Не завършим ли съдебната реформа, мандатът ще е неуспешен

България да последва примера на Румъния, зове Жозеф Дол
Обновена: 2 мар 2015 21:22 | 2 мар 2015 19:25, Красимир Ангелов
49
Не завършим ли съдебната реформа, мандатът ще е неуспешен
Снимка: ДСБ

Мандатът на правителството би бил неуспешен, ако не бъде завършена съдебната реформа, обяви лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на РБ Радан Кънев в своя профил в социалната мрежа Facebook.

"Проведох работна среща с президента на ЕНП Жозеф Дол на тема съдебна реформа, борба с корупцията, няколко думи за местните избори. Получих много силно разбиране и обещание за публична политическа подкрепа за конкретни радикални решения в съдебната реформа”, пише Кънев и продължава:

"Г-н Дол напълно сподели виждането ми, че няма причина да откриваме топлата вода и да губим 8 години като румънците. Просто трябва да следваме техния път: Разделяне на ‪ВСС, независим прокурор за борба с корупцията, ограничаване на правомощията на главния прокурор, овластяване на ново поколение съдии и прокурори, засилване на ролята и отговорността на министъра на правосъдието”.

Радан Кънев е категоричен, че българското правителство няма 8 години, за да изпълни тези задачи.

“В рамките на мандата, реформата трябва да бъде завършена и да започне да дава плодове в сферата на инвестициите, икономиката и работните места.  Иначе мандатът ще бъде неуспешен”, пише в заключение Радан Кънев.

По време на срещата Жозеф Дол посочи, че България трябва веднага да последва примера на Румъния в правосъдната реформа. По думите му това ще доведе и до бързо възстановяване на инвестициите, работните места и икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
ВЪЖЕ, НЕ РЕФОРМИ преди 9 години
ЩЕ ИМ Е МНОГО ТРУДНО ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ ДОКАТО ВИСЯТ МЪРТВИ ОТ ВЪЖЕТО
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лесно е да се говори по принцип, с клишета и заучени фрази. Дали Жезеф Дол ще отстрани корумпираната и крадлива Мария Габриел от обкръжението си или понеже тя му е близка и е съпруга на политическия му секретат, ще си затваря очите и само ще говори празни приказки?
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами завършете я де!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в бг плаща на МОЛ за сън вековен непорочен
30
1
 
0
 
! Отговори
9999 преди 9 години
И дума да не става да последваме румъния вие давате ли си сметка 14 с 9 нули как се харчат хайде то 2 с 9 нули са между депутатите и сие
29
2
 
2
 
! Отговори
33 преди 9 години
Този Раданчо ми напомня за оня виц за студента и краставицата-каквото и да го попитат,той все за краставицата говорел.Та и Раданчето-съдебната реформа за него е светая светих.Това знае баба това си бае.Ама това безработица,дълг,икономика...все е съдебна реформа.,макар че и той самия не знае точно какво иска,но много го иска!"Лошо управление" ни казаха от ЕС!
28
1
 
1
 
! Отговори
Кога я почнахте, преди 9 години
та вече ще я свършвате?! С този къс мандат...
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BIAGAITE OT BALGARIA-POGARAT NA AIDUZITE E ZAPALIL KASHTATE
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V BALGARIA NIAMA KRADZI-NIKOI V BALGARIA NE KRADE POPITAI DORI I NAI-BEDNIAT ROM
25
0
 
11
 
! Отговори
не оптимист преди 9 години
През 2014-а година за корупция са повдигнати обвинения на 1138 души, в това число 24 кметове, 5 депутати, двама бивши министри и експремиера Адриан Настасе. Над 90% от делата завършват с присъди.-РумънияА при нас как е?ББ премиер.ЦЦ-6 апартамента и натопи тъщата,Мишо Бирата почива в мир,ИФ-напусна парламента,Тефтерчето изчезна ,иначе почити цяла парламентарна група ....при Бай Ставри..ЕХХХ така е като свински черва са.Няма партия има само интерес.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вашите реформи другари управляващи винаги са в ущърб на хората , вдигате всичко ,само доходите не , щом вече има и платен телевизионен канал ясни сте ми , ОСТАВКА
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България трябва веднага да последва примера на Румъния в правосъдната реформа. Това ще доведе и до бързо възстановяване на инвестициите, работните места и икономиката.
22
2
 
21
 
! Отговори
СДС преди 9 години
Уви Радан Кънев не е СДС. Не е и демократ. Не е и реформист. Той е едно обикновено протеже на КГБиста Костов. Рефорлми не може да се правят с мафиот Борисов. Щом народът гласува за Борисов, значи същия този народ не е узрял... и си заслужава съдбата. Бягайте от БГ. Тука властват----Доган, Костов, Борисов,Сидеров и Симеонов. НАРОДЪТ КОЙТО СИ ИЗБИРА ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ, НЕ Е ЖЕРТВА ...ТОЙ Е СЪУЧАСТНИК.....
21
3
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Раданчо, значи още отсега ви гарантирам, че мандадът ви няма да е успешен понеже Цецко *** ще отърве панделата!
20
4
 
11
 
! Отговори
Голем смех преди 9 години
Този не беше ли мазният европейски партократ, дето галеше кметицата по крачето? Дъртият мераклия ще ни дава акъл, пфу!
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо няма да направите камо ли да завършите, само повече безплатно ще ядете/ в парламентарният бюфет/ е повече ще крадете.
18
1
 
13
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Продажните гащници,ги е страх от едно.Варианта,ген.Пиночет в българия.Останалото са ,празни приказки.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARIA E VECE GARZIA,BLAGODARENIE NA BOIKO BORISOV
16
2
 
18
 
! Отговори
Първата крачка. преди 9 години
До кога само думи господа. Румъния осъди на 22 години затвор съдия Мирча Молдован за корупция. Минималната им заплата е вече 15% над Българската. Средната им заплата е 20% над Българската. Много обичат да се снимат и да говорят нашите политици. Нещо свършихте ли по темата??
15
2
 
12
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 9 години
Тоя същия Дол преди май 4 месеца ни обясняваше, че ДПС била демократична партия...