Борисов доволен от министрите си, били в синхрон

Да проведем местните избори нормално и толерантно, зове той
Обновена: 31 яну 2015 02:03 | 30 яну 2015 12:26, Веселина Йорданова
56
Борисов доволен от министрите си, били в синхрон
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

България продължава да бъде най-атрактивната страна в ЕС по отношение на данъците, изтъкна
министър-председателят Бойко Борисов пред представители на Американската търговска камара, пред които говори за приоритетите на кабинета през 2015 година.

„Изкушението да се повишат данъците винаги го е имало, но с много усилия в парламента успяхме да запазим плоския данък. Много внимателно следим плана „Юнкер". Аз не съм против да се дават пари за неща, които след това променят облика и улесняват живота на хората. Лошото е, че хората много бързо свикват с хубавото и го приемат за даденост”, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Премиерът даде любимия си пример със софийското метро. Според време то е било мечта преди време, а сега не си представяме съществуването на София без него. По думите му в края на юли ще бъде завършен заводът за битови отпадъци в село Яна.

„Все повече се радвам на синхрона на работата на министрите. Това ми дава оптимизъм, че правителството ще завърши мандата си. Надявам се да проведем местните избори в условията не само на предизборна борба, но да бъде и толерантна и нормална кампания. Най-важното е България да е стабилна, а това е възможно само със стабилно правителство", каза още Бойко Борисов.

Той отново напомни, че кабинетът е бил създаден трудно, но оцени, че той се справя „сравнително добре“.

„По-добър от този вариант нямаше как да се избере. Това правителство има възможност да отреагира и да разработи, да направи така, че да не е така празна годината, както 2014 г.. Последиците от експеримента „Орешарски" са изключително тежки за България", заяви Борисов. По думите му при следващ срив нямаме никакъв ресурс да се справим.

Премиерът каза, че ще се въздържи от оценка за избора на председател на ВКС „по простата причина, че не ми е работа”. Вчера ВСС избра на поста Лозан Панов, а негов опонент беше Павлина Панова.

“Този път и двамата кандидати бяха просто безупречни. Ако могат да работят в екип, това само може да радва българите и нашите партньори", добави министър-председателят.

Борисов изтъкна на срещата, че „американският бизнес е длъжен в България да се държи добре”, и допълни „години наред, когато искаме да кажем как е добре, казваме: „вижте как е в САЩ".

„Само преди 10 дни Джон Кери на посещение ни върна на мястото ни. България беше изпаднала в тотална изолация. Взе се решение за 4 важни комисии в областта на сигурността, отбраната, енергетиката и културата. По всички теми, по които имаме въпросителни да бъдат изяснени,”, информира той инвеститорите.

Премиерът изказа съболезнования на близките на първия демократично избран президент д-р Желю Желев, който почина днес.

“Позволете ми да се присъединя към скръбта за Желю Желев. Старите хора казват, че Господ прибира първо добрите хора. Министерски съвет и Президентството ще подготвят държавно погребение", каза министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Бойко БорисовМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ето блестящата мисъл на Борисов : " Американския бизнес в България е длъжен да се държи добре". " Години наред когато искаме да кажем как е добре , казваме : Виж как е в САЩ."
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко , американския бизнес, когато е добре е в полза на Америка !Къде е Българския бизнес ?Виждате ли как се продават интересите ни !
29
3
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ne se mesia v politi4eski dela s komentari
28
3
 
2
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Разбира се, че ще го изкара - има пълната подкрепа на дпс . За справка - общите им позиции относно оставането на Стоян Мавродиев на поста му .
27
2
 
1
 
! Отговори
tom преди 9 години
Ъ? Динхрон ли е Бойко им заповядва и те изпълняват без собствено мнение?
26
3
 
1
 
! Отговори
прав е преди 9 години
В България трябва/и ще има/стабилност,докато се решат по важните въпроси.Извън България.Така е,сега хоризонта е МИ, след това ПИ,и тогава,малко преди,или след това да се мерим електоратите.
25
1
 
2
 
! Отговори
Бай-Ганьо преди 9 години
Мухахахахаха!!
24
1
 
3
 
! Отговори
Продължаваме напред преди 9 години
Как не се появи един българин с юнашко сърце да управлява тази скапана страна към прогрес!Цитат на един ''велик'' бг управляващ: *** трябва да си смени чипа:-)))))))Проблема е в софтуера!!!
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бах рози "плодовит' атакискти *** тука!! Не се спря ей!! Баси мушморока!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в синхрон е с митниците това правишелство
21
2
 
4
 
! Отговори
Лос Мучачос преди 9 години
Верно е. Електоратът синхронно превключва на Евроспорт като ги покажат по телевидението.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верно са в синхрон! Особено военния и просветния - синхронно им хлопат дъските във все по-бърз ритъм.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Борисов доволен от министрите си" а ние НЕ от НЕГО. И кой ще командва БГ армия - турчин или африканец, с Кери разбрахте ли се по тоя въпрос ?Мога да предложа кандидатура : Тошко Африкански добър специалист осабено в банановите джунгли.
18
3
 
13
 
! Отговори
До №30 преди 9 години
Прав си "Боико е следва6тият", който ще последва Жельо Желев! *** герберязани!
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико разбира от всичко.Него правете инкяр червени мухоморки.Вижте целият свят го тачи.Значи има за не6то.Боико е следва6тият Председател на ЕП.Е тогава 6тесе разпръстнете като дърво ударено от гръм.Мръсни продажници.
16
4
 
13
 
! Отговори
Гън преди 9 години
Да, да, кабинет на синхоризираното крадене.Например, вижте министърката на енергетиката с какви синхронни крадци се е обградила като зам. министри, министъра на икономиката с какви синхронни мошеници на едро се е синхронизирал.Синхронът е пълен, до пълното унищожаване на остатъците от синхронно умъртвявания бълграски народ и държава.
15
3
 
4
 
! Отговори
всичко е ОК преди 9 години
Да всичко е ОК в България , всичко върви по мед и масло само да каже Борисов какво правим с Дело Възродителен Процес на който местото му е в Европейския Съд а не на Склад в България че 25 години нищо не им се прави на теа хора в тоа Парламент само на заплата
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България има една тенденция която се засилва, разделениито между т.н. народ и управници, не управляващи. Този бих го нарекъл Овчарчето Калитко. За него е важното да се лъже и то безкрайно. Няма значение, че нищо казано не е реално но нали е във властта. А властта дава неграничени възможности особено за лъжи и измами, да си купуваш телевизии и вестници, и да заливаш хората с помия.
13
3
 
15
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Само да не си идат синхронно!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ние сме "доволни" от Правителството!