Оставката на Вучков беше неочаквана, призна Бъчварова

Новият МВР шеф ще е от ГЕРБ
Обновена: 4 мар 2015 12:15 | 4 мар 2015 11:58, Веселина Йорданова
10
Оставката на Вучков беше неочаквана, призна Бъчварова
Румяна Бъчварова Снимка: архив, БТА

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков е била подадена неочаквано, съобщи вицепремиерът Румяна Бъчварова пред журналисти в МС.

Още по темата
Бъчварова уточни, че предложение за нов главен секретар на МВР от страна на Вучков не е било направено.

„Беше позиция на министър Вучков, който се позова на едно становище на правна дирекция, тук в Министерски съвет, което той каза, че не приема по повод на следващите стъпки при приложение на новия Закон за МВР“, заяви тя относно мотивите на министъра. В становището на правна дирекция на МС се посочва, че смяна на шефовете на ДАНС и главния секретар на МВР не е добре да се прави към настоящия момент.

Оставката беше връчена и беше приета от премиера, ще се обсъди малко по-късно, каза още Бъчварова.

На въпрос от коя партия ще бъде новият вътрешен министър, тя отговори, че квотното разпределение на позициите в правителството остава същото, тоест новият МВР шеф ще е от ГЕРБ.

Попитана дали премиерът Борисов е опитал да разубеди Вучков за решението му да подаде оставка, Бъчварова отговори лаконично: „Премиерът прие оставката му“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е явно премиерът се е запънал като магаре на мост и не иска или не може да развали договорката с ДПС за Лазаров и Писанчев.По-добре да жертва един от що годе читавите министри от този кабинет отколкото да излезе от така нареченият модел "КОЙ".То всичко ще си излезе наяве,по делата ще ги познаете е писано в Библията. Моделът "КОЙ" явно се употребява от почти цялата политическа класа.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Курманчо Исмаилов щял да бъде новият вътрешния министър.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩОТО ВИНАГИ ВЛИЗАТЕ В НЯКАКВИ ДОГОВОРКИ С РАЗНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ! КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА УСТОЯВАТЕ НА НАТИСКА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** ДА ЗАЩИТАВА СВОИТЕ ДОНОСЧИЦИ ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ ВИЕ !СМЯТАМ ЧЕ БОРИСОВ Е ЗАПЛАШЕН ПО НЯКАКЪВ НАЧИН И АКО Е ЗАВИСИМ И НЕ Е ЧИСТ И СЕ СТРАХУВА ДА СИ ХОДИ !
4
0
 
4
 
! Отговори
Да живее България ! преди 9 години
Не е важно кой е на даден пост от управлението а дали работи за българския народ ! Сменили един с друг ? Каква е ползата и за кого ?
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един умен човек имаше в това правителство и той напуска ...явно отвратен от двуличието на премиера който преди два месеца се заканваше да сменя и Лазаров и Писанчев ,а днес обърнал палачинката за кой ли пореден път само и единствено доказва, че е един безпринципен тип !!!!За него е по важно шефа на ФБР да го погали по главицата !!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От казаното излиза че Вучков подава оставка, заради цветанов, който явно си вре гагата в работата на МВР. Нали той промени закона за Мвр по негов мерак.Затова по-умният напуска!
1
2
 
25
 
! Отговори
морски преди 9 години
Оставка на цялата герберска ***!