Подписка настоява: Да впрегнем ресурса на Царя

Инициативен комитет иска да се признае ролята на Симеон II
9 мар 2015 16:53,
198
Подписка настоява: Да впрегнем ресурса на Царя
Снимка: архив Булфото

Инициативен комитет организира подписка, с която призовава за обществено признание на приноса на Симеон Втори за развитието на България. Акцията няма за цел да отваря пътя на Царя към президентските избори, нито пък да е начало на нов политически проект. Инициативата има за цел да впрегне ресурса на бившия монарх в развитието на държавата.

Още по темата
Подписката беше огласена по повод наближаващата 20-а годишнина от идеята на 101 български интелектуалци да се обърнат към него с призив да се завърне в България, пише БТА.

В нея на този етап са се подписали 113 души, съобщи Станимир Илчев, който беше депутат и евродепутат от НДСВ.

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме пък обясни, че целта на инициативата е да даде обективна оценка на това, което Симеон Сакскобургготски е направил за развитието на страната. Според него, ако се кандидатира за президент, Царя би получил по-голямо одобрение от други политици.

„Но ако участва и хората го изберат за президент, защо да не стане, макар и да няма подобни намерения“, попита Дикме.

Според Станимир Илчев Царя би могъл да помогне с авторитета си и контактите си, обаче той бил "нулево изкушен" да се създават специални позиции и постове за него. Хората в Инициативния комитет са убедени, че Симеон Втори може да помогне за приемането на България в Шенген например.

Една от инициативите на комитета е да организира до две-три седмици дискусия, на която да се обсъдят идеи как "да впрегнем" ресурса на Симеон Втори и други личности занапред за ползата на България, съобщи ексдепутатът от НДСВ Минчо Спасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щр ни вкара в Шенген за 800 дни
6
11
 
71
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
С целия си авторитет царя успя да си "върне" имоти за милиони,горски фонд - който съсипа и продаде на дървесина в Гърция. Толкова "добрини" направи ,че превърна политиката на НДСВ в добре развито ООД ,продаде постове и назначения вкупом с БСП и ДПС., по-тъпо управление и липса на разум и успех здраве му кажи.Върна се за собствена облага и нищо друго,не заслужава нито титланито признание,пълен ***
5
12
 
57
 
! Отговори
Ооооо преди 9 години
Ааааа не,как така ще вдигате крадливия Дедо Симо от рулетката,та пак в политиката,няма да му остане никакво време за хазарт.
4
10
 
58
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Ами да помага откъдето е в момента. Нали се бара родолюбец. Истината според мен е, че някакви бити карти искат да полапат еврофондове, а като нищо може да ги бутат и от северизток да клатят кораба
3
10
 
51
 
! Отговори
gg преди 9 години
Priznanie na sSmo kradeca i 800 dena + durvenata mafiq .tova mu priznavame site bulgari .
2
11
 
77
 
! Отговори
дърт кузел преди 9 години
Бих се подписал само в подписка, която иска този да бъде екстрадиран незабавно в Испания!
1
12
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мадридския крадец какво, паметник ли да му вдигнем? Може, от дърво обаче!