Шоу: Москов тича в кулоарите, но изпусна контрола

В НС биха звънеца, преди министърът да стигне в залата
Обновена: 6 мар 2015 16:35 | 6 мар 2015 15:20,
32
Шоу: Москов тича в кулоарите, но изпусна контрола
Петър Москов Снимка: БТА, архив

Краят на пленарната седмица в парламента завърши зрелищно. Здравният министър препускаше в кулоарите, за да стигне по-бързо до пленарната зала, където го чакаха. Буквално секунди обаче не му стигнаха, за да „спаси“ участието си в петъчния парламентарен контрол.

И на крачки от пленарната зала Москов чу звънеца, който сложи край на заседанието десетина минути по-рано заради липсата му.

Минути по-рано председателстващият заседанието Иван Иванов от Реформаторския блок обяви, че здравният министър закъснява. И обяви, че ще му отпусне минутка време, за да пристигне. Москов обаче не дойде след нея и това напрегна председателстващите заседанието, тъй като те се излъчва на живо по БНТ и БНР.

В същото време Иванов попита другия заместник на парламента - Димитър Главчев, дали има информация от министъра, но отговорът беше отрицателен.

Тогава председателстващият обяви: Надяваме се министърът да е в добро медицинско здраве, и удари звънеца за край на заседанието.

По-късно от здравното министерство съобщиха, че Москов е изпратил писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в което изразява дълбокото си съжаление от факта, че закъснението му за парламентарен контрол днес е попречило на планирания дневен ред на заседанието на Народното събрание. 

Закъснението на министър Москов е било заради продължила повече от предвиденото време работна среща. В писмото си той уверява за бъдещо стриктно съблюдаване от негова страна на Правилника за работа на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАко да, браво!
3
0
 
17
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Тия властимеещи за телефони не са ли чували?
2
30
 
20
 
! Отговори
Umoren преди 9 години
На тоя вманячен тип тепърва ще му сърбаме попарата...
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В задръстване е бил, в момента трафика е ужас....