретарки, представителни и др. Те са в размер на една трета от депутатската надница.

Депутатът от „Атака“ Станислав Станилов е записал като свой съветник Станил Станиславов Станилов. Той има висше образование и ще го съветва по въпросите на енергетиката. Кметът на Бругас Димитър Николов пък ще съветва депутата от ГЕРБ от района си - Иван Вълков, по въпросите на регионалната политика.

Не един и двама бивши депутати стават съветници на доскорошните си колеги. Румен Стоилов, който беше избраник от ГЕРБ в миналия парламент, сега ще съветва Александър Ненков от ГЕРБ по въпросите на икономиката и спорта.

Сред съветниците на ДПС, освен кмета на Кърджали, е и флейтистът Кристиян Коев. Той ще съветва партията на Лютви Местан по въпросите на връзките с обществеността. Наскоро името на Коев нашумя, след като областната управа в София прекрати гражданския му договор на съветник.

Бивши депутати ще съветват и групата на „Атака“. Макар и да се отказа да е народен представител, въпреки че беше избрана, Деница Гаджева сега ще е сътрудник към ПГ на националистите. Заедно с нея съветник ще бъде и депутатът от миналия мандат Павел Шопов.

Таню Киряков и Спас Панчев, които бяха депутати от БСП в миналия мандат, сега ще съветват соцдепутата Добрин Данев - Киряков по въпросите на младежта, спорта и регионалната политика, а Панчев – по въпросите на земеделието. Бившата соцдепутатка Деница Караджова сега ще е съветник на червения депутат Филип Попов.

Адриан Асенов, който също беше депутат в миналия парламент, но от „Атака“, ще е съветник на съпартиеца си Иван Димитров по въпросите на енергетиката.

Бившият син депутат отпреди няколко парламента Лъчезар Тошев също става съветник. Не на депутат от СДС или РБ, а на избраник от ГЕРБ – Методи Андреев. Андреев също някога беше в СДС, но вече мина в редиците на Борисов.

Бивши общинари също стават съветници. Един от тях е синът на някогашното комунистическо величие Мако Даков – Альоша Маков Даков. Той ще е съветник на Стоян Мирчев от БСП. Шефът на БСП-София Калоян Паргов също става съветник – на соцдепутата Иван Иванов.

Синият ветеран, депутат от средата и края на 90-те години Иван Сунгарски пък ще е съветник на депутата от РБ Гроздан Караджов. Някогашната началничка на кабинета на Цветан Цветанов като вътрешен министър Десислава Замфирова пък ще е съветник в групата на ГЕРБ, чийто шеф сега отново е Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Откъде накъде хора с името Альоша ше имат достъп до държавни тайни, ПИТАМ !
45
1
 
2
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Започнаха да лапат. България, страната на некадърниците. Трябва само да имаш познати. "Който учи той ще сполучи" се казва в поговорката. Истината е, че само връзкарите успяват.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е как бе,те са най умните синчета.мам.......
43
1
 
2
 
! Отговори
ДИМИТЪР ШОПОВ преди 9 години
НЕЩАСТНИЦИ !
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Далавери далаверииии няма краи, всички пари от нашиа джоб, не кои щте е министар или зам(1) а за тези неща си отворете не д... О очите
41
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 47...Мда, в 46-ти пост ми намери отговорите на въпросите ти, ако имаш такива към мен. Ако не можеш да ги намериш задай следващ такъв.
40
0
 
0
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
до 47Отговорих ти в 48-ми пост, брачед!
39
1
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Що никой не казва за 6-те аудита А8-ци модел 2014-та за по 200 000 лева бройката закупени с държавни пари от Тиквата за да се возят *** му от ГРОБ и РБ? 1 200 000 държавна пара за тези автомобили профука Тиквата, а дребните душици питат Волен как е намерил 20 бона за някакво Круйзърче.Добитъъък!
38
0
 
2
 
! Отговори
ъмм преди 9 години
До АТАКИСТ"със свои средства й го е купил"Принципно като чуя "политик" и "собствени средства" си представям една тлъста държавна субсидийка, чак ми потичат лигите, пардон.Но нац. партии, вкл. и атака имат своето място, най-малкото като противовес на герб и целия тъпизум (оп, какъв ум) пропагандиран от тях.
37
1
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До Папагала дето пита за парите на Круйзъра на Гаджева.Брачед, Волен със свои средства й го е купил. Както й купи и апартамент в София 100 квадрата на центъра за 200 бона. Нито една държавна стотинка няма за закупуването и на Круйзъра и на апартамента подарен на Гаджева от гаджето й Сидеров. Като стана въпрос за коли, как Тиквата от държавния бюджет се обзаведе с 6 Аудита А8 за по 200 хилки лева бройата? Тиквата за да вози своите депутати и министри бръкна в бюджета и сложи на пътя 1,2 млн.
36
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Волен на 58 си 32 годишната Гаджева. Питам добре ли ееее?Бе питам само!
35
0
 
2
 
! Отговори
оо преди 9 години
До БГБе то нема лошо да ги съветват, ама... требе ли българския гражданин да плаща за това?
34
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Ибрикчиите на хидроинженера от ЮРУШ си назначават синовете и бившите любовници на държавна хранилка. парите от сараите свършиха, няма го вече златния пръст.... Остана златният член за гласувалите за ЮРУШ!Позор!Да живее България!
33
0
 
2
 
! Отговори
ставри преди 9 години
А на съветниците съветници ще има ли??Шъ съ опраим.
32
2
 
0
 
! Отговори
ui преди 9 години
40 kupi li si i kashta krai temza de*a i glupacite , kato ozleznat edin pat ot kalotina............
31
0
 
3
 
! Отговори
ИЗБЯГАЛ преди 9 години
ДО 45 казах че за цени не говоря защото в една германия е по евтино ;гориво,храна,няма кражби убийства и т.н; НО пак ПИТАМ КЪДЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ НИЕ И НАШИТЕ ВНУЦИ.защо трябва да оставим РОДНИЯ ДОМ колеги,емигранти,сънародници...
30
0
 
6
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Ей нямат насита тия хрантутници дори когато не са избрани пак са на софрата .Излиза,че няма значение за кого се гласува и кой печели така или иначе лапачите са едни и същи.
29
1
 
4
 
! Отговори
избегнал преди 9 години
Родината е там където е възможно да се живее.В Бг е невъзможно освен ако не си държавен служител или не работиш с тах
28
0
 
3
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Бързат ли бързат - не се знае колко дълго това правителство ще го бъде, а и народното събрание.
27
0
 
2
 
! Отговори
избегнал преди 9 години
Коментарите за БГ са излишни .Умишлено Ви тровят и ускъпяват живота.Тея цени на храна в БГ са абсурдни.Лекарствата тук се продават в магазини за 1паунд.По сериозните лекарства са напълно безплатни ако имаш рецепта и платени осигуровки.Те са 8процента горе доло от заплатата