Петков ще се бори АБВ да не приеме оставката на Първанов

Първанов е нужен на българската политика, сигурен е той
26 фев 2015 13:50, Анисия Иванова
52
Петков ще се бори АБВ да не приеме оставката на Първанов
Румен Петков. Снимка, архив: Булфото

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че ще се бори Националният съвет на партията да не приема оставката на лидера си Георги Първанов.

Днес в ефира на Нова тв Първанов заяви, че още на първия Национален съвет на партията ще си подаде оставката в качеството си на председател на движението. Като причина за решението си той изтъкна вчерашната подкрепа на АБВ в парламента за тегленето на новия дълг от 16 млрд. лв.

Още по темата
Първанов е нужен на българската политика и общественост и се надявам, че ще намерим решение, което не само ще го съхрани, но ще го направи и по-силен, каза Петков на пресконференция в Плевен.

Вероятно заседанието на ръководството на партията ще бъде след празниците, обясни той, цитиран от БТА.

Петков обясни, че разбира недоверието, което има Първанов към обещанията на министъра на финансите, но лично той се надява този път лидерът на АБВ да е сгрешил в преценката си за Владислав Горанов. Според Петков министърът ще удържи на думата си, защото е дадена от трибуната на Народното събрание.

Румен Петков потвърди, че е имало решение на Националния партиен съвет и парламентарната група на АБВ да не подкрепят искането за дълга. Той отчете като успех за парламентарната група на движението обещанието на министъра на финансите, че два милиарда лева от дълга няма да се харчат.

Според него е успех и фактът, че министърът се е съгласил с искането на АБВ да бъде приета инвестиционна програма за структурата на дълга. Петков каза, че се противопоставя категорично на "бруталния популизъм на БСП и "Атака" в дискусията за дълга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петков така казва но тайно ще се моли да подаде защото ще трябва да делкат и с Гоцето. Сладко е като взимаш парички но като трябва да делиш....малко гадно.
43
1
 
2
 
! Отговори
Bg преди 9 години
Razbirase G.parvanov e nay tocniya i nay umniya poletik za men ....dano ne podade ostavka
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новите ви господари!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 1: Да уточним, че гласуваха като продажни държавници (за да няма недоразумения).
40
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
Дали е театър или не ,но АБВ изиграха блестящо ДПС и ПФ и гласуваха като държавници. Принудиха ДПС /Ментата/ да бяга до трибуната и да дава подкрепа ,която вече е ненужна.... Браво на Б.Б. , Калфин , Петков и депутатите на АБВ......
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - > Цирковете на тези край нямат...Напълно споделям тази гледна точка. Канех се да коментирам аналогично. Сега ще има метани, ама недей така бащице, на кого ни оставяш...
38
1
 
3
 
! Отговори
ЗА ПРЕДАТЕЛЯ преди 9 години
ЗАРАДИ ТОЗИ ВЕЧЕ НЕ ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЯ .ПО КОЙ КАНАЛ ЩРАКНЕШ ВИНАГИ МАЗНО ПРИКАЗВА
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цирковете на тези край нямат,не знам дали разбирате но тези циркове са за вас.Вие сте електората и Първанов трябва да излезе чист от цялата ситуация сеедно са гласували през главата му,но това води до извода ,че АБВ е тоталитарна партия със централизирана власт във един човек.Някой знае ли как гласува АТАКА ?
36
0
 
4
 
! Отговори
88 преди 9 години
ПРЕДАТЕЛИТЕ НЕЗАВИСИМО ПРИ КОЙ СА НИКОЙ НЕ ОБИЧА.СЕГА МОТОКРОСА ЩЕ ПОЛУЧИ МИЛЬОНИ А ДРУГО Е ПЕТКОВ КАК ЩЕ ГИ ХАРГИ
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мазник, сигурно пръв е гласувал за герб.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOZI I ATANASOV KATO GI VIDIA ZATVARIAM TELEVIZORA
33
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Възможно политическо решение е ръководството на АБВ да се разграничи от парламентарната си група и да изключи депутатите от АБВ, които са гласували за дълга - да представляват в Народното събрание себе си. Бойко и това го устройва за в бъдеще, но поне АБВ няма да се води по него.
32
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 9 години
А дано се пребори,...смешници
31
0
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Razbira se che nyama da priemat ostavkata mu i toi shte blagodari razbira se.Shekspirska igra)
30
0
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
Това с оставките вече е играно. Имаше преди 1-2 години пак игра някакви оставки - някой си подаваше оставката, а после не му я приемат и т.н. политически извращения.Кактот казва Спинди - ФОСТАФКА!
29
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Изхвърлиха го от БСП и тоя тръгна да им отмъщава.Всяка сутрин по гербаджийските телевизии плюеше по БСП -е успя да ги разедини.Сега стана *** на гербаджиите и затри и АБВ.А може би АБВ точно затове беше създадена да подкрепя Герб и да унищожи БСП.И този Петков е в дъното на цялата работа.СЕГА ВЕЧЕ РАБОТАТА Е СВЪРШЕНА И ЗАСЛУЖЕНО СИ ЧАКА ПАРСАТА.
28
0
 
14
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Гледам има баламурници да се вързват на цирка с оставките.
27
1
 
17
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Жалък опит да прикрият истинската си същност на безкруполни лицемери, готови на всичко само и само да лапат лесните пари.. На бас, че никаква оставка няма да има, и дори да я подаде пак ще остане в парламента да смуче пернишкия селянин!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема ли некой пиан авджия да удари по две пушки на този шлякатарник Петков и оня алчен мустакат шушляк? Жалко ще е само за патроните.
25
3
 
22
 
! Отговори
и какво от това!? преди 9 години
Петков може да си се бори за каквото си поиска! Но дано Първанов разбира, че ако остане в АБВ след селския номер, който му погодиха неговите хрантутници, просто ще е поредния политически труп!!!! Да се маха от там и да ги остави да се варят в собствения си сос! Жалки негодници!