Вежди Рашидов може да стане академик на БАН

Министърът в битка за званието с Георги Минчев и Аксиния Джурова
Обновена: 1 мар 2015 18:03 | 1 мар 2015 18:01,
71
Вежди Рашидов може да стане академик на БАН
Снимка: архив Булфото

Министърът на културата Вежди Рашидов е предложен за академик на Българската академия на науката (БАН) в областта на изкуството и изкуствознанието. Това става ясно от публикуван на сайта на академията списък с номинирани в рамките на конкурса за академици, съобщи bTV.

В същата област са номинирани писателят и преподавател в СУ проф. Боян Биолчев, Анжел Вагенщайн, Аксиния Джурова, Любомир Левчев, Георги Минчев и др.

Според правилника на БАН номинации в конкурсите за академици могат да правят групи академици (не по-малки от 4 души, от които поне двама са от областта на конкурса), научните съвети на институтите на БАН и Селскостопанската академия (ССА), факултетните съвети от висшите училища в страната и централните ръководства на творческите съюзи.

Действащият министър на културата е получил една номинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Да си жив и здрав Гоше, къде се изгуби? Предлагам на всички читатели да сложат по една зелена ръчичка тук, до 0 часа да съберем 100 хиляди плюса и да изпратим нашето предложение в БАН! Може и да вземат под внимание предложението на широките народни маси. Гошо,,,*** в сравнение с Вежди е на светлинни години от него по превъзходство на интелект. На всички ЧБМ и да гласуваме за Гошето!
26
4
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Дедо Ташунко,предложи ***...мен,аз като стана...академик,ще предложа теб.Колкото до Веждито,той ще стане академик заради принос в...каменоделското дело;дето се вика,един вагон камъни е...изчукал.
25
2
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Еми че то БАН отдавна не е символ на знание и постижения. По-скоро символ на бански старци, които се потупват един друг колко са готини, самоназовават се професори, академици и т.н., а за 100 лв и *** ще накичат с титла
24
1
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
След като преди 2 хилядолетия римски император прави коня си консул, защо наш император да не може да направи коня си академик?
23
1
 
14
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
В царството на слепите ,едноокия е цар !
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама и ний си имаме един БАН, той си е направо за бан!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То кагато удари полицаят имаше смекчаващи вината обстоятелства-беше мъртво пиян.
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Член-корспондент да стане,Веждито ще си остане един *** човечец!Не може да имаш претенции за държавник,а да размажеш носа на полицай,защото ти е направил забележка,че паркираш неправилно!Ако беше направил това в Турция,щеше да стои в пандиза,докато брадата му почернее и косата му побелее!
19
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пукайте се завистници !!! много се кефя на тъпите ви постове !!! хахахахаха
18
2
 
17
 
! Отговори
тити преди 9 години
Академик за заслуги към АЛКОХОЛИЗМА.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от босовете на българската мафия Илия Павлов лично го произведе за главен мултак на републиката.Гледайте клипа "Пир по време на чума"в VBOX7 там е показано всичко.Там ще видите как сини и червени плюскат печени прасенца по време на най-гладната Жан Виденова зима,когато народа мреше.Не мога да коментирам този идивид като творец и скулптор,но като министър и човек е пален ***.
16
2
 
7
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Така е той може, а Б. Биолчев не може! Господи, защо не си прибереш вересиите?
15
2
 
17
 
! Отговори
Изумена преди 9 години
Боже господи!!! Този екземпляр едно свестно изречение не може да върже, какъв академик, какви пет лева! И тия дето го предлагат са още по-малко в ред!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И това ли доживяхме Боже,толкова ли сме грешни!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селския каруцар Рашидов в БАН? АХАХАХХАХА
12
1
 
5
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯНе на, а за, научи се да четеш първо. Ти колко приятели хора на изкуството имаш, които работят по такива проекти? Казвам ви неща от първа ръка, а ти си тролиш тук, и отпусни капса, че не ти подхожда на "високата" култура.
11
1
 
18
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Много актуално звучи мисълта на Радой Ралин: "Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра".Между другото малко вътрешно инфо, ако желаете да получите пари за изкуство от Министерство на културата в проекта задължително трябва да включите по един или друг начин роми, иначе пари няма.
10
1
 
22
 
! Отговори
кой? преди 9 години
Всъщност, кой е Вежди-то? Най-големия пияница между кич-скулпторите, или най-кичозния скулптор между пияниците?
9
1
 
9
 
! Отговори
малко куца преди 9 години
Ей, за това го обичам Веждито, че бие полицаи, заплашва с генерали и пцува. Псувнята му, обаче, малко куца. Нуждае се от подобрения! Трябва да я поошлайфа при някой каруцар!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Млъкна Веждичката, затвориха му устичката.Със кинти много във торбичкатаЕх какво е да си ти Веждичката.