Борисов поръча да мислят за избор не само веднъж за втора пенсия

Премиерът очаква скоро да има компромис за реформата
Обновена: 18 дек 2014 17:48 | 18 дек 2014 17:41, Веселина Йорданова
135
Борисов поръча да мислят за избор не само веднъж за втора пенсия
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов очаква, че скоро ще бъде намерен компромис за пенсионната реформа.

Той смята, че забавянето й няма да доведе до проблеми с Брюксел, защото ще е минимално.

Още по темата
"Единственото от всичките лъжи, които чух, за национализация, за подобни глупости, което е абсолютно невярно, и не знам срещу какво ще се протестира - че даваме демокрация, че даваме на хората право на избори.

Единственото, което виждам, че може да имат основание, е, че ако веднъж от частния пенсионен фонд отидеш в НОИ, след това не можеш да се връщаш. Затова съм възложил на финансовия министър да ми подготви и да ми предложи в най-кратък срок и това решение", обясни премиерът.

В Брюксел Борисов коментира предложението за вноските за пенсии с думите, че всеки българин може сам да реши този проблем, предаде БНР.

По думите му това ще доведе до конкурентност в самите фондове.

"Те ще имат една година време със своите реклами, със своите офиси да седнат и с всеки един, който се осигурява там, да кажат "При нас доходността е по-голяма, парите ви се управляват по-добре". Ще създадем конкурентност във фондовете и по този начин ще има по-голяма доходност", обясни премиерът.

Борисов съобщи, че веднага след коледната ваканция ще обсъди с парламентарно представените сили параметрите на пенсионната реформа.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
8
 
! Отговори
дам преди 9 години
Въобще не защитавам тиквата , но не мога да разбера защо скачат на това предложение ..Никой не ни кара да избираме НОИ , дава ни се избор да избираме.Нали това е най важното , да имаме избор.Сега работодателя ти избира къде да те осигурява и край , ако утре фалира пенсионния фонд , какво правим , дори и не сме си го избрали сами , че да се сърдим на себе си...Явно има голяма далавера с частните пенсионни фондове , няма да се учудя ако вноските ни ги има само на хартия
74
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Който не може да мисли,препоръчва другите да мислят,то много лесно така.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези пари са мои и ще си ги държа където поискам, а не където искат ***-национализатори от герб. Ясно ли ви е бе зомбита герберисти
72
5
 
4
 
! Отговори
ист преди 9 години
Десетки частни пенсионни фонда. Стотици другари на софрата. Нямаш право да им прекъсваш далаверата.
71
0
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Пирамидии .. Фараонии ...И балъциии, за милионии ... :)Куче влачи рейс ! :) :) :)
70
0
 
12
 
! Отговори
pffffff преди 9 години
TOZI gospodin 6TE SASIPE DARJAWATA I NASELENIETO I!!!
69
1
 
12
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Всичко в тази държава е Пирамида. Ето, имаме си пак Фораона!
68
2
 
8
 
! Отговори
Така се... преди 9 години
... получава, когато "реформите" се правят от най-тъпия в тази държава! С какъв акъл изобщо този *** се е хванал да прави държавно дело!? Та той е пожарникар! Да ходи да гаси пожари, да бие като каратист хората, но да остави тази изстрадала страна от болната си амбиция да "управлява"!
67
3
 
3
 
! Отговори
БСП кадри преди 9 години
Само в БЛИЦ: Вижте как студентки влачат като чувал с картофи пияния Тодор СлавковНаложило се пожелалите да се снимат с него да го придържат, за да не паднеИменно там към него проявили интерес студентки от УНСС, които решили да се увековечат със звездата. На Славков обаче му било твърде трудно да се задържи прав за снимката и се наложило момичетата да го придържат като ***, за да не се срине на земята.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да си обясня как може да има такива ***, които да вярват, че ако парите са в НОИ е много по-добре ... те това са и хората, които подкрепят ГЕРБ сигурно.
65
4
 
14
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
Пенсионните фондове са пирамиди !
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво са му на Бойко още милиарди като и 5лева не може да похарчи сам. От 10 години ходи с охрани цели кохорти, едно кафе не може да изпие с приятели в някое кафе или хапнат на вечеря. Той отдавна е забравил как живеем ние обикновените хора, колко струва хляба и млякото, как се живее със 180лева на месец, как старите хора се нападат и грабят от ***, как са изоставени тези в наводнените райони и какво ли не. Него го интересува власта, да властва защото не може да управлява, няма ум.
63
2
 
14
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
Усещам ,че всички българоубийеци от герб начело със тази празноглава тиква на снимката ,онази пачавретина Менда Стоянова и некадърния финансов министър от герб ще бъдат изгонени със камъни от парламента и сте се чудят къде да се спасят от гнева на българския народ.
62
9
 
3
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Прочетете коментар 41 и ще ви стане ясно какво значи *** , злобен и много арогантен червен *** . Точно такива помогнаха на ГЕРБ да спечели повече гласове от БСП и ДПС взети заедно . Какво да го коментираш .
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ВЕЧЕ СЕ ОСИГУРЯВАМ ЗА 7-*** ПЕНСИЯ.......... ЕЙ ЗА ГОЛЕМИ БАЛЪЦИ ВИ ИМАТ ТЕЗИ БЕ. ТЕЗИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ПАСЕМЕ ТРЕВА И НИ ПОЛИВАТ С ЛИМОНАДА. ТА НАЛИ СЪЩАТА ТАЗИ ВНОСКА ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ И ТЯ ЩЕ ОТИВА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ТЕКУЩИТЕ ПЕНСИИ БЕ. 960 ЛВ. В МОМЕНТА Е ТАВАНА НА ПЕНСИЯТА. ЗА НИСКИТЕ ПЕНСИИ ДАДОХА ПО 4 ЛЕВА А ЗА ОНЕЗИ ДЕТО ВЗИМАХА ТАВАНА ИМ ВДИГНАХА С 60 ЛЕВА. ДЕМОКРАЦИЯ БРАТЧЕ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ? БЕДНИТЕ ДА ГО ДУАТ ПОД ВОДА ДА НЕ ДИГАТ ПРАХ.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еййййй, не накрадоха се.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ивaн За съжаление има герберуги които защитават тази проста тиква на снимката щото много се облажиха от него давам и много пари от нашите данъци за да го защитават всики ден по форумите.Много се радвам ще хората от фейсбук се организираха на протест пред парламента заради пенсионната реформа.Ако боко тиквето и онази Менда Стоянова бяха там трябваше да бъде замеряни със домати ,че да се осъзнаят малко.Макар ,че от прости мутра не се очаква осъзнаване.
58
0
 
3
 
! Отговори
ат преди 9 години
Боико ти като ходиш на тоалетна ...питаш ли брюксел???ако ще правите нещо реално правете го ...следва аут оказа се че в БГ са останали които си правят закони за лични интереси ВСИЧКО БЕ ДООТУУК...а тия които объркват движението в БГ .....билет за еднопосо4но пътуване
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятелчето на КОЙ и счетоводителката на Кирил Рашков I-ви фон Катунишки. Формално те. ..А кой е инициаторът?!
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На нас ни е ясно, че този човек нищо не знае, но иска да ни отнеме бъдещето. Като си помисли човек тези от НОИ след колко време му изплащат болничните, веднага се отказва от тях. Нека да си направят опция който иска да ходи към НОИ, но няма какво сега пак да ни правят луди да висим по опашки за да си даваме желанието. Пълна глупост.