Севернокорейчетата ще зубрят цитати от Ким Чен Ун

3 години ще учат в школото за живота на лидера си
27 ное 2014 10:06,
58
Севернокорейчетата ще зубрят цитати от Ким Чен Ун
Снимка: Reuters, архив

Учениците в Северна Корея ще учат в продължение на 3 години за живота на лидера си Ким Чен Ун, съобщава БиБиСи.

Новият предмет беше въведен тази година. Продължителността му е 81 часа, разпределени в три години. Учебници все още няма и затова ще бъде преподавано от материали на Работническата партия в тоталитарната държава.

В часовете ще се учат цитати на Ким Чен Ун, негови речи и заповеди, издавани по време на управлението му.

Докато има относително малко доказателства за култ към личността на Ким Чен Ун, който пое управлението на страната през декември 2011 г., някои анализатори смятат, че включването на тези предмети в учебния план са начало на такъв култ.

Към този момент в задължителното обучение на децата в Северна Корея се изучават основни политически личности от историята на страната, включващи и 160 часа, посветени на Ким Ир Сен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
17
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Всички български момунисти в Северна Корея - там им е мястото
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южна Корея е вече на светлинни години пред Северна Корея...Да, но назад. Южна Корея е просто неоколония, която изхранва войска на САЩ - да пази върхушката. Както в РБ, американските бази са по молба на българската върхушка, за да гарантира сигурността й. САЩ имат големи бази в Турция и районите около, не им трябваха нови бази на стотина км. на север. КНДР е напълно независима суверенна страна. Те са не повече от пет в целия свят. Над хиляда ядрени бойни заряда има в Южна Корея -страх майка!
12
8
 
7
 
! Отговори
топала преди 9 години
и в българия в най скоро време ще почнем да изучаваме простотиите на боко тиквата както е тръгнало
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разберете, че комунизма в БГ са ни го спуснали, след ВСВ големите са си разделили сферите на влияние и ние сме попаднали под юмрука на СССР, не сме имали никакво право на избор !
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си го тоя какви мъдри фрази ръси :)))))))))))))))))))
9
2
 
12
 
! Отговори
Четящ м/у редовете преди 9 години
Госпожо Нестерова, добре правите, че публикувате материали за Северна Корея. Колкото повече знаем за Северна Корея, толкова повече ще мразим комунизма и тези, които ни го натрапиха през 1944.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия вече са построили комунизма...
7
3
 
13
 
! Отговори
До№ 6 преди 9 години
Твоята любима Русия май върви към икономически спад и политическа изолация. Рублата се срива главоломно, суровините скоро ще се изчерпят, а недоволството на народа расте. Лидерът Путин води страната си към катастрофа. Това е истината.
6
3
 
26
 
! Отговори
въйвъй преди 9 години
До фена на Русия-ей заради такива *** стигнахме до тук. Точно Русия свали другаря ви Живков, забрави ли? А за отличното безплатно образование-е май само в твойта глава. За това хиляди хора се чудеха как да избягат от това безплатно отлично образование, а когато отволиха границите-и масово кадърни хора избягаха. Така и никой западняк преди 25 г. не се осмели да дойде да живее у нас заради отличното ни образование. Хората ги убиваха,ако се осмелят даже и да мислят за запад,ей,маломен ***!
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Да бе знаем за 'безплатното' образование. и помник колко качествено беше. Особено по история на БКП и КПСС.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стара снимка!Ким Чен Ун умря през тази година!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Чийзбургерът е вкусен докато е топъл. Ако не е топъл, се изпраща на разстрел."-Ким Чен Ун
2
9
 
7
 
! Отговори
БГ-предложение: преди 9 години
В задължителното обучение на децата в Северна Корея да се изучават основни политически личности от историята и на Р България, като например г-н Бойко Борисов, когото бяха курдисали и на страниците на българските ученически букварчета.
1
4
 
27
 
! Отговори
въйвъй преди 9 години
Милите деца-най-накрая ще научат, че техния любим водач се е родил на Луната, след което с един подскок е скочил до Земята. Ще научат и че другаря им Ун е станал и Световен шампион по футбол, ама е играл инконгнито. Ще научат че дядото и бащата на Ун за изпратени от Богът-слънце на Земята, за да ни преведат през капиталистическия тунел в Светлото бъдеще. Ще научат и че Батман всъщност е другаря Ун, който лети до САЩ да спасява бедните.Блазя им на децата. До преди 25 г. и ние учехме подобни неща