Патриотите ще борят със закон монополистите

Искат да бъде ограничен натискът върху длъжници
Обновена: 22 яну 2015 11:13 | 22 яну 2015 11:04,
26
Патриотите ще борят със закон монополистите
Валери Симеонов. Снимка: Булфото

Патриотичният фронт внесе промени в Гражданския процесуален кодекс, с които заяви желание да бъде ограничен натискът на монополистите върху длъжници. Депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов предлагат да се отмени чл. 417 от ГПК.

"Чрез тази разпоредба монополистите и банките получават право без съдебен процес да се снабдяват с изпълнителни листове и така сложиха ръка върху имуществото и сметките на стотици хиляди граждани и фирми“, обявиха Патриотите.

Според тях тази процедура не дава на хората възможност да защитят правата си в публичен съдебен процес.

От ПФ обясниха и че недоволството срещу тази процедура ескалира от години, но нито една политическа сила не се е престрашила да я промени.

"С предложените промени ще се сложи край на издевателството върху гражданите и бизнеса", убедени са в групата на Патриотите. В мотивите към изменението е записано, че сегашната разпоредба нарушава Европейската конвенция за правата на човека и че тя има предимство пред националното законодателство.

Патриотичният фронт обяви и че очаква да получи подкрепа от неправителствения сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Закона преди 9 години
Тази промяна ще защитава САМО коректните кредиполучатели.Пешо който не плаща, ще бъде осъден много лесно.Аз обаче, който плащам двойно и тройно на банката, НЯМА ДА МОГА ДА БЪДА ОСЪДЕН.Защото банката ще трябва да докаже, че й дължа парите. Като покаже договора между нас и платеното от мен, НИКОЙ СЪД НЯМА ДА ОТСЪДИ В НЕЙНА ПОЛЗА.Сега обаче, закона позволява на банките да си изваждат изпълнителен лист БЕЗ ДА ДОКАЗВА НИЩО, САМО ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕ ЕДИН БЯЛ ЛИСТ А 4, НА КОЙТО ПИШЕ СУМАТА КОЯТО ИСКА
19
1
 
3
 
! Отговори
морски преди 9 години
Днес от 16 ч. пред президентството ще се проведе протест срещу посещението на гл.секретар на НАТО у нас и световната агресия на НАТО.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами да! крайно време е да се помисли за българите (не става дума за етнос, арменци, ***, турци и т.н.) и българското - всички гадни монополисти, които точат джоба ни, са чуждестранни банки, ел. дружества или държавни фирми, подарени 'на концесия' на чужденци. крайно време е наистина някой политик да проумее, че няма държава и икономика без хора - нито пътища, нито помощи на калпак оправят положението. човекът трябва да е в центъра, онези, които работят и плащат данъците! не мафия и крадци.
17
0
 
10
 
! Отговори
do 13 преди 9 години
Рискът трябва да бъде поет и от банката, не само от Пешо. След като банката е проучила и преценила, че Пешо става за кредитополучател, значи не е внимавала и не си е направила добре анализа. И тя трябва да понесе вина за некадърните си анализатори. И не е нормално да ми отнема години за да осъдя на 1 инстанция някоя банка, монополист и т.н., а те същите за 1 ден без съд и присъда да ми отнемат имуществото. И не, не си убедителен, смешен си.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
fronta imate ot mene glas 100%
15
1
 
8
 
! Отговори
Последователни преди 9 години
Трябва да са последователни.Има десетки хиляди осъдени неприсъствено и чрез шантаж с частни съдии изпълнители .Има незаконно забогатели с юридически и икономически схеми.Първо тях да обследват , да ги подведат под отговорност, да им конфискуват имуществото.В противен случай е залъгалка.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валери Симеонов - Президент ! Тоя човек ме спечели още с дайретата
13
4
 
10
 
! Отговори
мм преди 9 години
ПФ е партия,която наистина защитава българските интереси.Не като Атака,които са лицемери и ламтят само за власт и пари,,,Иначе аз поддържам безусловно ГЕРБ и Бойко Б.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чиста бърсалка на Герб и патриотично крило на реформаторите. Всичко непопулярно се приписва на ПФ, тоест - лошите патриоти и добрият Бойко. Атаката на ДПС към Москов също е в услуга на Герб - лошите министри на РБ и добрият Бойко, който трябва да му направи забележка. Така и министрите на патериците на Герб олекват. Успехите утре ще се припишат на тиквите, а недостаръците - на патриотите, Москов, Калфин.....
11
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 9 години
До Ami kakvo Хубав въпрос, обаче какво общо има с моя коментар, че е адресирано до мен?
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МВРО бе ,,За'' Южен поток! Господина от Смрад е врещу всичко руско. Как коалират при такива различия? Каракачанката не може да избяга, защото губи субсидията. Уж Волен бе лош, когато ги карал да подписват записни заповеди. Поучили са се от него. И защо като са много компетентни и почтени са ги подписали. Как Касабов, който се рекламира като разбивач на ,,далавери и корупционни схеми'' не е усетил тогава, а по прости уж хорица усетиха и не подписаха?
9
5
 
8
 
! Отговори
Време е битка.. преди 9 години
На местните гласувам за ПФ.. Дано поне война да запаля...
8
1
 
9
 
! Отговори
1chovek2 преди 9 години
и още нещо - въвеждане на института на абсолютната погасителна давност - 10 години. Ако до 10 години кредитора не си е събрал дължимото му - да губи тези пари безусловно, това е.Още една добра мярка би била въвеждане на Закон за частния фалит на физ.лица.Ама не им стиска на мутрагентие, щото като не могат да вземат на босия цървулите ще горят, пък те искат хората да са им вечни роби.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как да респектираш някой наглец, който е завлякъл хората с хиляди левове и няма намерение да плаща? Като отидат две момчета и поговрят с него в банята, много бързо се издължава.
6
1
 
5
 
! Отговори
1chovek преди 9 години
Това е тотална глупост. Тази мярка в ГПК няма нищо общо с монополите. Това е съдебно улеснение, което ползва донякъде и самият длъжник. Ако махнат тази точка от кодекса - ще има само обикновен исков процес, в който разходите за длъжника са дори повече, а той каква точно защита получава срещу монополите, като пак ще го осъдят така или иначе?Истинското решение е премахване на колективните договори и преминаване на доброволни-индивидуални. Ако не искаш услуга - да можеш да я откажеш. Това е.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака от 2 години говори за ограда и са хулени като човекомразци и чуждофоби! Когато обаче го предлагат ,,правилните'' патриоти, нещата са други.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е че Патриотичния фронт са едни от малкото които вършат работа , а не говорят празни приказки.Вчера приеха закона за оградата по турската граница, който ще попречи на вкарването на хиляди имигранти от ислямски и африкански страни, които с високата си раждаемост ще изместят рано или късно кореното българско население.Днес вкарват закон да усмирят кредитната мафия на бързите кредити, събирачите на дългове и частните съдебни изпълнители.Така трябва да се работи без популизъм.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо да идва 9 септември и разни *** да бъдат натъпкани там, където им е мястото! С ала -бала и пожелания няма да стане. Не ги ли стъпчем, ще продължават да тормозят хората, ще им пращат мутри рекетьори, които хич няма да ги интересува какъв закон бил предложил Скат!
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пич го гледам и слушам няколко пъти в последно време и все повече ми харесва като политик.
1
1
 
17
 
! Отговори
?!? преди 9 години
И заедно с това закон за фалит на физическото лице, защото не може да дължиш цял живит и после децата ти - това е кощунство!