БСП: Кабинетът на Борисов няма 100 дни, а започна с реваншизма

Пленум обсъжда укрепването на партията и приоритетите й
Обновена: 25 яну 2015 15:57 | 25 яну 2015 12:41,
83
БСП: Кабинетът на Борисов няма 100 дни, а започна с реваншизма
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков обвини правителството на ГЕРБ в реваншизъм. „Все още не са изтекли стоте дни на кабинета, но краткото време от началото на мандата доказа, че четворната дясно националистическа коалиция прокарва дясна политика, включително с елементи на реваншизъм”, каза шефът на социалистите в началото на днешното заседание на Националния съвет на партията.

Още по темата
Миков обясни, че първите сфери, към които управляващите са се ориентирали за овладяване, са контролните сфери - Сметната палата и системата за сигурност с промените в Закона за МВР.

Преди началото на пленума бившият лидер на БСП Сергей Станишев коментира евентуалното партньорство на АБВ със социалистите. Според него това не е тема на деня, съобщи БТА.

Както Dnes.bg писа по-рано днес Михаил Миков обяви, че сътрудничество между БСП и АБВ може да има, ако партията на Първанов докаже, че е лява.

„Важно е да има ясна позиция към управленската програма на  правителството”, обясни и Станишев. Според него в документа много периферно са засегнати основни въпроси на страната като  бедността, липсата на работа, икономическото развитие. „Всички, които застават зад тази програма, се ангажират с дясна политика, отговорете си на другия въпрос по този начин”, добави лидерът на ПЕС.

По време на днешния си пленум БСП ще обсъди политическите задачи на БСП и приоритетите на парламентарната група за новия политически  сезон. Червените ще дискутират и по мерки за организационно укрепване на партията и свикване на заседание на 48-я Конгрес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VMESTO DA GOVORIME, DA IZVIKAME DA DOIDE KIM CHEN UN.....
56
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
БСП ако иска да съществува и за в бъдеще трябва да махне старите каменните глави и да ги смени с млади хора, които живеят в настоящето, а не в миналото и под охрана. Иначе ще изчезнат в следващия Парламент още. Социализмът е добра идея, ноооо доколкото зависи от човешкия фактор е неосъществима.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Действай да се раздаде оръжие на народа. Ще се оправим бързо.
54
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
Докато БСП продължава да шикалкави и да не показва ясно отношението си към престъпния режим на Украйна и не подкрепи Русия в усилията за постигане на мир ще продължава да се топи. Опозиционната политика сега трябва да се насочи в тази посока, да спре да подкрепя САЩ в нейната диктаторска политика. Тогава може и да си върне някои поддържници.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
миков, с този червен букет ако отидеш в кръчмата в кула много добре ще се впишеш в интериора.
52
0
 
1
 
! Отговори
selu преди 9 години
До Милчоа да не искаш лява и просъветска хем *** хем голям
51
9
 
5
 
! Отговори
Милчо преди 9 години
До Анонимен : Хубавото на БСП е това ,че не са разбойници ,крадци и ликвидатори на Държавата ,както хубавците от СДС/ сега реформатори / и ГЕРБ !Затова ,до два месеца това хайдушко правителство ,начело с кандидат президента ,трябва да го няма ! А, "реформаторите" на Желю ,трябва да са клиенти на прокуратурата ,затова че разбиха икономиката и държавноста след 1989 г. !
50
11
 
4
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Миков , Миков , за какви сто дни говориш бе ,приятел ? Разбойниците и ликвидаторите на България от СДС и ГЕРБ , дадоха ли ви 100 дни ? Не ,дадоха ви само един ден и свалиха противозаконно правителството на Орешарски ! Стига сте хленчили и сте се правили на хубавици ! Излизайте на стачки ,неподчинения,блокиране на булеварди ,мостове ,влакове и да свалим тези ликвидатори на България,както те направиха с правителството на Орешарски!
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе народе тия си разиграват топката както си искат един мандат тия един ония а вие се карате и се псувате ее това им е целта...
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП е партия-краставица.Съдържанието и е 98% вода и 2% сухо вещество.
47
2
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
На тия лицемери защо им дават трибуна?Тия мафиоти не са никакви комунисти,а обикновени пладнешки разбойници,създали мутрите , Брендовци и гнилите репи от съдебната система...
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков! Тая прекрасна китка дето я носиш е още едно доказателство, че не сте никакви леви. Вместо да разнасяш червени китки направи ли нещо да покажеш, че си ляв? например когато дойде Кери къде се скри? Защо не стана да кажеш ясно, че тоя престъпник няма място у нас? Ето ти за пример Гърция - там той нямаше да посмее да стъпи. Или ако сте на власт щеше да го посрещнеш по същия начин? Мислиш ли, че народа не го вижда това?
45
1
 
9
 
! Отговори
ставри преди 9 години
До Анонимен 58Като знаеш толкова,я ми кажи кой подмени по-голямата част от областните управители тихомълком?И не само за тях.Кой се опитваше да тури на парк Българка управител от ДПС и то дървосекач?За това си мълчите.Дето наслагаха разни некомпетентни лица на различни места,но само да са от "нашите".Естественно като са некомпетентни-да си ходят.
44
6
 
8
 
! Отговори
Микиов,наздраве... преди 9 години
На кое казваш "дясна" политика,другарю Миков?Защото това,което прави мръсната мутра Буда няма нищо общо с дясно,още по-малко пък с политика!Ако не знаете там на Позитано в олигархичната партия,кое е дясно и ляво,поканете ме на по кафе и ще обсъдим посоките.Първата разлика между двете посоки е,че десните партии съкращават администрацията и не взимат заеми,а мутрата прави точно обратното.Съкращения и икономии от бюджетните пера другарю Миков,не нови коли за крадците с имунитет...Та наздраве.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Деду" мамин, предполагам, че си на възрастта на МинистЕра Митов и мислиш бавно, но по хамерикански! Нима не си чул поне, че великите ви (по простотия и себелюбие) Боце и Цеце са били комунисти, а Боката и още може би е? Не ви ли омръзна да се репчите вие, децата на "червените крадци", дето им казваш, с Белене? Не си ли и ти "Деду" един от тези, които си "забравиха" потеклото на потомствени "другари"? Или тази думичка потекло ти е чужда? Щеш ли я на ингилизки?
42
3
 
20
 
! Отговори
деду преди 9 години
Реваншизъм,малко е ЗАТВОР и БЕЛЕНЕ на всички ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не бяхте губили изборите.
40
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че Михов е прав го виждаме всички неГербави в страната. Прави се тотална подмяна в цялата администрация и се слага куцо и сакато, близко по "интелект" и поведение на полуидитите, водещи групировката ГРАБ! Какво мислите, дали всички ние, които не сме от котилото Грабово можем да заведем дела против "ръководствата" на разни Министерства, агенции и др., защото сме лишени от правата си да се състезаваме за работни позици, както е и съгласно Закона за държавната администрация? Да опитаме ли?
39
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление Михаил Миков е напълно прав.
38
1
 
10
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Не може да има реваншизъм в БГ след като на чело на всички партии стоят хора от ДС.Някой да е чул за министри вкарани по затворите?