Кабинетът има воля да работи за стабилност и реформи!

Борисов и Плевнелиев обсъдиха приоритетите на правителството
Обновена: 6 мар 2015 18:30 | 6 мар 2015 18:29, Анисия Иванова
92
Кабинетът има воля да работи за стабилност и реформи!
Срещата между Бойко Борисов и Росен Плевнелиев. Снимка БТА

Премиерът Бойко Борисов увери държавния глава Росен Плевнелиев във волята на правителството да работи за стабилност и реформи, съобщиха от прессекретариата на президентството. Във връзка с приключилия днес месец на политическите консултации Плевнелиев обсъди с министър-председателя приоритетите на правителството и готовността на изпълнителната власт да реализира ключови реформи през 2015 година.

Още в следващите дни конкретна реализация ще намери постигнатият на Консултативния съвет за национална сигурност при президента политически консенсус за завършване на реформата в сектор „Сигурност“ чрез пакет от четири законопроекта, съобщи Борисов.

Това са законите за Служба „Военна информация“, Националната разузнавателна служба, Националната служба за охрана, както и общ Устройствен закон за службите.

Премиерът Борисов увери, че реформата в сектора ще бъде проведена и за първи път от 25 г. специалните служби ще работят по ясни правила и решително ще се подобри координацията между тях.

Президентът и министър-председателят обсъдиха също така принципите за издигане на кандидатури за главен секретар на МВР и за председател на ДА „Национална сигурност“, както и възможни номинации. Правителството ще подходи ефективно и в диалог с държавния глава, в рамките на вече приетите законодателни рамки и с оглед на необходимостта от гарантиране на ефективната работа на тези институции.
 
Премиерът Борисов увери президента във волята на кабинета да работи за стабилност и реформи, като посочи, че по някои от тях вече има предприети конкретни действия. С широко политическо съгласие беше одобрена Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система.

Президентът Плевнелиев отново подчерта, че изпълнението на стратегията е ключово с оглед постигането на напредък във всички други сектори и за създаване на предпоставки за инвестиции, икономическо развитие и за възстановяването на доверието на гражданите.
 
Пред държавния глава премиерът Бойко Борисов открои постигнатото по отношение на реформата в сектор „Енергетика“. С приетите промени в Закона за енергетиката беше приключен първият етап на реформата, с цел да се намали дефицитът в системата, като очакваният ефект е 350 млн. лева. До месец юни се очаква законодателна инициатива за финализиране на втория етап на реформата за пълна либерализация на енергийния пазар.
 
Правителството продължава работата по промени в Закона за енергийната ефективност, както и с целенасочени действия за гарантиране на енергийната независимост на страната чрез добив на енергоресурси от собствени находища и чрез ускоряване на изграждането на интерконекторните връзки със съседните държави.
 
Продължават също така усилията на управляващите по отношение на реформите в образованието и здравеопазването. Премиерът припомни също така поетия ангажимент до края на март т. г. да бъде предложена промяна в модела на пенсионната система, като през текущата година на дневен ред ще бъде пенсионната реформа и намирането на устойчив и справедлив модел за гарантиране на пенсиите на гражданите.
 
Президентът и премиерът се обединиха около позицията за максимално ускоряване на проектите с европейско финансиране в рамките на приключващия програмен период 2007-2013 г. и за силен старт на новия програмен период до 2020 г., за да може българската икономика да се възползва максимално от европейската солидарност.
 
Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов бяха единодушни, че единствено в диалог с всички национално отговорни политически сили в България може да бъде постигнат качествен напредък при изпълнението на обявените за приоритетни реформи през 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИЯ ДВА *** ДА БЪДАТ ОБЕСЕНИ ПУБЛИЧНО
53
0
 
2
 
! Отговори
Бенковски преди 9 години
Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !, Джордж Оруел.
52
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Същите приказки както по време на първия мандат на ГЕРБ - имали воля за това или онова. И накрая си останаха само с волята, а се изнесоха по терлици от Министерския съвет. Реформи никакви.
51
2
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
dano !
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Maj naj-vazjen prioritet e da unishtozjat "ogromnija" broj pensioneri - tezi, koito postroiha Bulgarija, takava bogata, che i dosega ima vse oshte da kradat neprekusnato smenjashtite se pravitelstva. Bojko pak naj-prostashki se izplju v litesto na 1000000 stari bulgari, kato ne osiguri velikdenska dobavka za tjah. Dade mnogo poveche ot normalnoto v takiva sluchai na onezi, koito gi e murzjalo da uchat, da rabotijat dobre, lugali sa, i zatova pensiite sa im otnositelno malki. NO!Te sa izbirateli!
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двамата се хилят , а дали така усмихнати са Българите от техните действия . Борисов си остава пъдар на Тодор Живков , и не може да му стъпи и на малкия пръст . СДС оревяха , че бай Тошо е бил докарал до катастрофален дълг от 10 милиарда долара за 35 години управление, а тия западни правят 8 милиарда евро , или почти 10 милиарда долара , за 6 месеца управление. Плевнелиев става за строителен предприемач , но не и за Президент . И двамата се оказаха ***
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честно, не сме харесвали Т.Живков по онези времена. Но ненавистта към тези двамата е толково силна, толкова мащабна, че тази към Т.Ж. е бледа сянка.Тъпотата и наглостта на Борисов, жестокостта към народа си от който официално 85% не са гласували за неговата партия, са условията които го правят омразен и обект на подигравки. За Плевнелиев е ясно, безгръбначна *** на Борисов станал за посмешище на цял народ. С тези двамата България няма бъдеще.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един ден който ще дойде скоро ще се разбере, не че сега не се знае, какви злини са ни докарали тези двамата нещастника. Те се безкрайно богати но и безкрайно нещастни защото знаят и добре усещат нарастващата омраза и презрение което народа изпитват към тях. Ето защо заградени от гардове и живеещи изолирано те разчитат на късата памет на българина. Тикваров няма друг път освен да крепи властта си и да трепери поради миналото си, живеещ самотен и обграден от подлеци които ще го продадат при първа
46
1
 
3
 
! Отговори
Герогиев преди 9 години
двама предатели - американски слуги, гробокопачи на България! Мамка ви!
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко и жена му!
44
2
 
11
 
! Отговори
bojinkata преди 9 години
Два ***!
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че има *** та гласуват за вас разбойници
42
2
 
8
 
! Отговори
Бай Кольо преди 9 години
..абе хора ,до кога само приказки....?Кажете конкретно какво ще правите...стига сте го усуквали...историята няма да ВИ прости...!!!!Работете честно и почтено....от сърце..??Кажете какво най-после ще правите...само моля ВИ ,спрете да угаждате на чужденци....защитете нас..обикновените българи ..НЕ мислете че не се забелязва ...че не защитавате нас ...БЪЛГАРИТЕ...които сме Ви избрали и гласували доверие....???..ще Ви търсим и отговорност..!!!!
41
3
 
7
 
! Отговори
до 45 преди 9 години
Лаурел и Харди :D
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледай ги двата и кажи защо не вземат да се вземат .Президенчето е направо готово за нов живот
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що ми приличат на някои комици тия двамата
38
2
 
6
 
! Отговори
уйо преди 9 години
Спокойно, НАТО днес докара танкове...поне 20. В следващите дни ще има още, скоро пък от певицата ще започне у проблемите ви ще свършат заедно с вас.
37
4
 
12
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Ако на краденето му викат вече - работа. Наистина се скъсват от - работа.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре работите, добре.....само не знам като започнат да докарват ковчезите от Украйна и по главите ни да падат ракети ,дали ще ви е толкова смешно като сега !?
35
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само ще си изкарат мандата , но през това време ще се погребе БСП-ДС , защото излъчват само злоба и омраза към българите.