Целият ЕС ще работи за мирно развитие на приятелска Украйна!

Митов приветства договореностите в Минск
44
Целият ЕС ще работи за мирно развитие на приятелска Украйна!
Даниел Митов и Себастиан Курц (д). Снимка: БТА

Външният министър Даниел Митов приветства постигнатите договорености в Минск за прекратяване на огъня в Украйна.

"Изразяваме надежда, че те ще бъдат спазвани от всички страни", каза Митов на съвместен брифинг с австрийския си колега Себастиан Курц.

Още по темата
Още веднъж заявявам подкрепата на нашите страни за изключителните дипломатически усилия на канцлера Меркел, президента Оланд и върховния представител Могерини, както и готовността ни да приложим целия инструментариум от мерки за постигане на траен мир в Украйна, каза още министърът, цитиран от БТА.

България и Австрия, както и целият ЕС ще работят усилено, за да бъдат създадени условия за свободно, мирно и независимо развитие на приятелска Украйна, отбеляза той.

Европейското бъдеще на страните от региона на Югоизточна Европа е друга тема, по която България и Австрия споделят сходни позиции.

Подготвяме засилен двустранен диалог в контекста на подготовката на предстоящата конференция във Виена с участие на всички държави от Западните Балкани, за да ги насърчим и окуражим по пътя им на осъществяване на реформите, които ще ги доведат до реализиране на тяхната европейска перспектива, отбеляза българският външен министър.

Митов заяви, че голяма част от разговорите е била свързана с развитието на двустранните отношения - съдействието от австрийска страна за подготовката на първото ни председателство на ЕС през 2018 г., за присъединяването ни към Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и споделените ни интереси за изграждане на Енергиен съюз на ЕС.

Австрийският външен министър Себастиан Курц посочи, че Австрия е вторият по големина инвеститор в България с 400 предприятия. Той отбеляза, че, за да могат всички предприятия да продължат своята дейност и да дойдат и други тук, е необходимо да бъдат извършени реформи в съдебната система.

Курц каза, че е говорил с представители на австрийските предприятия и те са доволни от последните събития в България, от новото правителство и от новите реформи, които са започнали.

Даниел Митов и Себастиан Курц подписаха Спогодба между правителството на Република България и правителството на Република Австрия за сътрудничество в областта на културата, образованието, науката и младежта.

Митов отбеляза значението на спогодбата и посочи, че с нея се поставя солидна основа за още по-активен културен и образователен обмен между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
WTF преди 9 години
До До WTF 33Ако с това си писание ти намекваш, че Хитлер е бил евреин, то тогава аз със сигурност мога да твърдя, че ти си умопомрачително смахнат.Моят съвет към теб е да не го казваш това на никой, защото някой ще вземе действително да умре от смях и да ти тежи на съвестта. Да не говорим, че някой ще вземе да извика тези от 4-ти километър да те приберат. Независимо дали си от София или не.
32
4
 
4
 
! Отговори
Ай преди 9 години
До36 киноА бе шушлек цар Борис3 е казал "Винаги с ГЕРМАНИЯ и никога срещу Русия".Пък какво е казал някога някой въобще не ме интересува.Времената се менят държавите също.Днешна Русия няма нищо общо с предишната Русия.Днешната е на болшевишките изчадия.Тя е силно мутирала, тя е ГМО.При двете войни които цитираш Европа не е била обединена.А сега е.Разликата е огромна.
31
3
 
4
 
! Отговори
До WTF 33 преди 9 години
"Порошенко евреин :)Много интересно как евреин е лидер на фашистка хунта? Голям смях:)". Можеш много лесно да си отговориш сам на смешния си въпрос като се позаинтересуваш за произхода на оня с мустачките.
30
2
 
9
 
! Отговори
кино преди 9 години
Защо нашите управляващи не четат историята? ПСВ бяхме с Германия срещу Русия загубихме не само войната но и територия от България. ВСВ пак бяхме с Германия срещу Русия и пак загубихме. Сега пак сме срещу Русия и пак ще загубим.Борис lll беше казал - не винаги с Русия но никога срещу Русия.Погледнете от този на снимката Митов ли беше? всички от сега управляващите са били на служба при американците и НАТО е кой от тях ще мисли за България?
29
10
 
6
 
! Отговори
джинджър преди 9 години
Раззгледах снимката на Лавров. Този тип маймуни мисля че се казват Макак. Имат червени *** и много малко мозък. Това е страничен клон в еволюцията и от него не може да произлезе човек.
28
4
 
6
 
! Отговори
WTF преди 9 години
До АнонименПорошенко е евреин :). Много интересно как евреин е лидер на фашистка хунта? Голям смях :). Опорните точки трябва да ви ги дават с описание за да не се излагате. Или пък тези дето ги пускат да проучат преди да ги пуснат.
27
7
 
8
 
! Отговори
WTF преди 9 години
Моментално получих 4 минуса, а "Волен Сидеров президент" 10 плюса. Няма такъв смях... Вие сте смешници, продажници и ***... Не знам как спите нощем. Тези, които се биха вие сега да сте свободни ще се обърнат в гроба, защото всички те мразеха Русия и всички те знаят защо...
26
15
 
7
 
! Отговори
WTF преди 9 години
До АнонименВолен Сидеров в психодиспансер. Ако може някой около или във Москва ще е най-добре. А защо не направо в Кремъл. Чух, че смятат да го преструктурират заради броя на ненормалници в него. Вече няма да е лудница само формално, ами съвсем официално :).
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров президент!
24
2
 
15
 
! Отговори
#$& преди 9 години
И какво точно изработиха 1994 тия двамата, като са пионки и безгласни букви?? Празни приказки за промити мозъци - това!
23
7
 
29
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Целият ЕС ще работи за мирно развитие на приятелска Украйна!"Целият ЕС работи за войнолюбците от САЩ и за смръдливата Украдна, а не за реалните членки на този предполагаем съюз.Никакъв мир няма да има. Ще има Трета Световна, и ще е най-кратката война някога.
22
7
 
23
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
Предатели са *** които приватизираха и унищожиха България.
21
2
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Вие за прогресивен ли се имате?
20
9
 
24
 
! Отговори
заглавие преди 9 години
Истинското заглавие е: брюкселската хунта ще работи за киевската хунта.
19
5
 
5
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
ЛНР и ДНР са се отказали от подписване на договореностите."Лидеры ДНР и ЛНР на заседании контактной группы по урегулированию ситуации в Донбассе отказались подписать документ, согласованный нормандской четвркой. Об этом сообщает источник ТАСС."Това ако е вярно, мазалото става пълно..............
18
6
 
26
 
! Отговори
искаме санкции преди 9 години
Полша и Литва торпедират мирния процес в Украйна, като доставят оръжие на проамериканските войски на хунтата в Куев. Искаме санкции срещу Полша и Литва!
17
5
 
25
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Тази година през месец май цял свят ще отбележи 70тата годишнина от победата над хитлерофашизма ,от тази гледна точка като как точно ЕС ще развива приятелски отношения с киевските фашаги?
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светът стана пълен та*ак...
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 коментар, ходи прочети първо кой е Лавров и след това пиши тук глупости. Без да те познавам, но по коментара ти личи, че на теб и 3 живота ще са ти малко докато стигнеш нивото на Лавров.
14
4
 
24
 
! Отговори
До 1994 преди 9 години
Млади, хубави и сите послушно поддакват на своите господари.. Особено онзи отляво. Докато Лавров говори истини тия лицемерстват!