ГЕРБ обеща: Новият шеф на НЗОК става ясен на 25 февруари

До момента се обсъждат имената на Глинка Комитов и Иван Маджаров
Обновена: 17 фев 2015 12:54 | 17 фев 2015 12:51, Камелия Цветанова
2
ГЕРБ обеща: Новият шеф на НЗОК става ясен на 25 февруари
Снимка: архив, Булфото

Новият шеф на НЗОК трябва да бъде одобрен до 28 февруари, реши парламентарната Комисия по здравеопазване, като прие процедурни правила за избора му.

Според председателя на Комисията Стоян Тонев от ГЕРБ още на 25 февруари парламентът ще избере нов председател на Касата.

Мандатът на настоящия шеф на НЗОК д-р Румяна Тодорова изтече на 12 февруари, което породи притеснения сред лекарите, че няма кой да подписва документите на Касата, което крие риск от забавяне на плащанията.

Тонев обаче увери, че няма никакъв документ в този срок, който да изисква подписа на оторизиран директор на НЗОК.

Още по темата
„Има само едно нещо и то е, че от 25-и до 30-и се изплащат сумите на НОЗК към болниците и заради това има съмнения, че някой може да обжалва, ако няма подписано нещо, но в случая пак най-важно е решението на Надзорния съвет на НЗОК. Най-много да има тридневно забавяне към болниците“, настоя Тонев.

От здравната комисия са поискали становища на юристи кой да изпълнява отговорностите на шефа на Касата до избор на нов председател и те се чакат утре.

Вариантите са три - да се определи от Надзорния съвет на заместник да изпълнява длъжността, да се делегират права на някои от заместниците или Румяна Тодорова да продължи да изпълнява задълженията си.
 
Тонев информира, че в управляващата комисия до момента са обсъждани две имена за нов шеф на НЗОК.

Едното е на д-р Глинка Комитов, който в продължение на 8 години - от 2002 до 2010 г., беше зам.-директор на НЗОК по медицинските дейности, а след това оглави столичната здравна каса. Понастоящем той ръководи софийската Втора градска многопрофилна болница.

Другият кандидат е бившият директор на регионалната каса в Пловдив Иван Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: шефНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Най после ще махнат наглите сестри Йотови . Такова нахалство не съм видял при жени. Техния баща го убиха като куче в едно Софийско село , защото беше заграбил имота на хората .
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много важно. Дай да ни занимават с глупости докато продължават да крадат