Оставката на Лазаров не може да е успокоение!

Новият главсек на МВР трябва да се избере бързо, смятат в БСП
Обновена: 6 мар 2015 11:22 | 6 мар 2015 11:17, Камелия Цветанова
10
Оставката на Лазаров не може да е успокоение!
Атанас Мерджанов Снимка: архив, Булфото

Подадената оставка на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров не може да бъде успокоение за никого, смята говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Още по темата
Вчера Борисов призова в НС Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев да напуснат заеманите постове и главният секретар вече го направи, а до края на деня ще стане ясно дали примера му ще последва и Писанчев.

„Това не може да успокоява никого и аз се учудвам премиерът как може да допусне такъв акт. Редно беше промените в правителството да бъдат разгледани още днес и по най-бързия начин да се придвижи процедурата за нов главен секретар“, коментира Мерджанов.

Според него от подадената оставка на Лазаров трябва да са доволни от Реформаторския блок и „Протестна мрежа“, които са настоявали за това.

„Да видим сега как ще бъде подкрепена професионалната служба в МВР. Лазаров, каквито и упреци да му бяха отправяни, беше човекът, който не допусна окървавяване на гражданските протести, протестът беше 300 дни, но бяха гарантирани гражданските права и полицията си свърши работата“, заяви Мерджанов.

Според него обаче това, което става, е плод както на вътрешен, така и на външен натиск.

Лидерът на ДПС Лютви Местан отказа да навлиза в подробен коментар по темата.

„Оставката е поискана от принципала, в случая Бойко Борисов, не се отказват, а се подават оставки, когато са поискани от принципала“, лаконично каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Сега и главният секретар Лазаров подаде оставка. Следва Писанчев. Защо тогава беше целия цирк с оставката на Вучков? Или това е задкулисието?
7
1
 
0
 
! Отговори
ку клукс клан преди 9 години
абе кимчо абе *** от кои клозети сте излезли ,миризливи момчета. негодници безполезни колячи извратени
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КимЕдин съвет - преди да пишеш, поеми дълбоко въздух и брой до 10! Успокоява нервите.
5
2
 
0
 
! Отговори
vai vai преди 9 години
i kak nqkoi moje da kaje tova e dobre za naroda ot imeto na naroda ......
4
1
 
5
 
! Отговори
gost преди 9 години
До АнонименСвят широк,*** бол,както би казал бай ви ***.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Странджа има един езически обичай - тричане. Там местните завързват едни кучета на въже и ги въртят, докато животните се побъркат, а юнаците гледат сеир. Ето това правят всички правителства на България с нас, а ние си продължаваме да си гласуваме за тях(аз отдавна съм спрял де).
2
1
 
6
 
! Отговори
Разбира се, че не е преди 9 години
тази оставка.Преди малко в качиха уникален видеозапис - студентката от Велико Търново, която беше убита, същия ден преди да отиде на работа пие кафето си в кафене близо до мястото на престъплението и точно в момента, в който отваря портмонето за да плати, до нея застава онзи, с прякор Слона - могъл е да види дали тя има пари. ЗАЩО журналистите откриват този запис, а не полицията?Минути преди това обаче качиха съобщение, че за убийството са арестували друг тази нощ.
1
3
 
9
 
! Отговори
полицай преди 9 години
За другарите от БСП-ДПС-ДС не е добра оставката , но за народа е добра новина . Стига с тези кадри на БСП и ДПС . Сега наистина ще заработят службите както трябва , а другарите и депесарите са в миша дупка вече .