Трябва да догоним Румъния в антикорупцията

Нужен ни е човек, който излъчва смелост, сигурна е Кунева
17 яну 2015 13:21,
158
Трябва да догоним Румъния в антикорупцията
Меглена Кунева Снимка: архив, БТА

България трябва да догони това, което прави Румъния по отношение на антикорупцията. Това каза в Русе заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева в отговор на въпрос дали Румъния може да бъде приета преди България в Шенген.

"Не искам успеха на България да се състои в това да спираме съседа, защото е безсмислено", коментира Кунева. Тя обясни, че е много впечатлена от срещите си с прокурора Лаура Кьовеши, ръководител на румънската Национална дирекция по антикорупция, и Хория Джорджеску, председател на Националната агенция за интегритет.

Кунева посочи, че има възможности страната ни да създаде аналогични на румънските структури за борба с корупцията, със сходни правомощия.

"Трябва обаче смелост. Трябва човек, който да бъде така подбран, че да излъчва смелост и да излъчва устойчивост. Това липсва. Каквото и да говорим за стратегии и закони, ако няма човек, който да има достатъчно смелост, няма да имаме такъв успех. Политиците са длъжни да допуснат този човек да се появи", заяви Кунева.

На въпрос дали е време България да приеме еврото, Кунева отговори, че най-сетне имаме посока и тя е публично изказана от министъра на финансите, което е много добре.

"Правилно е да започнем да си правим плановете и българските граждани да знаят накъде вървим", каза още Кунева, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Госпожата с квотите които прие за нашия износ унищожи за десетилетия напред нашето селско стопанство.Затварянето на блоковете на АЕЦ беше като черешката на тортата за нейния принос в унищожението на България.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пръмова приемете необходимите закони.Затова ви избраха хората.А вие Пръмова освен да разрушавате АЕЦ-ове в услуга на свързани чужди компании и да заемате място в бордовете на същите тези компании в България друго не сте направила досега за родината си.Не учете другите,какво трябва да правят,след като вие досега нищо не направихте.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това в Румъния е поредният цирк на Секуритате, като екзекуцията на Чеушеско. Съдят няколко видни политици, вкарват ги в затвора, разбирай пращат на Хаваите и всичко а ок . Вие сте забравили какъв луксозен пансион изградиха тук за галевите, ама те не рачикаха да се жертват заради родината и избягаха в ЮАР. Прах, прах в очите на еврогейзерите, но направено майсторски, това е румънската борба с корупцията, но Секуритате винаги са били по- хитри от ДС. Нашите са едни хамали.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То не става с един човек, а става с народ.
18
1
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Единственото което гонихте е българи навън!
17
5
 
22
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Най-корумпираната ще ми говори за корупция.Колко ти платиха да затвориш АЕЦ.
16
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 9 години
другарко пръмова имате не един ,а двама човека ,слънцето наше и физкултурника,те са чисти ,чисти като момина пазва,даже за допълване на бройката имате и валери балевски от нац.фронт за спасение на бойко.
15
2
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
Йес,сър!
14
4
 
25
 
! Отговори
нахалство преди 9 години
Това каза каката,която взе милиони корупционни,за да закрие аеца.Ай сиктер,нахална смрадлива сврако!!!
13
4
 
23
 
! Отговори
ммм преди 9 години
ти и тъй наречения цАр колко взехте да затворите 3 и 4ти блок на козлодуй
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да догоним Румъния в антикорупциятаНужен ни е човек, който излъчва смелост, сигурна е Кунева------------Каква умница! Каква оф*а!Тябва ни човек, който не излъчва нищо, а си върши работата - бори се с корупцията...С такъв, който излъчва, ще получим подобие на Кунева - специалист по празните приказки
11
9
 
10
 
! Отговори
До 12 преди 9 години
Село Бг е бита карта от 681 година!
10
5
 
20
 
! Отговори
Кунева-Пръмова преди 9 години
Трябват ни смели хора, като Александър Малинов, по което време е станало Съединението и като Хан Крум- бащата на хан Аспарух.
9
3
 
23
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Смел човек в Бг-то мнооого трудно ще откриете.
8
5
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Да,да ще стане! Ха ха ха хаБългария ще си остане винаги *** и последна дупка на кавала.Кога ще стигнем румънците?Отговор:никога:)
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще почнем от тебе Куневице !!!
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - ...с Полша постъпиха съвсем благородно САЩ им опростиха дълговете.В картинката има няколко разлики. Кои са те? Какво правиха поляците през ВСВ и какво правиха в същото време българите. Каква реч е произнесъл Чърчил пред парламента по този повод. Какво правихме после като НРБ? Та и сега? Искаме дарове?
5
5
 
13
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Трябва ни смел човек, защото ние нямаме такива, нито аз съм такава, нито никой в коалицията ни!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва човек, който излъчвал смелост, демек да е храбър. Това пряко признание ли е за състава на тъй нареченото ни НС?
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да догонване никого , Румъния е по ценна за САЩ затова е по-хвалена .. Румъния и Полша могат да бъдат използвани срещу Русия.. Когато ние 97г. бяхме докарани до фалит и сключихме споразумение с МВФ , а с Полша постъпиха съвсем благородно САЩ им опростиха дълговете.