Борисов напомни: Реформите не стават без мен или въпреки мен

Премиерът към Вучков: МВР не ти е феодално министерство
Обновена: 11 мар 2015 14:24 | 11 мар 2015 13:57,
58
Борисов напомни: Реформите не стават без мен или въпреки мен
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че реформите в ключови сектори не могат да станат без него. В изказване от парламентарната трибуна, след като депутатите гласуваха рокадите в кабинета, той обясни, че нито реформата в МВР, нито в здравеопазването, са станали без участието му.

Още по темата
Борисов специално се обърна към партньорите във властта и към вече бившия вътрешен министър Веселин Вучков.

"Нали не си мислите, че тази парламентарна група, която човек по човек лично съм одобрил, лично съм предложил и гласува тези закони, може да го направи без мен или през мен или въпреки мен. „Как си мислите, че става това?“, попита той.

И продължи: „Или Реформаторите да могат да направят реформа в здравеопазването, ако ние с Москов не работим заедно? Айде малко да си имаме уважението всички“, призова премиерът.

Борисов използва повода, за да се обясни публично и с Вучков, който малко по-рано обясни в прав текст от трибуната, че си е тръгнал заради противоречия с премиера за оставането на главния секретар Светлозар Лазаров на поста му.

"Ти предварително обяви, че ще предложиш нов главен секретар“, обърна се той към бившия МВР шеф. „Редно ли е да ми предложиш нов главен секретар, без да го съгласуваш с мене? Или това е феодално министерство - каквото си решиш, това ще правиш. При положение че тая партия, която аз съм я създал и съм я направил първа парламентарна сила, очакваш да ти гласува?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че е казвал на Вучков, че има трима зам.-министри, които сам си е назначил. Под главния секретар пък имал свой главен секретар. Назначава и шефове на служби. "Какво ще направи главният секретар срещу реформите?“, попита Борисов.

Той разказа и че казал на Вучков, че 4 март е най-неподходящата дата за рокади в службите. „И затова ти изпратих административното решение, че не си подвластен на закона, утре няма да те упрекнат, че не си внесъл на първото заседание на Министерски съвет това решение“, допълни премиерът. След това припомни, че е бил на операция, имало е и почивни дни.

"Кога не съм ти вдигнал в друго време телефона?“, обърна се отново Борисов към Вучков. След това разказа, отново обръщайки се към бившия МВР шеф, че Писанчев е приел да се оттегли, но след като приключи проверката по скандала „Червеи“, защото в противен случай щяло да излезе, че е виновен.

В крайна сметка Борисов благодари на Вучков, че е останал до последно в кабинета си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
22
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Докарва го като другаря Живков.
25
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутрата си призна, че той командва всичко!После като се оплаквате не се питайте кой е виновен
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой в предишния парламент, влизаше и излизаше когато му е изгодно и дори сега правят евтини номера с кворума ,само и само да им минат законите.Как за този прословут законопроект за ратифициране на договор с 4-те банки ,не се даде ясен отговор 1. Защо сумата е токова надценена и 2. Каква е ползата и разликата от досегашните начини на вземане на дълг.Ако това са сегашните ниски лихви ,нали при реалното вземане на дълг ще важат тогавашните лихви.Кой гарантира ,че тогава ще са ниски.
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю пожарникар, защо още тогава не си подаде оставката като пожарникар и да тичаш да си наглеждаш картофите, както съветваше преди 2 год. БГ гражданите. Ще ти кажа - защото да не вършиш нищо и да "плямпаш" - в БГ е все още професия. И не се прави на жертва - нивите ги пазех аз, защото бях мобилизиран редник, а ти пак сновеше нагоре-надолу. Но както и тогава, така и сега е пълно с "активни борци" за правда и свобода.
22
3
 
21
 
! Отговори
Асимов преди 9 години
Бойко - Император на България! Владетел на Дунавска, Волжска и Стара Велика България. Адмирал на флотата на трите морета които мият бреговете на България!
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Будата да не плаши електората ,а да озапти най-напред хората от своята партия-Методи Андреев например,да поиска РБ да озапти ген.Атакасов ,а патриотите на Валери Симеонов и Каракачанов да не търсят извинение пред своя електорат,че се оказаха слуги на ГЕРБ ,атакувайки постоянно ДПС с опхрвданието,че те не са против турското население,а против техните управници в партията ДПС. Будата да не си прави прогрешните сметки,че ще излъже електората ,че няма договорена по-рано скрита подкрепа,която оказва на управлението му ДПС ,но това да става по-дискретно с оглед герберския електорат ? Демагогията и л
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мома Бойка, пак плеви бурени в БОСТАНА на Местан ага на когото страстно пристана и се отдаде!
19
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, Бойко - мачкай тия предатели. Никой българин не обича слугите на Костов!А ти си идол за 90 % от истинските българи.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквуне, България не ти е феодална собственост, зорлем ни превръщаш в зелени човечета!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още един послушник от кликата на Борисов издигнат на висок пост.Кратунестия обсеби цялата власт. Разбрахте ли сего КОЙ е КОЙ, нагли соросоидчета.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи, тоя господин тъй наречен министър -председател къде се намира, вкъщи на диванчето ли? Има ли съвест той, че така говори а ние имаме ли мозъци, че го търпим. Това НС е бетер от седянка....Политици - *** докога....
15
3
 
11
 
! Отговори
Празен, медиен балон преди 9 години
Тоя вече ще се пукне като надут балон от фалшиво самочувствие. Преди време каза за себе си: "Аз съм най-големият експерт в държавата и то по всичко". Може ли нормален човек да гласува за този напомпан празноглав и самовлюбен тип, на когото се присмиват в чужбина?!
14
3
 
11
 
! Отговори
работник преди 9 години
Мутрата за пореден път показа,че сам управлява и взима решения,а неговата партия е за камуфлаж.Щом без него нищо не става,значи и кражбите и съсипването на КТБ и д-вата не става без него.Не може мутрата да е виновна за нещо в България.Не знам дали определението за "феодално министерство" на Вучков е вярно,но че МВР се ръководи от ББ е ясно.Никой не го пита,защо когато беше гл.секретар на МВР и станаха много убийства нито едно не е разкрито?Всички услужливо прекланят глава. ГНУС!!
13
2
 
10
 
! Отговори
знайко преди 9 години
бат бойко кажи кой ти е стопанина?
12
2
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Тоя, на снимката, го е яд, че точно когато американския му шеф е в МС точно тогава Вучков му поднесъл "изненадата" , а веднага след това защо на другия ден освободи и другите двама хубостници ??? Ами не може винаги да е душата в РАЯ, а ....до края !
11
2
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
"Ама бяхте там, когато бяха 100 души, когато дръпнахме на ГЕРБ хората от улицата."Това бяха "спонтанните" протести на "гражданското" общество.Дето ни проглушиха ушите със *** и тъпани.Организирани и ЗАПЛАТЕНИ от мафиотите от ГРОБ.Защото партийната им каса пращи от комисионни.Комисионни ВЪРХУ НАШИТЕ ПАРИ.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Parvo lilito pavlova a Sega selenkata soziolog bes opit i snanie ba4vatova
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo na vu4kov ne mu puka ot bB zz
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E taka schte e v mvr kakvoto boiko kaje Tova ba4varova schte e saglasna taka e s povlova fandakova za4eva posluschnizite ot manastira gerb
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ли ще прави реформи един шеф на мврето не мое назначи ез скандал ае у лево.