Рязко са намалели опитите за незаконно влизане в страната

Оградата с Турция спира нелегалните имигранти, рече Вучков
17 фев 2015 19:20,
25
Рязко са намалели опитите за незаконно влизане в страната
Снимка: Архив Булфото

След изграждането на оградата по българо-турската граница се отчита рязко намаляване до 7 пъти на опитите за незаконно пресичане на територията на страната. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Веселин Вучков относно регистрираните опити за незаконно преминаване на нелегални имигранти, предаде "Фокус".

„Има установени 49 опита за незаконно навлизане на територията на страната чрез различни способи за преодоляване на това съоръжение, като само в четири от тях лицата не са били заловени.

Той уточни, че 23 от начините за преминаване са чрез срязване, чрез покриване с дрехи са 8, чрез използване на клони и дървета – 13 и чрез използване на стълба – 7.

Министър Вучков добави, че сред методите за възпрепятстване на незаконното пресичане на границата са и интегрираната система за видеонаблюдение, мобилните патрули, секретни постове и патрулни кучета.

„Към момента изходното задание за проектиране на ново инженерно съоръжение по българо-турската граница с дължина 131 км е изготвено”, каза още министър Вучков. Той отчете, че системите за наблюдение са особено полезни за целите на сигурността, но обясни, че за тях се изисква голям финансов ресурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво правим с престъпниците, наречени "бежанци", които вече са на наша територия?!