Спирането на влаковете не е реформа, негодуват Патриотите

ПФ настояват за връщане на старото разписание и за стратегия
18
Спирането на влаковете не е реформа, негодуват Патриотите
Валери Симеонов. Снимка: архив Булфото

Въпреки че подкрепя правителството, Патриотичният фронт настоя премиерът Бойко Борисов и министрите на финансите Владислав Горанов и на транспорта Ивайло Московски да възстановят пълното разписание на влаковете.

Според съпредседателя на формацията Валери Симеонов задължение на премиера е да не допуска спиране на влакове с ясното съзнание, че пътническите влакове ще са на загуба, но те имат своята социална роля, както е по целия свят.

„Недопустимо е да се спират влакове и то по средата на зимата, без да е обявено на гарите, да е осигурен алтернативен транспорт на хората, без анализ и обсъждане“, заяви Симеонов.

Още по темата
Според него съкращаването на влакове не е реформа.

Патриотите настояват управляващите да направят подробен анализ и цялостна стратегия за развитие на ж.п. транспорта, която да е дългосрочна, която да я направи независима в следващите години независимо кой управлява.

Другият мотив за искането за възстановяването на спрените влакове, изложен от Симеонов, е съкращението на служители на БДЖ.

Не е ясно колко души ще бъдат изхвърлени на улицата, говори се за около 1500, посочи той.

"Само охраната на Ахмед Доган на месец се равнява на спирането на няколко композиции София – Горна Оряховица“, заключи Симеонов.

Той съобщи, че депутати от ГЕРБ и ПФ са внесли в деловодството на парламента промени в Закона за обществените поръчки, както призова вчера премиера Бойко Борисов, за да могат да започнат по-бързо дейностите по изграждането на разширението на оградата на границата ни с Турция.

Внесеното изменение предвижда дейностите по защитното съоръжение да бъдат изключени от обхвата на общия ред за възлагане на обществени поръчки, като по този начин ще се ускори процедурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
НИКОЛА преди 9 години
До Анонимен : А , РЕФОРМАТОРИ ОЗНАЧАВА СДС-ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. !ПИТАЙТЕ ГИ КАКВО ЩЕ РЕФОРМИРАТ СЕГА -СИГУРНО ТОВА ,КОЕТО ОПУСТОШИХА СЛЕД 1989 Г. ,ГОНЕЙКИ "КОМУНИЗМА" ! МАРШ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ ЗАЕМЕ С ТЯХ -НИЩО ЧЕ СА МИНАЛИ ГОДИНИ ! ЗА ТАКИВА ДЕЯНИЯ ДА НЯМА ДАВНОСТ ,КАКТО ЗА ФАШИЗМА !
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НФСБ. НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БОЙКО. ОБАЧЕ СЕ ПРЕКРЪСТИХА НА ПФ. КОЕТО ОЗНАЧАВА. *** КАТО ФАСУЛ.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поръчковото назначение във БДЖ ----- Владимир Владимиров
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ Е ТОЛКОВА НАЦИОНАЛИСТ КОЛКОТО ДА ИМ ПОДЪРЖА НА ГЕРБЕРАСТИТЕ С ПАМУК ТА.АЦИТЕ.
7
0
 
4
 
! Отговори
Adam Smith преди 9 години
Hubavo e da ima vlakove - taka goltacite shte patuvat v tqh i nqma da mi smurdqt v avtobusite/iskat da gi vozq na stop.
6
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази коалиция начело с ГЕРБ е най-голямата гнус в политиката. Можаха да намерят 4 млрд за КТБ, а не можаха 40 млн. да намерят за БДЖ - пълни продажни *** и ***.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като сте патриоти защо не кажете на Джим Кери да си обира крушите
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и лапачът на мутренския *** се изказа - отново неподготвен
3
3
 
20
 
! Отговори
ПАТРИОТЪТ преди 9 години
защо не е с ПЛАКАТ да протестира срещу ГОСПОДАРЯ от САЩ
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези им дай само да крадат идеи от Сидеров - каже нещо белокосия и те веднага си присвояват идеята. Толкова непродуктивни политици като Валерисимеоновата чета и хайката на Каракачанов не са от полза на никого.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВАЛЕРКА ПРАВ СИ БАЦЕ, ОБАЧЕ КОГАТО ИСКАХА ДА КРИМИНАЛИЗИРАТ НЕПЛАЩАНЕТО НА ОСИГУРОВКИ ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ ТИ БЕШЕ ПРОТИВ. ХЕМ СЪРБИ, ХЕМ БОЛИ КАКТО СЕ КАЗВА.