Местан скочи на ПФ: Еврейска звезда ли да си сложа на ревера?

Лидерът на ДПС настоя премиерът да се разграничи от изказванията на Патриотите
Обновена: 11 мар 2015 14:09 | 11 мар 2015 11:39, Камелия Цветанова
109
Местан скочи на ПФ: Еврейска звезда ли да си сложа на ревера?
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан настоя премиерът и правителството да се разграничат от ксенофобските според него изказвания на ПФ.

Повод за това станаха думите на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, който по-рано днес заяви, че България е изправена пред етническа криза. Той попита ДПС като защитници на ромите защо не са отишли в Правец и Велико Търново да изнесат лекция за етническия мир.

Това предизвика гнева на Местан, който се обърна към мнозинството с думите: "Дотук с вашия европейски образ, защото премълчавахте ксенофобското изказване“, обърна се Местан към мнозинството.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев обаче го упрекна, че нарича всеки опит да бъде спряно закрепостяване на общности с цел купуването на техните гласове ксенофобия.

Според Местан пък България има сериозен проблем в националната сигурност.

"Лобистките интереси на партньорите на г-н Борисов са сериозна причина за тази криза. За нас е от особено значение да бъде описана и обяснена цялостната картина днес. Още при създаването на четирипартийната коалиция ДПС изрази опасения, че привличането на националпопулисти ще бъде източник на напрежение чрез генериране на ксенофобия.

Нашите оценки и предупреждения се оказаха верни, най-категоричното доказателство е и днешният ден. В центъра на София могат да бъдат умишлено опожарявани коли на ДПС - това говори не само за неспособност да се противодейства, а за тежка и трудно преодолима криза на толерантността”, подчерта Лютви Местан.

"Трябва ли да сложа днес символа еврейска знача на ревера си, за да придобия конкретен образ в представата ви за ДПС като за новите евреи на България в 21 век“, продъжи с упреците си той.

Местан попита вицепремиера Румяна Бъчварова, която е номинирана за вътрешен министър, след като Веселин Вучков подаде оставка, как ще изпълни една абсолютно невъзможна задача - "да изтръгне ДПС от МВР и специалните служби".

"Как се изтръгва нещо, което го няма. Каква е целта на тази мащабна операция, не стана ли ясно с последните решения на министър-председателя, че този мит е мъртъв, защото никога не е отстоявал действителността”, запита Местан.

Радан Кънев му отговори, че е прав, че нито един български турчин, ром, либерал, не може да види себе си представен в назначенията на ДПС.

„Никой не видя в Пеевски представител на българските турци и либерали, защото заплахата за националната сигурност не са турците и ромите, а злоупотребата с етнически малцинствен вот, за да бъде обслужена мафията, която поставиха в службите“, обвини Реформаторът.

„Много правилно виждате заплаха в лицето на Бъчварова, че ще бъде прибран чадърът, под който вие държите хората в мизерия и после им купувате гласовете“, каза още той.

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов също реагира на изказването на Местан, като го обвини, че прави пореден опит да сатанизира ПФ.

„Нима убиецът с тесла на 23-годишно момиче е ненормален човек, нима изнасилвачите на 80-годишни жени по селата са нормални хора, нима изнасилвачът на 8-годишно момче е нормален човек, нима убийците на възрастни хора са нормални, нима са либерали и човеколюбци, можете да ги наречете така, това е ваше право, но това са хората, които създават проблемите в държавата и убиват чувството за държавност“, обърна се той към лидера на ДПС.

По време на дебата в парламента за избора на Бъчварова за вътрешен министър Местан посочи, че основният въпрос не се свежда до това кой министър си отива, а защо си отива министър Веселин Вучков и в името на какви политики Румяна Бъчварова ще бъде избрана.

Той смята, че персоналните промени в българските правителства са естествено явление, но когато това се случва малко след 100 дни от управлението, има вътрешнопартийни и общополитически измерения.

Местан призова за истински разговор за състоянието на националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: ДПСЛютви МестанПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOITO NE SE CUSTVA BULGARIN SPOKOINO MOGE DA NAPSNE BULGARIA.BULGARIA E ZA VSEKI KOITO UA OBICA I UVAGAVA...
27
1
 
22
 
! Отговори
mathur преди 9 години
ИЗВИНИ СЕ бе Павеле, ИЗВИНИ СЕ !!!!
26
1
 
24
 
! Отговори
Без Д(П)С ! преди 9 години
България има нужда от дългосрочна политико-икономическо-демографска стратегия и от пълна мобилизация за нейното изпълнение на родолюбивия граждански и политически авангард, включително на целокупната българска емиграция ! Първата стъпка е да се стесниполето за изборни манипулации, по-конкретно - изчистване на избирателнитесписъци от мъртви души и предоставяне на сънародниците ни зад граница навъзможност за дистанционно електронно гласуване !
25
3
 
12
 
! Отговори
Без Д(П)С ! преди 9 години
За да се създадат условия занормален живот на младите и работоспособни българи и да спре изтичането им отстраната, трябва да бъде отвоювана държавата ни от корпоративно-търговскатамулташко-рубладжийска ДС мафия. Не само защото тя задушава развитието на малкияи среден бизнес и обслужва антиевропейската политика на Кремъл. Чрез ДПС тякорумпира държавата, дезинтегрира, капсулира и противопоставя (несамо с цел изборен резултат) нашето общество, толерирайкималцинствената битова престъпност.
24
3
 
36
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
МЕСТАНЕ, НА ТВОЯ РЕВЕР ТРЯБВА ДА ЗАКАЧИШ ТУРСКОТО ЗНАМЕ.БЪЛГАРИТЕ СА ДРУЖЕЛЮБНО НАСТРОЕНИ КЪМ МОХАМЕДАНИРЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО СА ДОБРИ,ТРУДОЛЮБИВИ И МИРНИ ХОРА,НО СА МНОГО ПРОТИВ НЕЗАКОННАТА АНТИБЪЛГАРСКА ТЕРОРИСТИЧНА ПАРТИЯ Д.П.С.
23
1
 
32
 
! Отговори
сър Пичук преди 9 години
Местане, сложи се фес с петолъчка!
22
3
 
21
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ха, типично за Местан, също като руснаците - всяко изказване или действие срещу Русия те определят тако "фашизъм" ! За ДПС е същото - всичко що накърнява интересите на няхната партия и етническите турци е "ксенофобско и расиско" ! От това по-голям популизъм, здраве му кажи !
21
2
 
29
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Тая *** ДПС още не са дошли истински на власт и вижте ги колко арогантни и нагли са!....Аз не мога да си обясня слабоумието, допускането на чуждо вражеско племе след 500г ужасно робство....след което не би трябвало един да не остане на Балканския полуостров! .....И една малка грешка и ще изчезнеме от географските карти!
20
2
 
35
 
! Отговори
българин преди 9 години
До турчинПо турско е имало българи, чорбаджии-изедници, които са драли кожи от сънародниците си. Сега по ирония на съдбата турците си имате ДПС, което прави същото с вас.
19
2
 
8
 
! Отговори
moskov преди 9 години
I negovoto vreme doide.mestan skoro 6te pla4e i cqloto mu sem Sa6to.
18
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е национален престъпник и трябва да бъде съден, за насърчаване на етническа омраза и поощряване на престъпността!
17
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин - тумор за изрязване!
16
1
 
30
 
! Отговори
ционист преди 9 години
Лютви, приятелю ще те приемем веднага в нашите редици. Отговаряш на всички условия обрязян, людомразец, ***...
15
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 18Подкрепете Бойко мафиота и ще вземе още 16 милиарда на ваш гръб.. За неслучия ли се преход не са виновни дпс а бг крадци и мафиоти.
14
1
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Коалиционния партньор в сянка взе да се осветява!И иска,и иска все повече....Засега нематериални неща,но ще дойде ред и на материалните.Тея 16млрд. не са току така теглени!Ще има делба,а ортаците са много....
13
0
 
38
 
! Отговори
Апо преди 9 години
Местане , какъвто си подлец,мазник и лицемер като едното нищо можеш да замениш петолъчката с еврейска звезда и повярвай ми никой няма да се впечетли защото за 5 лв. и със знамето на ИД ще се завиеш.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE ZVEZDA MESTANE ---- 4ALMA I ZVEZDA . ZVEZDITE SA ZA *** I KOMUNISTITE . PA TI SI I OT TRITE I *** I TUR4IN KOMUNIST
11
3
 
37
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Лютви, аби на единия ревер на скъпото костюмче си сложи "сърп и чук", на другия значка със Сталин,а на гърдите ланец с петолъчка ! Османлийте не са мачкали така раята, както ДПС мачка турците по селата.
10
1
 
9
 
! Отговори
Hermann преди 9 години
Vremenno preustanovqvam toleransa kum bezzakonieto.Mestan da bude likvidiran,DPS-zakrita !
9
5
 
28
 
! Отговори
дУпетат преди 9 години
Прекалено голямо внимание му обръщате на ТОЗИ!!!!!!!