Борисов призна: Дал съм си дума, ще говоря поновому

Премиерът зове Манолова за уважение към изборните резултати
28 ное 2014 13:21,
87
Борисов призна: Дал съм си дума, ще говоря поновому
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов призна, че има промяна в поведението му. Тази теза лансират от известно време политически наблюдатели, според които министър-председателят изгражда нов имидж. Днес Борисов обясни, че вече ще говори по нов начин.

В първата си изява по време на петъчния парламентарен контрол, откакто пак оглави кабинета, премиерът беше провокиран от соцдепутатката Мая Манолова с остри въпроси за назначението на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Тя припомни как преди изборите лидерът на ГЕРБ обясняваше, че икономиката на страната е катастрофирала и че идва криза.

„Бяхме сащисани от едно от първите ви решения – назначихте за министър човек, който никога не се е занимавал с икономика“, каза Манолова и допълни, че и заместниците на Лукарски не вдъхват доверие. Тя цитира и биографията на Даниела Везиева, която е работила в Регионалния инспекторат по образованието в Русе.

„Това ли е икономическият корпус, който ще извади България от тежката икономическа криза?“, попита депутатката.

„Бих могъл да ви отговоря по друг начин, но съм си дал дума за пред себе си, затова ще ви отговоря поновому“, каза й Борисов.

След това изчете справка за професионалния опит на заместниците на Божидар Лукарски. Премиерът обясни и че се доверява на партньорите си от Реформаторския блок за качествата на новия министър и екипа му.

Накрая Борисов призова Манолова за малко повече уважение към изборните резултати. „Колегите от ДПС преди известно време казаха, че ще победят с любов, и мисля, че им се получи повече, отколкото на вас с омразата, която продължавате да сеете“, каза премиерът.

Той отново припомни, че ГЕРБ е бил два поредни пъти БСП и накрая благодари на всички за това, че има правителство. Борисов съобщи и че ЕК е одобрила първата ни ОП за новия програмен период – тази по човешки ресурси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
i tova niama da pomogne koi znae kolko ,
59
1
 
5
 
! Отговори
Що ще кажеш за ..... преди 9 години
Вчера бе годишнина от унизителния за България договор. ОБРАЗОВАНИТЕ българи знаят що е " Ньойски догово". Знаят и колко територии откраднаха от родината ни. Ограбиха ни тези, които сега ни настройват срещу Русия. Заради вземане страната на Германия по време на ПЪРВАТА СВЕТОВНА сега сме без: Беломорска Тракия и западните покрайнини. Нали допуснахме простаците и не образованите да ни управляват, нищо чудно Южна България да бъде дадена на Турция.Нищо чудно????????????????????????????
58
1
 
8
 
! Отговори
комуняга преди 9 години
ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ НРАВА НИКОГА+вЪЛС
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определено искам нашата изстрадала държава да се управлява от нормални и умни хора. Явно с много малки изключения, Стамболов, нямаме този късмет или съдба. Помня след 1989 в НС имаше имена, ерудити, личности. Постепенно простото, наглото и крадливото взе превес и всички които активно работеха за демокр.промени бяха изритани от бивши БКП-ци пребоядисали се в десни, центристи, герберисти и т.н. Б.Б., ЦВ.ЦВ., Ц.Цачева, Кр.Велчев и още дузина са продукти на БКП и ако очаквате напредък..забравете.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Появи се нещо което обвинява мразещите Доцента от Б., че са комунисти и ***. Как да ми харесва доцента, прастотиите ву у нас и в странство бяха безброй. Докора народа си да се самозапалва, разби съдби и бизнеси, искаше да превърне България в нещо като Сев.Корея. Не че Гея беше цвете, но колкото и гаден да беше Доцента го утрепа по некадърност, простотия, кражби и лъжи. За 3.5 г. Доцента разпиля и окраде резерва, Здравната каса, не барна нито един монополист и ЕС ни спря парите заради наглите
55
0
 
2
 
! Отговори
анон преди 9 години
Политиците са по - малкия проблем на българия. Ако външния свят позволи на българските тумбаци да им се размине или хрантути децата им в чужбина, значи си заслужава и ид - то и еболата, малко му е, даже. Има си история, let it be told.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Budkata mu sviha sarmite i to onia deka donese ot boston edno 4ar4ave oblepeno s hartia, budkaaa budka, Ceco te nadsko4i- sega te vijdam s ednoposo4en bilet za Belgrad kadeto na garata Srete sha te sretne i sha te sedere ot ubavini- pripomni si kak si vleza u skolata v semionovo i koi starsina te e vavel v radostta na anuila
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали знаете приказката за лъжливото овчарче? Това е овчарчето в действие.
52
2
 
10
 
! Отговори
топала преди 9 години
бсп сее омраза а боко тиквата ръси простотии ех нещастен български народе такъв *** ли заслужаваш за премиер но винаги простотията побеждава да ви е честито
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудесно, радвам се когато на власт е алтруист! Горд съм, че ни управлява такъв човек, той просто ще стой от страни и ще се радва на всенародното щастие! Вълкът кожата си не мени, нрава винаги!Борисов е комунистическа мутра, създадена от Луканов и ген.Гоцев и няма как да избяга от същността си. Единственото, което го интересува е да краде за лично облагодетелстване.
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес бегето, умирайте ни всичките му изказвания за деня в една статия, не е необходимо да наводнявате сайта с изказванията на този ***. Едно е, че нищо не казва, ами и по цял ден се изживява като пастир на тая държава.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е просто един фигурант. България се управляват от Брюксел чрез Кунева, техният верен човек и РБ. Просто на Бойко му наредиха да даде властта на Кунева, но понеже РБ има малко процентни ГЕРБ ще стоят само за фасада, а на пракитка "управлява" РБ - иначе България се управлява от Брюксел и американското посолство и НПОтата - РБ всички са на хранилка в американски фондации и НПОта, те изобщо не разчитат на смешните министерски заплати.
48
5
 
7
 
! Отговори
пън преди 9 години
кво го обсъждате този примитивен ***. ясно е, че 1 мил българи и боко рапона от сик се разбират, знаем защо, останалите какво правят?
47
4
 
4
 
! Отговори
N преди 9 години
Че глупаво Манолче е то все пак комунист какво д асе очаква!Щото БСП толкова години слага за министри хора които са се занимавали с икономика затова сме на такова цветущо състояние, благодарение на тях и господарите им от ДПС!
46
4
 
10
 
! Отговори
лъжец преди 9 години
Обичам другаря агент Буда! Защото той, още докато говори, най-малко пет пъти се отмята, шест пъти си сменя мнението, седем пъти извърта, осем пъти усуква, девет пъти заблуждава, десет пъти лъже!
45
6
 
4
 
! Отговори
totila преди 9 години
Може и вълк да е, но сменя говора си сред другите вълци, не пред народа. Някой да се замисли колко е трудно това, не да го лаете просто ей така като кучета. Доказателства и доводи искам и то не от преди, а сега. Не ме интересува вчера супата развалена ли е, тъй като днес може и да е хубава, ще си имам едно наум, но ще и дам шанс. По-добре отколкото да остана гладен.
44
8
 
21
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 9 години
Пожарникарят (агент Буда): Това, което съм го казал, че аз съм за, аз не съм го казвал. А това, което съм го казвал, че съм против, аз също не съм го казвал. Когато кажа, че аз съм за, означава, че аз същевременно съм и против. Всъщност, аз не зная какво мисля, защото още не съм чул това, което съм казал. А това, което съм го казал, аз не съм го казвал...
43
6
 
11
 
! Отговори
Приказки за дечица преди 9 години
...вълкът отишъл при един бакалин и си купил голям тебешир. Изял го и гласът му станал тънък. После се върнал, почукал на вратата и рекъл: Отворете, мили деца! Аз съм майка ви. Върнах се и донесох на всяко по нещо.Дал съм си дума, ще говоря поновому...После разбира се , вълкът изял 7 000 000 навини гласуващи козлета.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ша ми ядете картона на пицата - ДАЛ СЪМ ДУМА.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прочетох "Винету" и напреде и назаде - ДАЛ СЪМ ДУМА