БСП ще се провали на местния вот, ако продължаваме по този път!

Найденов: Необходима е радикална промяна
Обновена: 30 яну 2015 07:32 | 30 яну 2015 07:00, Веселина Йорданова
37
БСП ще се провали на местния вот, ако продължаваме по този път!
Ангел Найденов. Снимка: БулФото, архив

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Ангел Найденов изрази опасение, че БСП ще се провали на местните избори, ако продължава пътя, по който върви.

Започвам да си мисля, че често използваната напоследък тема за идентичността и нуждата да чистим облика на партията е създаване на своеобразно алиби за лошия резултат и очаквания на местните избори, коментира той в интервю за „24 часа“.

На въпрос това ли е реалното състояние на БСП в момента - напрежение, слаби резултати, недобра вътрешна кондиция, депутатът отговори положително.

„За много хора е ясно, че ние стремително сме се пуснали по улея. И вървим скоростно надолу. А мерките, които бяха предложени на последното заседание на Националния съвет в обширен документ, не са достатъчни. Те са много далеч от това, което трябва да бъде предприето“, смята той.

Документи с подобен архаичен език може да се извадят с килограми отпреди 5 или 10 г. Резултатът от тях е, че все повече стесняваме своята база от избиратели, получаваме все по-слаби резултати и все по-слабо присъствие в управлението, включително като парламентарна група, посочи червеният депутат.

Найденов е категоричен, че решението не е в реториката за по-нататъшното олевяване на БСП. Към момента това е реторика, която не може да убеди никого. Видя се и на последните избори, допълни депутатът.

Според него е необходима радикална промяна - на посланията, на езика, на поведението на социалистите.

Найденов обаче казва, че соцлидерът Михаил Миков продължава да има кредит на доверие. Очевидно изходът не е единствено в смяната на лидера. Още повече че за разлика от други партии БСП не е лидерска. Не съм привърженик отговорността за всичко да се стоварва единствено и само върху лидера. Лошото обаче е, че той попада в сянката на други хора в ръководството на БСП, които търсят промяна на образа на партията именно размивайки този образ. Това е част от проблема, заяви той, но не назова имена.

Найденов не смята, че въпросът за лидерството ще бъде поставен на конгреса през април. Той посочи и че не участва във формиране на кръг или движение вътре в БСП.

Има различия по много въпроси, това е част от богатството на БСП, което ни печелеше много повече влияние, отколкото сега и ни даваше възможност за много по-добри резултати, отколкото в момента, допълни той.

Найденов каза още, че не споделя мнението, че целта на Георги Първанов е била да засили напрежението в БСП, предлагайки общи листи за местния вот с АБВ.

„Става дума за партниране на изборите, и то само по решение на местните ни структури. Затова си мисля, че ако бяхме минали с отговора: "Да, възможно е", темата щеше да приключи. А сега се превръща в основна“, допълни той.

Според него няма нищо необичайно във факта, че бившият соцлидер Сергей Станишев продължава да поддържа интереса си и близките си контакти, загрижеността си за това как изглежда БСП.

По думите му усещането за „втори властови център“ е част от интригата, която винаги съпътства бившите председатели и хора от БСП на други властови позиции като президентската например.

„Това е част от постоянната атмосфера на интриги във вътрешнопартийните процеси в БСП. Те се засилват особено когато сме в недобро състояние като партия и като ПГ и има напрежение от слабите ни резултати“, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: БСПАнгел Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
Вие отдавна вървите по този път.
23
0
 
1
 
! Отговори
Социодемократ преди 9 години
Найденов, Найденов, едни и същи сте баткооо, едни и същи мазни, преяли муцуни с кредит на доверие кота минус 50 ! Властта не е самоцел, разкарайте се от нея. Станишев направо закопа и малкото останала партия, а вие вместо да го анатемосате си дружите още. Сложихте джибрата Миков, а Янаки къде е, в 10-та глуха. И на малките деца е ясно, че Миков не може да отиде до тоалетна сам. Стара, закостеняла, сърдита и злобна структура сте вие, затова няма резултати, няма и да има.
22
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
По-голямата част от България е в Руската Федерация. Башкирия е богата на нефт. В Татарстан възстановиха името на древен Болгар. Велика България е в процес на възраждане.
21
0
 
3
 
! Отговори
пампорово преди 9 години
БСП не е про-българска партия. Тя първо трябва да се научи да обича България с главна буква. Аз не гласувам за предатели.
20
2
 
7
 
! Отговори
ВЕСО преди 9 години
ЗА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ В ИГРАТА ,ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ СЛЕДВАЩИТЕ НЯКОЛКО СТЪПКИ : 1. ОРГАНИЗИРАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН МИТИНГ С ПЛАКАТИ : " БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ НАТО " , " НЕ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ " , " НЕ НА ПОДГОТОВКАТА ЗА ВЪВЛИЧАНЕ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА В УКРАЙНА " , " НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ -НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 99 БР." !ХОРАТА СА ГОТОВИ ДА ВИ ПОДКРЕПЯТ , НО ТРЯБВА МЪЖЕСТВО !
19
2
 
7
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Другари искате или не БСП вече е провалена партия . Лошото е , че успя да провали и България с неразумните си да не кажа *** решения . Добре , че народа показа мъдрост и гласува за ГЕРБ иначе България загиваше с тези не български и продажни партии БСП-ДПС-Атака .
18
0
 
3
 
! Отговори
тук някой преди 9 години
обвинява Орешарски ЗА слабостта на БСП.Напротив,точно той и гражданската квота дадоха 200 000 гласа на изборите.Лошото беше,че Станишев поиска да става премиер вместо него.И на следващите избори/последните/онези гласове ги нямаше.Имаше и глобални разминавания.
17
1
 
7
 
! Отговори
Вервайте ми преди 9 години
Ще отрием 250 000 работни места! Обещахме, нали!? Знаете, че го "изпълнихме", гласувайте за нас!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ми звучи, като: "Другари, дайте пак да излъжем *** и Пульо, че милионите ни взеха да превършват" ...
15
8
 
7
 
! Отговори
Shark преди 9 години
За БСП е сигурно че ще се провали на изборите. Само че и ГЕРБ няма да има добри резултати, особено ако мисля да залагат на досегашни кмеове. Пример - Пловдив!!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радикална промяна? Стойте си така по-добре. Вашата управленска тактика е ясна. Като спечелите веднага тичате при ДПС да се коалирате.Когато спечелихте 2013г. какво направихте? ДПС почна да ви командори от първия ден и от 5 ден почнаха едни протести заради каквото се сети човек. Били дирижирани? ,.. ми то като човек си вкарва само автоголове не е трудно да го подкарат към качване на черешата... Истината е че нищо не предлагате и няма как да ви изберат повече.
13
2
 
8
 
! Отговори
BG преди 9 години
А бе, 5 - къде е другаря Станшев бе ?!?! Обажда ли се, обажда ли се от Брюксел :))))))Тия тръгнали да се реформират :)))) То е цяло чудо че все още съществуват, благодарение на бабички с промити мозъци дето не помнят какво са яли сутринта :))))
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Найденов е един от главните виновници БСП да върви надолу. Партията е лява, а водеше дясна политика с бившия десен Орешарски, да не говорим че точно Найденов се кланяше на НАТО като улав. Ако БСП не се ориентира само към левите идеи и не започне да защитава на дела по-бедните слоеве от населението, до 5 години може и да я няма в партийното пространство.
11
2
 
14
 
! Отговори
уево преди 9 години
Радикална промяна за БСП означава, например, ако някой е съсипал партията, да го накажат със заточение в Брюксел, на негово място да се сложи прогресивен хардлайнер и да се промени радикално менюто на ежегодния събор на Бузлуджа от кебапчета на кюфтета.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дай боже да се провалите!Това ще е добре за България!
9
4
 
10
 
! Отговори
Русия преди 9 години
Про-Руска партия и победа на изборите БСП не го искаме това е партия на едрият капитал , бедните хора не гласуват за БСП , а в България 80% от населението мизерства , направете си изводите ......
8
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
докато се въртите едни и същи муцуни 25 год вече бсп няма да спечели и един селски кметкакво прави пирински на 66 год в брюксел и ил йотова втори мандат г божинов за какво се върна ами каква беше тази гражданска квота в предишния парламент скадри на сдс
7
2
 
21
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Станишев ви зкопа и надгробна плоча ви сложи, при това всички вие си го заслужихте! За Пеевски, За Орешарски, за Стойнев, за Манолова Костинбродска, за целувките с Местан и много друго!
6
4
 
15
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
БСП вече е провалена партия и никой няма да гласува повече за нея . Има останали няколко хиляди заблудени и доволни номенклатурни кадри от миналото и това е .
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Десните ще ги попилее Атака на тези избори. А БСП и АБВ и Дончевица Ванко едното (Вече има и Цуцо двето :-)) трябва да ги попилее новата левица, която като Сириза да защитава националните ни интереси. 13 милиарда кредити за половин година е престъпление към България. И нямали 40 милиона за БДЖ. За какви ни имат тия наши едни и същи управниц. Справка Куневица и нейния политечески път. Или Костов, и тн