Неслучайно обичаме армията си, рече Плевнелиев

Президентът отличи военни, оказвали помощ при бедствията
17
Неслучайно обичаме армията си, рече Плевнелиев
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев удостои с Почетния си знак поделения на Българската армия за участието им в помощ на населението в Южна България.

Военните оказваха помощ за преодоляването на последиците от природните бедствия през март.

„Българският народ неслучайно уважава и обича армията си. Въоръжените сили се ползват с доверието на обществото. Това се дължи най-вече на доблестния ежедневен труд, който полагат български военнослужещи и цивилни служители. Когато е трудно, народът разчита на армията си и армията застава на страната на народа. Доказателства за това са адекватните и смели действия на военните формирования за отстраняване на последиците от стихийни бедствия, аварии и катастрофи и за оказване на помощ на населението по-рано този месец“, заяви в словото си по време на церемонията Росен Плевнелиев.

С Почетния знак на Президента на Републиката бяха удостоени 24-та Авиационна база от състава на Военновъздушните сили на Българската армия, Многопрофилна болница за активно лечение-Пловдив от състава на Военномедицинска академия-София и 101-ви алпийски батальон от състава на 68-ма бригада специални сили от Сухопътните войски на Българската армия.

Отличията на държавния глава получиха командирът на 24-та Авиационна база в Крумово бригаден генерал Петьо Мирчев, директорът на ВМА МБАЛ-Пловдив полк. д-р Ангел Пеев и подп. Димитър Кацаров, командир на военно формирование 28330-Смолян, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът и върховен главнокомандващ изрази благодарност към личния състав на военните формирования за техните професионални, смели и доблестни действия, благодарение на които в пострадалите региони бяха доставени животоспасяващи медикаменти и хранителни продукти, евакуирани бяха тежко болни хора.

„Вие рискувахте здравето и дори живота си, притекохте се на помощ на бедстващото население, с вашите навременни, точни и ефективни действия спомогнахте за преодоляване на последствията от стихийното бедствие“, подчерта президентът Росен Плевнелиев.

От името на наградените с Почетния знак на държавния глава командирът на 24-та Авиационна база в Крумово бригаден генерал Петьо Мирчев увери Върховния главнокомандващ, че военнослужещите от Българската армия „не ще пожалят сили“ за достойното изпълнение на поставените задачи в трите мисии на Въоръжените сили - принос към националната сигурност в мирно време, отбрана и подкрепа на международния мир и сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
НЕНАВИЖДАМ Я !!! преди 9 години
Хайде сега трийте !!!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ква армия бе мишок
7
2
 
4
 
! Отговори
ДАЛИ? преди 9 години
Обичаме нашата армия, обичаме и американската армия, която тези дни през гара Зимница достави много танкове и др.
6
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Плевнелиев:"Армията застава на страната на народа".Коя армия и кой народ?
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато бях в армията си говорехме ,че при евентуална война взводния и шайката около него ще са първите жертви Военните ни взимат грешни пари
4
4
 
8
 
! Отговори
domati italia преди 9 години
tova li e sichkia bg asker - 6 choveka?
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Недуразумението, което имаме за плезидент, бърка армия с наемна войска и забравя, че първата пази Родината си, а втората търчи, срещу заплащане, по чужди войни!
2
2
 
24
 
! Отговори
Ицо преди 9 години
Природни бедствия наскоро не е имало, ако не смятаме новата и старата и по-старата власт. Падна малко сняг. Ако се беше поддържала инфраструктурата, това нямаше да е никакъв проблем. Ако имаше и армия по места - проблемът е още по-незначителен. Обаче армия няма. Няма и техника. Останаха разплути военни чиновници и фирмите на еди кой си, които "поддържат" и лапат от обществените поръчки. Тях ли награждава президентската карикатура?!
1
2
 
20
 
! Отговори
666 преди 9 години
Приликата на Плевнелиев с Мистър Бийн, за мен поне, е поразителна. И не само визуално.