Реформите са задължителни, категоричен е Ненчев

"С ПФ имаме едни виждания за атлантическа и европейска ориентация"
Обновена: 27 дек 2014 15:51 | 27 дек 2014 15:41, Анисия Иванова
27
Реформите са задължителни, категоричен е Ненчев
Николай Ненчев в Плевен. Снимка БТА

Реформите са задължителни - те очевидно ще бъдат тежки в някои сфери. Това заяви в Плевен министърът на отбраната Николай Ненчев.

На първо място трябва да повдигнем духа на Българската армия /БА/ и българския военнослужещ, защото впечатленията, които имам до момента са, че духът не е на нивото, което очакваме. По думите му е изключително важна модернизацията на БА за привеждането й към стандартите на НАТО.

Още по темата

Всичките ни усилия трябва да бъдат в тази посока, подчерта той. В противен случаи ние сме в състояние на несъответствие и много трудно провеждаме съвместни мероприятия и обучения, защото използваме различни техники, поясни министърът, цитиран от БТА.

Въпреки орязания бюджет трябва да направим всичко възможно да модернизираме и превъоръжим БА възможно най-скоро, отбеляза министър Ненчев. По отношение на мисиите зад граница той посочи, че ще продължим да изпълняваме ангажиментите си така, както сме ги приели пред нашите съюзници от НАТО.

Помолен да коментира изказване от вчера на лидера на ДПС за необходимост от отстраняване на Патриотичния фронт /ПФ/ от управлението и неговата прогноза за избори догодина, министърът, който е и председател на БЗНС, каза, че му се иска г-н Местан, освен българските турци, да споменава и българските земеделци - николапетковисти, които са били по лагерите, българските интелектуалци - хора от други политически партии, които не по-малко са пострадали по време на режима.

С ПФ ни свързват едни и същи виждания по отношение на атлантическата ни и европейска ориентация - почти не намирам разлика в нашите политически идеологии, каза председателят на БЗНС, министър Ненчев. В Плевен той взе участие в проявите, посветени на 115 години от създаването на БЗНС - тържествено събрание, шествие и поднасяне на венци на признателност към учредителите пред Земеделската чешма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Плевенармияминистър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Хан Крум преди 9 години
До СС23ЕВАЛА! По- точна оценка от тая няма! Точно ТАКА Е !
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С ПФ имаме едни виждания за атлантическа и европейска ориентация - Вие продажни слуги не разбрахте ли че тази ориентация ни докара до това плачевно състояние.
17
1
 
9
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Ненчев ,Ненчев кога *** ти почерня кога и ти натовец стана ?!?!? Абе този Хленчев билл ие воиник и може ли да различи бежански лагер от военно поделение??? А аааа кажи че трябват едни милиярди да чопнат евроатлантическите ни парньориа за нас теса ни САТРАПИ И ДУШМАНИ!!! *** *** ПОДМАЗВАЧИ ПРЕДАТЕЛИ -ГНУСАРИ И НЕКАДЪРНИЦИ !!! С Р А М З А Б Ъ Л Г А Р И Я С Т Е М У ТРИ!!!!!!
16
1
 
7
 
! Отговори
Goran преди 9 години
Затова останахме без бонуси! Като махнат пенсионерите и дублираните длъжности в администрацията, тогава може и да има бонуси. А сега - във Военна Академия "Георги Стойков Раковски" на един обучаем се падат 10 преподаватели и началници. Администрацията по роднинска линия два пъти повече от академичните хора. Като капак този т.н. контраадмирал Петев - Славов, началника на Военна Академия - доносника и агент на КГБ ДС! Кой го търпи!?! Как може да се правим на НАТО-вци а тоя агент на КГБ да е началн
15
3
 
13
 
! Отговори
ФЕЛИКС преди 9 години
ДО МРАВКАТА----МКОГО СИ ПРАВ--НЕНЧЕВ И ПФ СА ЗА ЕВРОАТЛНТИЧЕСКА ПОСОКА НО СТИСКА ЛИ ИМ ДА НАПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ---НЕКА НАРОДА ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА СИ КАЖЕ ДУМАТА А ЧЕ ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ ДО СЕГА СА ЗА БЕСИЛОТО БАРАБАР СЪС СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ИДЕ ВИДОВ ДЕН
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При това положение на българската армия/която на практика я няма/и МВР, "реформа" означава начин да се откраднат едни пари! Не случайно това е първата работа на ВСЯКО ново правителство.
13
2
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Участието ни в Нато ни превърна във военопрестъпници. Да, всички дето си траем и се ослушваме сме такива и не се знае( предполага се) в какви чудесии ще ни вкарат янките за в бъдеще, пфу!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С 30 годишна натовска техника, каквато предлагаше Аню, няма да модернизираме армията, а ще продължим да я държим в каменната ера. Смисълът, който Ненчев влага в "съвместимост с натовските стандарти" е България да стане пункт за старо желязо.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
режи пагони и хвърляй в запаса че горе е пълно с изкуфяли полковници.дай път на младите офицери
10
0
 
14
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Хора НАТО ще ни пази онова модерното корито пак е Черно море нашите поне да се отсрамят с достатъчно памперси нали сме съюзници.
9
4
 
18
 
! Отговори
СС23 преди 9 години
Българската войска ще се възроди чрез възстание. Това БА са наемници на САЩ и се пенсионират на 29 години. Това е така защото 1 гурбетчийска година се умножава по 3, макар, че уж е първа категория. Ако си ходил в Афганистан за 9 години по 3 са 27. Общо 20 постъпил плюс 9х3 и ето ти 47 готов за пенсия на 29 години. Дърти 64 годишни бачкат да ти платят пенсията, защото си служил на САЩ.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА ЧИХ НИ Е ТАЗИ АРМИЯ КАТО СА ОСТАНАЛИ ПОЛОВИН СТАДИОН ХОРА? АКО ИМАХМЕ АРМИЯ ОЩЕ ПРЕЗ 90 ТЕ ГОДИНИ ЩЯХА ДА НАПРАВЯТ ПРЕВРАТ И ДА УНИЩОЖЪТ МУТРИТЕ И АЙДУЦИТЕ КОИТО УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА. НО ИЗГЛЕЖДА ЧЕ В АРМИЯТА НЯМА МЪЖЕ С ТОПКИ А С ФУСТИ.
7
1
 
23
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЗАЩО СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ. НАТО НЕ ИСКА НИЕ ДА ИМАМЕ АРМИЯ. ТЕ ИМАТ ДАЛЕЧ ПО-КОРИСТНИ ЦЕЛИ ОТНОСНО АРМИЯТА. КОЛКОТО ПО-ОГОЛЕНА Е ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ТЯХ. ЗАТОВА ДА НЕ СЕ НАПЪВАТ ДА КУПУВАТ СТАРИТЕ ЛАМАРИНИ НА САЩ И ДА ХАРЧАТ И БЕЗ ТОВА МАЛКИЯ БЮДЖЕТ ЗА АРМИЯТА. ТОВА ЩЕ БЪДЕ БЕЗУМИЕ.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В противен случаи ние сме в състояние на несъответствие и много трудно провеждаме съвместни мероприятия и обучения, защото използваме различни техники, поясни министърът"Аз не виждам проблем НАТО да се съобрази с нашите техники, все пак не става въпрос за извънземни методи и технологии в армията ни, добре познати са и са класифицирани от НАТО, въпрос на желание, а не на титанична мозъчна дейност как да напаснеш две системи. Пак се чудят как да "модернизират" армията с натовска скрап.
5
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
БА е докарана до положението да се дава като пример, колко голяма е разликата м-у думи и дела.До сега България не е изпълнила нито 1 от обещаните ангажименти към НАТО! А с току що приятия бюджет, показа че изобщо не и пука от това.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По думите му е изключително важна модернизацията на БА за привеждането й към стандартите на НАТО."Е нали вече сме в НАТО, коеот означава, че сме привели армията към стандартите на НАТО (тоест вече нямаме армия). Как така са ни приели, щом още не сме готови?
3
0
 
8
 
! Отговори
vaivod преди 9 години
oooo, gorkia bg voenen minister - ni kalpak, ni pero e poluchil ot bg glavnokomandvastia bg armia?!i uchencata mu sa posineli na studa i na snega, ooooo:(((
2
1
 
16
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Реформа ?То остана ли нещо за реформиране или зад приказките за натовски стандарти става въпрос за едни пари,а като се сетя за главнокомандващия си представям каква сила ще да сме.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма проблем, нали назначихте турчин за заместник министър - той ще ви реформира.