Борисов подозира "ченгеджийски номерца" в оставката на МВР шефа

Премиерът бесен, че му се "сервира това нещо" точно днес
Обновена: 4 мар 2015 18:02 | 4 мар 2015 14:19, Веселина Йорданова
150
Борисов подозира "ченгеджийски номерца" в оставката на МВР шефа
Премиерът Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Премиерът Бойко Борисов заподозря „номерца“ в оставката на министър Веселин Вучков и последвалите реакции точно днес – в деня, който сам определи като стратегически заради посещението на директора на ФБР и президента на Азербайджан.

Още по темата
Да се повдига тая тема, след като я няма като точка в МС, след като на тридневно посещение е стратегически важен президент с всичките си министри в България, където става въпрос ще съумеем ли да се включим и години наред да вземаме решения в голямата компания, те ме занимават с ченгеджийски номера, с дребнички проблеми да ме вкарват да се обяснявам аз, заяви Борисов.

От думите на премиера обаче не стана ясно кого точно визира.

Борисов се ядоса, че му се „сервира това нещо“ точно днес и че се случва в момент, в който по думите му се мъчи всячески да стабилизира и да изкара страната от кризата.

Премиерът съобщи, че днес са дошли „1.3 млрд. в нашите сметки от абсолютно спрени фондове“ и в България за няколко месеца идват „хора, хора, хора“, вероятно визирайки посещенията на високо ниво в страната ни.

„Политически правилно ли е, подкрепящо правителството ли е това, изнудване ли е“, попита той. Борисов изтъкна, че редица директори на ФБР, ЦРУ, Сикрет сървис са казали, че са работили добре с него вече 15 години.

„Нима в парламента има някой по-разбирач по службите и какво да се направи в МВР или кой колко струва там? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тези номерца“, попита той.

Според Борисов „те“ му задават гатанки в най-важния ден. Премиерът не назова поименно никого, а гневът му дойде след въпрос очаквал ли е, че вътрешният министър Веселин Вучков ще подаде оставка днес и защо я е приел толкова бързо.

„Правителство нямаше да има поне 4 пъти досега – първият път, когато не ни гласуваха данъците, втория път, когато предварителното отчуждаване, третият път – дълга, и сега не можем за всяка точка да се съберем мнозинство. Вместо да се стегнат да работят там..“, каза още той.  

„Ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България, ако си мислят, че някой с приказките те го държали, една година, ако са ме държали, те искаха да ме съсипят, щяха да ме съсипят, държали ме, за шлифера да речем“, завърши Борисов.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
73
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Бойко, що се излагаш?
44
9
 
61
 
! Отговори
А преди 9 години
Бойко, не се прави на ангелче!Всички сме грешни!
43
11
 
84
 
! Отговори
Ред Арми преди 9 години
Борисооов и на теб ти е време вече да си ходиш. Стига мъчихте народа
42
10
 
73
 
! Отговори
редник преди 9 години
ЖЕНЕРАЛА ИЗТРЕЩЯ!БАЦЕ ГЛЕИ СИ КРЪВНОТО ЧЕ ЛОШО!И МАЧ НЕ МОЕ ДА РИТАШ ВЕЧЕ...И ДАЛЕЧ ОТ МОСТА ЧЕ МОЕ ДА СЕ ЛИЗНЕШ!
41
9
 
85
 
! Отговори
Щъ ли му дадеш преди 9 години
Борисов, я дай да видим ченгеджийските и партизанските щерки и синчета в твоето правителство!!!!! и дъщери на държавна сигурност!Я дай тук истинските биографии на твоя кабинет, кой кум, кой сват, кой на булката сестрин брат, коя дъщеря на кого е, колко фирми има, какъв им е дохода.Я дай да видим на Фандъкова мъжът корумпиран в кои и какви схеми и системи е?Дай, дай, дай да ги видим.Ще ли ги дадеш?
40
11
 
76
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Когато ни въртиш "ченгеджийски номерца" го наричаш политика на промяна и устойчиво развитие, когато някой не ти уйдисва на акъла тогава го наричаш "ченгеджийски номерца" ами това Тикво скапана е двоен аршин а той не издържа дълго!
39
10
 
81
 
! Отговори
Важен въпрос Бойко преди 9 години
А сега Борисов, да те питам аз. Ченгеджийски номер ли ни спретна ти джанъм, като назначи съвсем наскоро една ченгеджийска щерка,дето баща й и майка са организирали татовите подслушвания, тази същата обвинена в плагиатство, съдържателка-собственица на хотели, на морето, и на фирми собственица във вътрешността на страната, за заместник министър на туризма!Това ченгетата ли са го измислили, или ти го направи, *** такъв, който си се обградил и слугуваш на ченгетата ?
38
10
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как се прави на ударен само :)Голям цирк бе братче!На всички е ясно, че пак искате с Цецо да колите и бесите в България, ама тоя път яко!Успех!Успех и на всички, гласували а ГЕРБ!
37
12
 
87
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Такова изказване може да направи само нашата проста Тиква недопечена. Това е ключов министър, назначен от самия теб, искаш да кажеш, че си ни сложил едни никакво ченге, за да може Цветанов да управлява в сянка? Истината е, че явно Вучков все пак има някаква чест и морал и не може да работи с бандата, начело на държавата.
36
9
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как бе Борисов да ти вярвам, че ЦРУ и ФБР за наш интерес работят, кадри подреждат, структурни реформи правят. Те където са си топнали пръстчетата все кръв е потекло, ние за съветник сме ги взели. Все едно лешояд за съветник да си вземеш.... мани мани...
35
13
 
32
 
! Отговори
gel преди 9 години
kolko mu e Kuneva ili Radan Kanev da stanat mvr ministri? a moje vanshnia i vatreshnia minister da napravim 2 v 1 za ikonomia v ministerstvata? nali imame mnogo goliam zaem za izplastane? ili agrarnia minister i mvr minister 2 v 1? ili zdravnia i vatreshnia minister 2 v 1 ? bibi moje da sloji na mvr koito si iska. mvr minister i mvr sekretar 2 v 1 e sasto dobra kombinaciika, nali taka bat Sali?
34
15
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ‌ е най-некомпетентния държавник в цялата 1300 годишна история на България?Да -> +Не -> -
33
48
 
39
 
! Отговори
БУРГАС преди 9 години
ЕВАЛА БОЙКО.ТОВА Е НАШИЯ ПРЕМИЕР БЕЕЕ,ВСИЧКИ НА МЯСТОТО ИМ.БРАВО!
32
11
 
79
 
! Отговори
uu преди 9 години
След като и в действията на един почтен човек като Веселин Вучков, ББ вижда ченгеджийски номера, значи е психически болен.Уважаеми ББ, сложи си ръка на сърцето и кажи: Ако ти си Министър на ВтР и някой те принуждава да работиш с нежелан от теб Гл. Секретар, ще останеш ли поне за минута Министър?Сърцето е от лявата страна...
31
10
 
65
 
! Отговори
ченге преди 9 години
бат,БойкоДавам ти приятелски съвет. Може би си въобрази, че след миналото ти на пожарникар и собственик на охранителна фирма , че вишата професионална фигура в МВР не е нужно да бъде човек завършил оперативен профил в АМВР и задължително високограмотен юрист с логична последователна и аргументирана от професионални резултати кариера !?Кариера в МВР за съжаление правят, военни, даскали, агрономи, все хора с "професии", но знай, че МВР не военнен лагер нито овощна или детска градина. Чаткаш ли ?
30
10
 
63
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Борисов, пожарникарче.... стига селски номерца. На хората им стана ясно, че оставката на Вучков е заради нежеланието ти да смениш Св. Лазаров като главен секретар на МВР. А публична тайна е това, че причина за несменянето на главсека е това, че той е зет на Камен Пенков.А както всички знаем той( Камен Пенков) заедно с Румен Петков и Георги Продажника ( Първанов) ръководят АБВ, които ти крепят ...правителството.
29
8
 
59
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България, ако си мислят, че някой с приказките те го държали, една година, ако са ме държали, те искаха да ме съсипят, щяха да ме съсипят, държали ме, за шлифера да речем, завърши Борисов.....???..Ко каиш??
28
10
 
59
 
! Отговори
ГРУ преди 9 години
Баце...сега ти от цру-то ли си бре или от фбр-то?Луд си мутро банкянска!Сретане доджи овамо бре!Цел един народ те чека!
27
10
 
55
 
! Отговори
емо преди 9 години
а ние позодираме, че свинята Пеевкки седи надървен зад гръба ти...
26
12
 
71
 
! Отговори
Съвест преди 9 години
*** се Борисов, лъсна ти ***, че си зависим и за това си толков бесен. Вместо да правите твърди реформи и да изринете ***, които дърпат държавата надолу, ходите да се подмазвате на някакви американски чиновници, за да си запазите задниците.Много важно, че бил шефът на ФБР, нека разберат, че си въздух под налягане. ДПС те направиха за смях, то не да се правиш на мъж на гейчето Станишко. Айде в канала на историята, ***.