Плевнелиев на разположение: Президентът няма отпуск

"Спя спокойно с това, което правя, не съм част от икономически кръг"
Обновена: 20 мар 2015 21:09 | 20 мар 2015 18:45, Веселина Йорданова
132
Плевнелиев на разположение: Президентът няма отпуск
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БулФото

Президентът няма право на отпуска, той е винаги на разположение, коментира президентът Росен Плевнелиев пред bTV "изчезването" на руския си колега Владимир Путин.

Все пак в отговор на въпрос от журналиста Жени Марчева дали му се иска понякога да изчезне за седмица, държавният глава отговори положително.

Росен Плевнелиев отговори на въпроси на граждани в живо предаване „Питай президента“.

Държавният глава подчерта, че с действията си е показал многократно своята независимост и според него примерите за това са много.

Плевнелиев призна, че България има проблем с олигарсите, които по думите му са бизнесмени, забогатяващи за сметка на държавата, но не назова имена.

Народът е жаден за справедливост. Когато не я получава, попада в клопката на безперспективността и популизма, изтъкна той.

Плевнелиев не конкретизира и икономическите кръгове, за които намекна в парламента, но подчерта, че не е част от нито един.

„Не вярвам на силни хора, лидери, които ще дойдат на бял кон и ще ни оправят. Вярвам в силните институции, в институционалната култура. Ако има кръгове в българското правосъдие, не очаквайте от президента да ги посочи, но очаквайте от президента да дава решения как да подобрим и да търси консенсус“, обясни той.

Президентът заяви, че се притеснява дълбоко от дебати за етническия мир в Народното събрание, според него това е недопустим дебат.

Плевнелиев обясни, че бюджетът на правителството на Пламен Орешарски е бил нереалистичен с нарочно завишени приходи и затова е наложил вето. Сега приходите били разумни, а бюджетът реалистичен. Дългът, който правителството тегли в момента, е заложен в бюджета, изтъкна той.

Зле – така отговори Плвенелиев на въпроса как се чувства като президент на най-бедната държава в Европейския съюз. В същото време той подчерта, че бедността не е нито порок, нито присъда и богатството може да се изкара със знания и честен труд.

Според него държавата трябва да е както при бедните и нуждаещите се, така и при предприемчивите, можещите и тези, които са готови да я движат напред, като спазват правилата.

„Истинската социална политика е тази, която дава шанс на хората сами да изкарат хляба си. Истинското развитие е това, което не прави всеки богат, но дава възможност всеки да живее достойно”, добави Росен Плевнелиев.

В подкрепа на българското, президентът обяви, че носи български костюми.

Няма по-вкусно нещо от българския розов домат, с малко сирене, с малко зехтин, заяви президентът.  Спя спокойно с това, което правя, подчерта Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.РАМИС АСАНОВ ПЛЕВНЯАЛИЕВ, ПОМАКА ОТ СЕЛО ПЛЕВНЯ, ПЛАТЕНИЯ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР, СИНЪТ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ГАУЛАЙТЕР, С ЕДИНСТВЕН ЛИЦЕНЗ ЗА ИЗНОС НА РАБОТНИЦИ В ГЕРМАНИЯ ПОЛУЧЕН ПО КОМУНИСТИЧЕСКА ЛИНИЯ ОТ КОМУНИСТКАТА ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА, ГРУБО НАРУШАВАЛ ТРУДОВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И НА ГЕРМАНИЯ И НА БЪЛГАРИЯ И ИЗМАМИЛ СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ РАБОТНИЦИ, ПОЛУЧИЛ С ПОДКУП ТЕРЕНИТЕ ЗА БИЗНЕС ПАРКА, ПОСТАВЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ ОТ УБИЕЦА С ГРАНАТОМЕТА - - НАРКОМАФИОТА, РЕКЕТЬОР БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ И НАРЕЧЕН МАГАРЕТО НА БОЙКО ОТ САМИЯ БОЙКО БОРИСОВ, ПРИДОБИЛ С ИЗМАМА НАД МИЛИОН
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Некадърник, слагач, гафаджия ама с вила в Халкидики. Такава е тъжната българска действителност. Котират се не способните, а наведените и с разтворени бузки. Този може да служи и на Дявола, ако му плаща порядъчно.
12
1
 
42
 
! Отговори
Срам ме е от този ! преди 9 години
Наистина е смешно, когато човек като наш *** Комсомолеца дава оценки на доказал се лидер като Путин. Добър или лош, Путин е класи над всеки БГ политик в момента. Да не говорим, че и Путин може да се зарази с грип или да му се наложи да полежи 5-6 дни, заради друга болест. Срам ме е от този "президент".
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле мале, ко туй нящо, дето мяза на онуй нящо? Рейтинг има-Бойко не е, брада има-момче не е. Плевня има-овчар не е, с тънко гласче-гайда не е. Пътя строи-багер не е, мильон има-банка не е. Нежно мяука-котка не е, Бойко люби-жена не е. Мъжкар не е-вицето е, леле мале, ко туй нящо?ЛЕЛЕ МАЛЕ, РОСКО ТУЙ Е-КОЙТО ГО ИЗБРА-ХАЛАЛ ДА МУ Й !
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време ненавиждах тези дембелите от политбюро за гнусотиите им. Каква е разликата между този плазмодии и тогавашните ***? Такава няма!!!
9
1
 
39
 
! Отговори
НАЙ преди 9 години
По-слаб президент едва ли ще се роди....България е наказана с избора на този човек
8
1
 
30
 
! Отговори
реалист преди 9 години
***!!!
7
1
 
33
 
! Отговори
Абсент преди 9 години
Путин би се смял с глас...ако знаеше,за съществуването ти,и особено на умотворенията тип ТРЗ,за отпуските. ;-))))))
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На разположение ако го пусне жена му. Първо нея питайте.
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти си олигарх и си проблем. Проблем са чуждите монополи, американските марици,корумпираните политици,които народа мрази,а те ще раздават справедливост, и ни управляват, заедно с г-жа Марси Рийз. Нея не я мразим, тя си гледа работата, за която и плащат, но не и ти, чехъл гнусен.
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко сламено човече, не му ли изтече вече мандата. Аман от гафове и циркове.
3
32
 
4
 
! Отговори
БРАВО! преди 9 години
БРАВО!
2
1
 
34
 
! Отговори
Идиоти преди 9 години
Не разбрах защо гледах Плевнелиев в 18:00 часа ? Ай сиктир.
1
42
 
3
 
! Отговори
първи преди 9 години
Никога не сме имали по-достен президен! Поклон!