ПФ и "Атака" отново стигнаха почти до бой в НС

Конфликтът назря при дебатите по Закона за отбраната
Обновена: 5 мар 2015 17:01 | 5 мар 2015 14:41, Камелия Цветанова
194
ПФ и "Атака" отново стигнаха почти до бой в НС
Десислав Чуколов. Снимка БТА

Депутати от ПФ и „Атака“ едва не се сбиха в парламента отново. Това е вторият случай на крайно изостряне на конфликта между народни представители от двете формации в рамките само на две седмици.

Този път острата реакция на националистите беше предизвикана от изказване на депутата от ПФ Димитър Байрактаров по време на дебата за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Още по темата
Той обяви от парламентарната трибуна, че ще прочете статия от лидера на "Атака“ Волен Сидеров от 1991 г., публикувана във в. „Демокрация“ под заглавие „Да освободим Альоша от наряд“.

Десислав Чуколов от „Атака“ обаче се отправи към парламентарната трибуна и го замери с листове хартия, а след това към него се присъединиха и още депутати от партията.

Очаквано Патриотите също реагираха и в крайна сметка представителите на двете политически формации си размениха остри реплики, което принуди председателстващият заседанието Димитър Главчев от ГЕРБ да го прекрати предсрочно.

Байрактаров коментира след това пред репортери, че е искал да прочете последното изречение от статията: „Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това“, демонстрира смяната в позицията му.

Той се оплака, че Чуколов вече веднъж е предизвикал травма на ушния му нерв преди време в Бургас.

Чуколов пък обвини Патриотите в национално предателство.

Миналата сряда, по време на обсъждането на ратификацията на договора за заем от 16 милиарда лева, също се стигна почти до бой между депутати от ПФ и „Атака“.

Причината за ескалирането на напрежението стана размяна на обидни реплики между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и съпредседателя на ПФ Валери Симеонов.

В опит да защити партийния си лидер зам.-председателят на патриотите Валентин Касабов нарече от парламентарната трибуна Сидеров "едно перхидролено човече, което си избелва косата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: парламентПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
2
 
! Отговори
turk преди 9 години
tiq samo ni izpolzvat koi e vidql loso ot nas te ako bqxa kato nas shtqxme da sme mnogo napred
13
11
 
16
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Байрактар е турско фамилно име доста разпространено в съвременна Турция. Какви са тези националисти с фамилии Байрактаров и Сидеров?! Очасвам скоро и националист с фамилия Османов.
12
3
 
32
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Един българин-хайдутин!Двама българи-чета!Трима българи-чета с предател!
11
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ataka ima umni Hora govorat istinata i sa balgari ne dps gerb a ataka kasaha sa batalionitr na USA e i idvat v bG ot kade na kade saschto ne otidat v ch a v bG siderov vinagi govori istinata s Tascheva a i dokasatelstva imat sa vs prikaski nikoi gi sluscha Abs te saschtitavat bG i naroda Dr gi provokirat sa da Stane bojat sa Tova ot ataka ne im se prodavaite badete kulturni
10
8
 
21
 
! Отговори
Кабули преди 9 години
Този Чуксалов се показва като много боен чук. Постоянно се навира между шамарите. На този смелчага му препоръчвам да посети я украинския, я турския парламенти по време на истински бой, че да си набие в тиквата че не става за нищо. Освен за бостанско плашило, дето го кацат парламентарните гарги. Та този Чукалов ме съмнява да го начуква на някого от АТАКА. Кой ли е щастливеца?
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
голям националист и патриот е валери симеонов може би наи големия в българската история малко физиономията му е като лисица и каракачанката и тои е голяма работа каквото е говорил в предизборните си обещани всичко изпълнява нищо че е бил от дс едно време
8
9
 
31
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Сайдера да не се срамува от соросоидното си минало? Щото и еврогей беше, помня кога си снима чурката със слънчеви цайси
7
43
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само АТАКА и БСП гласуваха протие дълга.На следващите избори ще подкрепя АТАКА
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargСамо ти си знаеш за какво говориш.
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То пък срамота, бе... Държавата се гърчи, фалирала е, допълнително проблеми с роми, бежанци, чужди войски, а патриоти и националисти, уж най-родолюбивите, си мерят на кой му е по-голям.
4
23
 
15
 
! Отговори
АЗ БЪЛГАРИНЪТ преди 9 години
"...с ура превзе Люлебургаз, Босфора цепи разяренсъс бойният си вик "НАПРЕД НА НОЖ!!!"АТАКА !!! БЪЛГАРИТЕ - В АТАКА ! ПО ПЕТ НА НОЖ!!! ВОЛЕН - ПРЕЗИДЕНТ !ВЕЛИЗАР - ПРЕМИЕР !
3
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До varg56 милиарда:)Волен като е балък гласува заедно с турците от турската етническа партия ДПС да вземат смао 6 милиарда.Цялата му работа такава.
2
5
 
24
 
! Отговори
NOrd преди 9 години
Пфф махайте ги тези сбъркани псевдо националисти, че само срам с тях..
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
удриииии ***