Кутев: Управляващите не могат да направят съдебната реформа

Кои имена са в тефтерчето "Златанов", пита той
1 фев 2015 12:03,
53
Кутев: Управляващите не могат да направят съдебната реформа
Снимка: Архив Булфото

Съдебната реформа у нас е необходима, но едва ли може да бъде направена от управляващите от ГЕРБ, посочи в предаването "Неделя 150" по БНР членът на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев. Той обвърза темата с оповестения тази седмица мониторингов доклад на Европейската комисия за страната ни.

"Че трябва да се прави съдебна реформа в България няма никакъв спор. Аз обаче имам огромното съмнение, че тази съдебна реформа може да бъде направена от партия, ръководена от Цветан Цветанов и от министър-председател, наричащ се Бойко Борисов по простата причина, че един от малкото примери, които са споменати в доклада, е тефтерчето "Златанов". За какво става дума при тефтерчето "Златанов"? Става дума за същите хора, които са споменати там, или поне инициалите са им там", заяви Кутев.

Той коментира и ситуацията с левите партии в Европа.

Лявото, което се събужда е Европа, заедно с гръцката СИРИЗА и испанската "Подемос", е по-скоро антисистемно ляво, докато БСП е избрала да бъде системна партия. Има много голяма възможност в България да се повтори сценарият със СИРИЗА, прогнозира той.

Трябва да намерим начин да отговорим на очакванията на хората, без да разрушаваме основите на обществото, подчерта още Антон Кутев.

Кутев заяви, че от БСП полагат усилия не само да спечелят кметски места на местните избори, а да бъдат избрани хора, които ще проведат реално лява политика.

"Има ясни измерения на лявата политика в местната власт. В момента сме направили една група, която работи по това да ги опише и да ги направи достатъчно ясни за всички, за да може те да бъдат жалони на бъдещата борба в местните избори.", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе Кутев,а бе чоджум,нали се знаете,че всички сте един дол дренки!Лично съм ви пробвал!За ядене не ставате,за пиене не ставате,за онождане не ставате-за каква работа,за какви реформи говориш? Само празни приказки!25 години -три поколения време,на езиците ви мазоли излязаха от дрънкане на простотии!!!Ако има световна надпревара по умствен мързел,тъпотия,некадърност, алчност и наглост на политическите елити в света,вие ще сте с три обиколки на земното кълбо пред останалите!
36
1
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Я, дърдорко пак се появи!? Ценен кадър очевидно...
35
1
 
7
 
! Отговори
комунист преди 9 години
Спинозния пак се появи като не стана депутат пак търси някоя службица да може да лапка?
34
0
 
9
 
! Отговори
Перо пиперо преди 9 години
Тефтерчета ,лисчета с какви простотии занимавате хората.Толкова хора гладуват вие се занимавате с глупости.Вместо да работите здраво за тази държава вие се пинкате и гъбаркате.Несириозна работа.
33
1
 
12
 
! Отговори
ДП = 10 преди 9 години
Просто млъкнете, комундрялки! За 70 години ви се нагледахме на вашите реформи, в резултат на които четвърт от народа ни беше прокуден от България... Хора, които са в тиня до шията, нямат право на възражения!
32
3
 
9
 
! Отговори
хумнал преди 9 години
Какви местни избори сънувате бе хора ,там откъдето се връща България натам отива гръцката СИРИЗА.Много гръмки приказки и велики обещания,това не беше ли и при нас и нещо да се подобри полезно за българите,не.Така че каква партия ще управлява е само в главите ви.Народа иска да живее спокойно и добре изобщо няма значение кой ще управлява.Щом нищо добро не се прави за държавата не се надявайте изобщо скоро да сте на власт.
31
0
 
5
 
! Отговори
4еп преди 9 години
R- OV4
30
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 9 години
А вии защо не я направихте толкава години и не оставите тези да си свършат работата.Знаеш защо не могат или ще е трудно но мълчите.Защото е пълно с комунисти които скоро няма да се оттеглят от възлови места в държавата и понеже не се мисли за държава а само за хора които много искат да власват и забогатяват.Ще ви изметем всички ако продължаватае да ни правите живота тежък и безмислен.
29
1
 
9
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Кутев не казвай че немогат а защо немогат.Защото е пълно с хора на ДС и комунисти нали?
28
1
 
6
 
! Отговори
Избягал преди 9 години
Имената са онези които сте написали в ДС !
27
1
 
8
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Защо Сергейчо Сталинишев още не е в затвора за престъпленията , които е извършил - умишленото изнасяне на папки със секретни документи към организираната престъпност; източването на 700 МИЛИОНА лв от 'Кремиковци' през 2005 - 2009 г. чрез Трактора и Дамбовците, които Цветанов вкара в ареста, когато беше вътрешен министър ; омаскаряването на Цветанов чрез фалшиви компромати за подслушване ; аферата 'Костинброд' ; аферата 'Хохегер' ?
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай, Кутьо, не спирай. Ако продължавате така, ще се отървем от вас завинаги. Ти, Мая Картечарката, Съсела и другите сте напълно неадекватни на обстанавката. Вие не го разбирате /няма с какво/, ама хората отдавна го разберат. Много ви се радвам като се излагате.
25
1
 
15
 
! Отговори
Кутев? преди 9 години
А бизнеса с розови дантелени гащички как върви, левите имат ли пари да си купуван нови или още носят червените прашки на вожда им Станишко?!
24
3
 
19
 
! Отговори
лекувайте се преди 9 години
Абе Кутьо каво стана със Спина, дето се предавал по наследство от комунист на социалист!
23
13
 
3
 
! Отговори
човек преди 9 години
КЪДЕ скрихте Фидосова г-да Гърбисти??Като знам мафиота как действа ,се чудя тази как не е получила сърдечен удар??
22
1
 
20
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
А вашата престъпна партия защо не направи съдебната реформа бе Кутев.От ЕС от кога ни ритат по глезените,но... има още за крадене и не ви е изгодно.Хората от компрометираната ви комунистическа партия сте без съвест и срам.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутев ,ако с маяматросова се понашпънете може да свалите партията си и под 10%-давайте ,на вас разчитаме,макар и лидера ви да избяга...
20
1
 
16
 
! Отговори
Минувач преди 9 години
Кухев е един от най- тъпите ръководители в БСП. Защо не си гледа бизнеса с бельо?!
19
0
 
16
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 9 години
Вие като можете , оти не я сторихте ? ***!
18
1
 
7
 
! Отговори
Е КАК КОИ СА? преди 9 години
БЕ КУТЕВ НЕ ЗНАЕШ ЛИ:- ББ= БИСЕР БИСЕРОВ;- ЦвЦв = ЦВЕТЕЛИНА ЦВИЛЕНОВА;- ИФ = ИВАН ФИЛИПОВ;И Т.Н. = ТОНЧО НИКОЛОВ...опс вапцахме я ся! Бай Тончо е сватанака...