Готови са 12 от комисиите в НС, за утре остават още 10

Слави Бинев от ПФ поема културата и медиите, Танчев от БДЦ взе еврофондовете
38
Готови са 12 от комисиите в НС, за утре остават още 10
Снимка: БТА

Близо месец след като започна работата си, 43-тото Народно събрание успя да формира част от парламентарните комисии. Въпреки че днес одобри състава на 12 от тях, за петък остана гласуването на останалите 10.

И този път опозицията получи председателски и зам.-председателски места на няколко комисии.

Правната комисия ще бъде оглавена от Данаил Кирилов от ГЕРБ, а неговата съпартийка Десислава Атанасова ще е един от заместниците му. Мая Манолова от БСП ще е другият заместник, а от ДПС поста ще поеме Четин Казак.

Председател на комисията по регионалната политика ще е Найден Зеленогорски от РБ. Негов заместник от ГЕРБ ще е Николай Нанков, от БСП - Дора Янкова, от БДЦ - Мартин Иванов.

Румен Христов от РБ оглави Комисията по земеделието и храните. От БСП негов заместник ще е Светла Бъчварова, от ГЕРБ - Цвета Караянчева, от АБВ – Иван Станков.

Председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика ще е Хасан Адемов от ДПС. Негов заместник от ГЕРБ ще е Светлана Ангелова, от „Атака“ - Десислав Чуколов, от ГЕРБ – Иван Чолаков, от РБ – Радан Кънев и от БСП - Георги Гьоков.

Бившият шеф на ВМА и настоящ депутат от ГЕРБ Стоян Тонев оглави комисията по здравеопазването. Негов заместник от БСП ще е Емил Райнов, а от БДЦ – Красимира Ковачка, и от ГЕРБ - Даниела Дариткова.

Председател на Комисията по въпросите на децата младежта и спорта ще е Борислав Борисов от АБВ, а зам.-председател ще е Иван Чолаков от ГЕРБ.

Председател на Комисията по околната среда и водите става Станислав Иванов от ГЕРБ, а зам.-председатели ще са съпартиецът му Свилен Иванов, Джевдет Чакъров от ДПС и Борис Ячев от ПФ.

Слави Бинев от ПФ оглави Комисията по културата и медиите. Заместник-председатели ще са му Красимира Анастасова от ГЕРБ, Борислав Миланов от РБ и Петър Кадиев от АБВ.

Димитър Лазаров от ГЕРБ ще е председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, зам.-председатели ще са Пламен Нунев от ГЕРБ, Димитър Дъбов от БСП и Валентин Касабов от ПФ.

Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения ще бъде оглавена от Гроздан Караджов от РБ, зам.-председатели ще са Иван Вълков от ГЕРБ, Камен Костадинов от ДПС и Петър Петров от БДЦ.

Председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще е Красимир Велчев от ГЕРБ, а зам.-председатели са Евгения Алексиева от ГЕРБ и Тунчер Кърджалиев от ДПС.

Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове оглави Светлин Танчев от БДЦ, а зам.-председатели са Силвия Хубенова от ГЕРБ, Иван Иванов от БСП и Слави Бинев от ПФ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
rokadi преди 9 години
това управление вече два месеца назначава комисии, министерства, областни началници и тотално са изключили хората в тази страна от своите планове; бедността засяга все повече хора и става повсеместна; политиците са дерайлирали от проблемите на обществото и се занимават със собствените си лични интереси и денонощно се изявяват по медии и форуми, да показват какви неща са сътворили..
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕ ПРЕД ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ НА МУТРАТА СЛАВИ БИНЕВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИИЯТА ПО КУЛТУРА И МЕДИИ И ГАФА С НАЗНАЧЕНИЕТО НА ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС НАПРАВО БЛЕДНЕЕ,АМА СЛЕД ТЕЗИ НАЗНАЧЕНИЯ НА МУТРЕНСКО-СОРОСОИДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЧЕТВОРНАТА КОАЛИЦИЯ НАЧЕЛО С ГРОБ НЕ ВИЖДАМ (УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ) ДА ПРОТЕСТИРАТ,ЗАЩО ЛИ .....
29
0
 
5
 
! Отговори
Баба Пена преди 9 години
Това е новина - сега цялата ни култура ще стане като БИАД!!!
28
0
 
3
 
! Отговори
браво! преди 9 години
Браво!
27
0
 
3
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Слави Бинев оглавява комисията по култура!?!?!? Това вече е чиста проба порнография! Още ли има някой, който си мисли,че нещо в тази страна отива към добро!? Ето това трябва да го върне в реалността! Постовете се разпределят кой как му е угодно и на целия Парламент му е през оная работа какво се случва с държава и народ!
26
1
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Малко са читавите избори, ама друго не се очакваше от ГЕРБ.
25
3
 
0
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Радвам се, че Светлин Танчев ще поеме комисията по евро въпросите. Той ще се справи, защото е момче на място.
24
0
 
4
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Така де, депутатите бърза работа нямат, нали.
23
0
 
5
 
! Отговори
Милена преди 9 години
Днес да не би да се преумориха герберите?
22
0
 
4
 
! Отговори
Абукар преди 9 години
Утре ако ще правят назначения като тия на Бинев , моля спестете ни го
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че кво му е на Слави Бинев - Вежди Рашидов да не е нещо повече, хем ***, хем алкохолик, пък Министър на Културата. Славчо поне е бил световен шампион по таекуондо и е завършил колеж в Брийксхил.
20
1
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Слави Бинев и култура?ХАХАХАХАХА!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21Тя да оглави комисия по етика.
18
1
 
10
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Като гледам ГЕРБ и ПФ какви хора са си сложили и ме хваща страх
17
0
 
3
 
! Отговори
Ало преди 9 години
Нещо сте збъркали. Продажника от ДПС с преференция щеше да е министър на земеделието и сега не сте го приели и за член на комисията по земеделие. Направете комисия по комисионни и направете го председател защото той не знае да дели. Интересно ДПС защо още не се разграничил от него.
16
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Танчев за еврофондовете е ок, ама Бинев за културата???
15
3
 
17
 
! Отговори
КОШМАРА - АТАКА преди 9 години
МУТРАТА- СУТЕНЪОР,НАБЕДЕНИЯ АРХОНТ,СОБСТВЕНИКА НА КУЛТОВОТО ЗАВЕДЕНИЕ "БИАД" СВЪРТАЛИЩЕ НА НАРКО- ПЛАСЪОРИ И ***,ЗАСТРАХОВАЛИЯ С БУХАЛКИ КАТО БУДА- СЛАВИ БИНЕВ ПОЕМА КОМИСИЯТА ЗА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОСТО КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН- ДОКЪДЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ПАДЕНИЕТО НА ТАЗИ ДЪРЖАВА!БЪЛГАРИО,БЪЛГАРИО ЗА ТЕБЕ ЛИ ТЕ УМРЯХА- И БОТЕВ,И БЕНКОВСКИ,ЛЕВСКИ И КАРАДЖАТА!ВАШИТЕ ПОТОМЦИ ДА ИЗБИРАТ МУТРА - ПРЕМИЕР И ДРУГА МУТРА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ ПО КУЛТУРАТА!
14
1
 
22
 
! Отговори
gost преди 9 години
Слави Бинев на културата?Боже ,какво сътворихме пак на избирите ?Но ,все пак имат едно наум нали?Народът не спи ,още повече гладен......
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** тия ще вземат да се преуморят. Я, моля по-спокойно.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи мутра-сутеньор ще оглави комисията по културата