Съдебната реформа не е предмет на пазарлък!

Радан Кънев: Ако по-мек доклад от ЕК ни успокои, ще е тежко
Обновена: 27 яну 2015 10:27 | 27 яну 2015 10:25, Веселина Йорданова
16
Съдебната реформа не е предмет на пазарлък!
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Съдебната реформа и търсенето на една по-справедлива съдебна система за Реформаторския блок не е предмет на пазарлък, увери председателят на ДСБ Радан Кънев.

По думите му, ако докладът, който очакваме от Брюксел, ни успокои, ще има много тежки последици във вътрешен план.

Още по темата
Той обясни, че последиците ще са тежки, защото положението в България е критично, правосъдието е в много дълбока криза и промяната в него е преди всичко вътрешна нужда.

Много от колегите предпочитат нещата да останат каквито са и се стремят към формални промени, предупреди той пред БНР.

Все пак Кънев смята, че сред партиите, включително и в редиците на опозицията, преобладават хората, които си дават сметка колко е сериозно положението.

По думите му и на ДПС не е останал друг шанс, освен "да се направи", че подкрепя реформата.

В петък изтича крайният срок за номиниране на главен съдебен инспектор.

Радан Кънев коментира, че достойни номининации има и в момента и би било добре, ако може да се обединим около една. Според него обаче Инспекторатът е загубил инерцията от преди години.

Ние трябва да му върнем тази сила. От името на Реформаторския блок вероятно няма да има кандидатура. По-широко подкрепена кандидатура е нещо възможно, смята той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: правосъдиеРадан Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
К7 преди 9 години
В следващия живот искам пак да се родя в *** България но да съм съдия,депутат или митничар!Чуй ме Господи
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се уреди с министерство и сега гледа към съдебната система
8
0
 
9
 
! Отговори
Анго преди 9 години
Те създават за народа закони,чрез които трупат милиони.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хванаха ни цаката разни болшевишки рудименти. Трябва да има непрекъснат тормоз над народа. Ако доклада е по-позитивен, лошо. Момченцата писали се реформатори няма да се успокоят докато не наложат на всички революционния си плам, жаждата си за радикалност, на практика поредните революционери, които ще доизтискат силите на държавата. Като гледам кои стари мутри и мутреси са се писали реформатори, повръща ми се.
6
3
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Дрън дрън, и продължават да дрънкат и нищо да не правят! Горе са мафиоти от до!
5
0
 
10
 
! Отговори
IA преди 9 години
Проблемът не е дали има хора по затворите, а че: За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без масиран обществен натиск няма как да стане. А мнозинството от българите ги устройва да живеят в държава с размити правила и липса на ред и правосъдие, за да може да продължи оцеляването и живуркането си чрез дребни кражби и корупция наследени още от времената на комунистическия режим.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В нашата мила родина с нашите мили политици всичко е предмет на пазарлък .Гърция съставиха правителство за един ден , а тук се туткаха един месец като им плащаме и заплатите .Голям пазарлък беше кой какво ще получи от раздърпаната ни държава ,та дойдоха и едни такива франсета да ни кажат че патриотичния фронт не бил за предпочитане , че сигурно и отвъд океана ни са се обаждали .Та един млад грък можа да защити родината си ,а нашите умове се чудят как да я изтърбушат и изтъргуват
2
2
 
3
 
! Отговори
ВСЕОБЩА АМНИСТИЯ преди 9 години
Или излиза, че българският съд съди правилно, когато осъжда всеки един от нас, а когато осъжда *** и Цветан Цветанов, тогава е корумпиран ? Така ли ?Защото се вижда от самолет, че именно такъв е натискът на ЕС и американците, които постоянно ни поучават и се месят във вътрешните ни работи.Никой не отрича, че съдебната ни система е прогнила !Защо обаче тогава се признават изобщо съдебни решения ?Не са ли това двойни стандарти ?
1
3
 
2
 
! Отговори
ВСЕОБЩА АМНИСТИЯ преди 9 години
Сега да ви обясня какво разбират слугите на световния елит у нас и техните господари под "съдебна реформа" ...Разбират съдиите да слушат повелите на Брюксел и Вашингтон. Да бъдат зависими от политическите поръчки.Да бъдат осъждани всички неудобни, а съд за малцинствата (ромите) и политическите слуги да няма !Ето, тогава българският съд ще бъде некорумпиран според ЕС и САЩ.Питам: Щом всички твърдят, че българският съд е корумпиран и се нуждае от реформа ЗАЩО ОЩЕ ИМА ХОРА ПО ЗАТВОРИТЕ ?!