Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ

Това не е ултиматум пред Борисов, а обективен анализ, заяви Местан
Обновена: 26 дек 2014 21:56 | 26 дек 2014 16:24, Елка Василева
670
Предсрочни избори през 2015 г., ако ГЕРБ не се разграничи от ПФ
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан прогнозира предсрочни парламентарни избори догодина, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт.

За 2015 година съм песимистично настроен, тъй като ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт, то неизбежна необходимост са предсрочните парламентарни избори през 2015 година, заяви на пресконференция край Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан.

За него това не е поставяне на ултиматум пред министър-председателя Бойко Борисов, а е един обективен анализ на случващото се след вота през май т.г.

Местан е категоричен и в оценката си, че реформаторите и патриотите са образували вътрешен мини коалиционен формат, двете формации са лика и прилика, съюзът между тях е деформаторски блок и като цяло е ретрограден.

В тази връзка Местан твърди още, че ако премиерът Борисов иска неговият втори кабинет да бъде успешен, то той трябва да се  освободи от този ксенофобски камък. В противен случай ще има силно реформаторско говорене без реформи.

Тези дни отбелязваме 30-годишнината от насилствената смяна на имената на българските турци, но не казваме толкова години от "възродителния процес", а от последния етап в борбата срещу комунистическия режим, уточни Лютви Местан. Освен тези три десетилетия, изминали са и 42 години от преименуването на жители на Централните и Югозападни Родопи и целия този период е време да присъства в учебниците по история, смята той.

Лидерът на ДПС ще поиска и личен разговор с премиера Борисов по един сериозен казус. За първи път във вековната история на организираното ловно движение у нас в Момчилградско се правят опити хората от ловното поле "Равен" да бъдат разделени и политизирани и това за ДПС е абсурдно и недопустимо.

Колкото до наложените му 15 акта за говорене на турски език на предизборни прояви, то експертите са категорични, че това не е в нарушение на изборния кодекс и ако е необходимо, Местан ще стигне до съда в Страсбург.

По обяд в Кирковското село Могиляне се проведе традиционният възпоменателен митинг в памет на жертвите през зимата на 1984-1985 година. С участието на лидера на ДПС Лютви Местан на 27 декември  възпоменателен митинг ще се състои и на централния площад в  Момчилград.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


670
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агентите на ДС от ДпС вчера убиха тези жертви в Могилино, а днес им поднасят венци.Каква мерзост.
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смяната на имената е най-големата Трагедия в Историята на България , но Комунистите манупулативно скриха Новината от Света
39
6
 
7
 
! Отговори
стари ленти преди 9 години
Социализамъ е едно НЕДОНОСЧЕ Тодор Живков последната публична Реч
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДпС явно забравя много бързо, че е съставена в ръководната си част само от агенти на ДС.Няма нито един дето да не е бил агент на ДС в управлението на ДпС.Когато кмета на кърджали (кадър на ДпС) попита на събрание на партията преди няколко години, какво ще прави партията с агентите на ДС, то агент Сава веднага се намеси и отклони разговора в друга посока.Докато не се отърве тотално от хора на ДС ДпС няма право да се прекланя пред жертвите на комунизма, защото това е гавра.Вчера ги убихте...
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само избори за тия неграмотни кавали герб
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой поръча Проект Възродителен Процес , до ден днешен нема отговор , каква загадка
35
9
 
2
 
! Отговори
HAGA преди 9 години
Тодор Живков кога ще бъде изправен пред Трибунала в Хага , всички други си получиха обвиненията като Чаушеску , Милошевич само Тодор Живков не беше съден , потърпевшите от Възродителен Процес искат да знаят какво се крие зад тази МАНИПУЛАЦИЯ
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде ГЕРБ като са толкова за бъдещето на България, направете на изборите да гласуват хора със средно образование и нагоре. Да видите дъртия козел Местан с колко депутата ще остане. Или Боцко го е страх щото без козела ще си дреме в бункера в Банкя и ще си спомня дните когато е бил премиер.
33
1
 
6
 
! Отговори
О-о-ф-ф-ф преди 9 години
Колкото има нужда от Местаня, толкова има нужда и от платени /за 5000 лв +/патриоти , които само говорят общи приказки, докато Реалните патриоти работим и създаваме реален продукт за българия - и то за около 500 лв заплата.Не е ли ясно, че в Парламента, както на всяка друга нормална работа трябва да се кандидатства с конкурс и тестове за интелигентност!Връзваме им се на Търговските дружества, маскирани като Партии, създадени с цел законен обир на народните пари, чрез Субсидии!!??...
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** само глупости плещи.Ходи си в Кърджали кадет те гледат в устата и ти вярват и не ни занимавай със сънищата си.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ пак ще бие ДПС втори БСП трети Деформаторите я влязат я не барека и Атака са вън ТЕ ТОВА ЩЕ Е
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И това го казва *** кой агитираше на турски език, защото на български било обидно да се говори... а сега същият този *** претендира за права и свободи та даже и за намеса в учебниците по история... докога... докога държавна сигурност ще търпи тези *** да се гаврят в суверенитета на дъържавата... докога?
29
3
 
3
 
! Отговори
Най-добре е ... преди 9 години
... Борисов да се разкара с фашистите и расистите от ПФ.Колкото по-бързо неморалната, безпринципна, неестествена, нелегитимна 13глава Ламя на Борисов стане история, толкова по-добре за страната.
28
0
 
2
 
! Отговори
felicita преди 9 години
eto tova e hubav podarak za happy birthday na vareshnia minister
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До прогнозаАтака вън от парламента Чадо
26
1
 
7
 
! Отговори
МАСГЮН ГЬОРСЕЛ преди 9 години
Що така бе чоджун? Избори му се приискали на Местяня с бостаня. Ай сиктир!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Използването на думите при агентите от ДпС е странно.Били "ксенофоби" от някои партии.Интересно какви чужденци са тези от ДпС? Нима не са български граждани?Ксенофобия идва от гръцки и значи да мразиш чужденците. Ксенос на гръцки значи чужденец. Ама те от ДпС не само, че не са чужденци, ами са даже в български1т парламент, та даже и с техен мандат беше съставено правителство. Нещо, което много други партии не са успели да направят.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен46 нали знаеш че Атентаторите Точно Доганя им занесе имената в Дс и ги ошаткаха
23
1
 
4
 
! Отговори
ostavime преди 9 години
как па не мога да го понасям тоя мазник. отвратителен. отивам да повръщам...
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсните хора по коледа са най-нещастни!