С президента имаме различни мнения, но разнобой няма

Попова: Социална политика не се прави с пари на калпак
Обновена: 25 яну 2015 15:56 | 25 яну 2015 11:26,
37
С президента имаме различни мнения, но разнобой няма

Вицепрезидентът Маргарита Попова призна, че с държавния глава Росен Плевнелиев понякога са на различни мнения. Въпреки това тя увери, че няма разнобой на „Дондуков” 2 и допълни, че вероятно на много хора би им се искало да е така. Попова беше категорична, че с президента Росен Плевнелиев гледат в една посока.

Още по темата
Социална политика не се прави с раздаване на пари на калпак, каза още вицепрезидентът пред bTV. Така тя коментира помощите, които правителството отпусна за най-бедните. Според Попова това е положителна заявка, но социалната чувствителност на елитите в България, а и в света, е много притъпена.

Вицепрезидентът призова световните лидери трябва да се замислят много повече за социалните аспекти на икономическата политика и да покажат повече загриженост за обикновените хора. Тя разкритикува поведението на делегатите на Световния икономически форум в Давос, които пристигнали с луксозни автомобили, самолети и демонстрирали висок стандарт.

Вицепрезидентът определи като пропуски в управлението на страната в последните 20-тина години недостатъчното развитие на регионите и недостатъчните усилия за интегриране на малцинствата. Според Попова и научният потенциал на България не се използва, липсва цялостна визия и структурна реформа.

Маргарита Попова призна и че й става мъчно и националното й достойнство е накърнено, когато страната ни се представя като най-бедната в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко че не тя е президент, а онзи послушко дето не може да каже и 2думи ако не са му написани на листчето и одобрени предварително от кукловода от Банкя
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой емъжа при вас и кой командва.?????Въобще има ли мъж в това президенство или само меки китки.Ти си два пъти по мъж от онова Бойково ***.
7
0
 
4
 
! Отговори
Zyinep преди 9 години
alo djurnalista :(dai da vidim bakam na kakvi rikshi se vozyat bulgar prezidenta Plevnelyiev i poluprezidentkata mu Popova - turgai tuka snimkite da sravnyavame na koi rikshata e nai-bedna v nai-bednata efropeiska bulgar dirjava :(
6
3
 
19
 
! Отговори
Маке преди 9 години
Па я, ке се разберете по женски.
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще са на различни мнения, след като Роската няма собствено мнение?
4
4
 
15
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Защо имате различни мнения,не слешка ли Роско?
3
1
 
27
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
Г-жо Попова, докога цените на тока в България ще са несъразмерно високи спрямо доходите на хората ?Докога ще продължава тяхното увеличение ?Вие, сте сериозен и отговорен човек.От името на изтерзания български народ, Ви моля да вземете отношение по този въпрос !Не е нормално един едностаен апартамент да има сметка за ток 207 лева за месец декември !При климатик, нов бойлер и липса на готварска печка.Говорим за престъпниците от "Енерго-про", но другите са същите като тях !
2
11
 
25
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Маргарита Попова е достоен човек !Така поне става ясно, че в президентството има един мъж.
1
2
 
25
 
! Отговори
роза преди 9 години
Иисусе има ли по-скъп ток на планетата от този в БГ? милиони български деца живеят в студените домове,защото не всеки родител може да си позволи да плаща по 400-500лв само за ток.децата в училища и градини масово боледуват и кашлят,защото вечер става студено и докато спят вдишват студен въздух. Респираторните заболявания са постоянни и сред по-възрастните.Иисусе, ти знаеш ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ИМЕНА,КОИТО УНИЩОЖИХА НАШИТЕ ЦЕНТРАЛИ,КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ЕВТИН ТОК.УНИЩОЖИ ГИ.