Стряскащо: През 2050 г. всеки втори ще е близо до аутизма!

Днес е световен ден за информираност за болестта
2 апр 2015 10:30,
36
Стряскащо: През 2050 г. всеки втори ще е близо до аутизма!
Снимка: Reuters

През 2050 година половината от населението в света ще страда от форма на аутизъм.

Броят на децата аутисти непрекъснато расте. Ако преди 20 години едно на 10 000 деца е страдало от болестта, днес съотношението е едно към 68. Данните бяха обявени в парламента по случай днешният световен ден за информираност за болестта.

Децата, страдащи от нея, се наричат невидими деца. Тази година у нас денят е посветен на кампания за събиране на средства за ремонт на центъра за децата аутисти в София. Сградата беше отпусната от Столична община в Горубляне.

Старт на кампанията в парламента даде шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обяви, че след седмица има юбилей и помоли всичките си гости да дарят пари за центъра в Горубляне, вместо подаръци.

Подкрепа за кампанията дадоха и Ники Кънчев, певицата Йоана Драгнева, писателят Калин Терзийски и депутати от ГЕРБ. Като част от инициативата сградата на президентството довечера ще бъде осветена в синьо.

В 19 часа ще има и концерт в подкрепа на кампанията пред президентството, в който ще участват Део, Орлин Павлов, Дидо от Д2, Любо, Графа, Камен Воденичаров и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Славянина например е един жалък шизофреник, но причина за състоянието му е амфетамина. В тая работа нямат пръст ваксините.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има състояния, които спадат към аутистичния спектър, въпреки че пречат на индивида да е успешен. Бил Гейтс например е с доказан синдром на Аспергер. "Аутизъм" е много широко понятие.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО 21 ОТ СЛАВЯНИНВидно е че си едно прешмъркало човече без образование и без работа.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинВидно е че прекаляваш с беляка. И че си от търсещите просветление в интернет.
16
1
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
абсолютно сте прав независимо дали сте психиатър или не.преди години е било лесно- всичко в кюпа.тоя е луд оня си е ударил главата като малък лошо третия е просто ***.а сега като почнат да ги класифицират- циклофрения,шизофрения,би полярно шизоидно разстройство и тн и тн.плюс това е очевидно че ще има повече хора със заболявания.преди 50 години на света е имало 1.5 млрд сега 10 млрд хора.горе долу 10 пъти повече би следвало да нарастнат и заболяванията.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СериозноПри всички положения помислете дали да ядете месо. Изгледайте в тубата и документални.цом \"КРАВОСПИРАЦИЯ\" ... къде било скрито камъчето...
14
3
 
8
 
! Отговори
Сериозно преди 9 години
Масовото ваксиниране е основната причина за аутизма!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на фармацефтичните компании....Всъщност се знае от какво се получава
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне цитирайте всичко,въпросната статистика е за САЩ,където масово се ползва пестицида Раундъп на Монсанто и ГМО продукти,според същия доклад нивата на глифозат в кръвта на американците е 10 пъти повече от това на енропейците,оттам и увеличението на родените с аутизъм
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда, допреди Фройд светът не беше чувал за Едипов комплекс, освен в няколко изолирани случая. Появи се Фройд, убеди първо два континента, че имат такъв, за да ги лекува от него и Едиповият комплекс се разпространи. Толкова години този бизнес план работи безотказно, но започва да се износва и не е вече достатъчно печеливш...Сега новината - допреди неофройдистите светът не беше чувал за аутизъм...
10
2
 
9
 
! Отговори
. преди 9 години
Несериозно е да се твърди подобно нещо. Дори не сме наясно коя е причината за аутизма.А общите дрънкотевици за разни хора, подкрепящи поредната кауза и търсещи популярност, са безсмислени.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мобилните телефони и рутерите бачкат на 2.4 гигахерца. Както и микровълновата ви фурна.Нямам нищо против фурната, тя топли храната ми. Но на практика лъчението от мрежите загрява водните молекули в телата на хората по същият начин, макар и много много по-слабо.Храната ни е лоша от над 50 години... Но само последните 15-20 кибичим по цял ден на телефона и пред компютъра.Потърсете autism + wifi и ще намерите истината. Тъжно но факт, надявам се скоро оптиката и локалните мрежи да се върнат.
8
2
 
9
 
! Отговори
Патилан преди 9 години
"Днес е световен ден за информираност за болестта" - в тази връзка желая да Ви информирам, че специалистите в България по отношение на всички заболявания от аутистичния спектър клонят към идеалната НУЛА. Да ?! Жалко но факт. Особено децата с форма на аутизъм са оставени почти на самотек и на родителите си, като не се прави почти нищо по въпроса от години. Само шумни кампании и обещания без никакви резултати. Пълно отсъствие на ресурс за справяне с проблема. Така че бъдете информирани.
7
1
 
2
 
! Отговори
az преди 9 години
До Анонимени най- важното: тия амиши много РАБОТЯТ!
6
1
 
4
 
! Отговори
мда преди 9 години
Може би малко встрани от темата, но снимката и текста нямат нищо общо (че даже Ройтерс са взаимствали). Много неща които се случват сега ще получат обяснение след години, когато за нашето поколение ще доста късно. Надявам се поне за следващото да има решение, макар че тогава ще ги гроси друго тях.
5
11
 
8
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Увеличението на броя на хората с аутизъм е чиста спекулация. Ако сега се поставят повече такива диагнози, не означава, че в миналото нямаше да се поставят, ако се ползваха същите методи. Просто сега се обръща повече внимание на това. До номер 3: Еймишите някой изледвал ли ги е като хората, че да твърдиш такива работи? Много, ама мноооого се съмнявам. Важното е да има паника.
4
7
 
18
 
! Отговори
Потресен преди 9 години
Аутизма не е болест, а състояние уважаеми журналисти и конкретно Вера Александрова. Иначе казано нещата са се променили (до скоро се считаше за психично заболяване), какви са всички състояния от аутистичния спектър и какво ги причинява. Основно е добре да се знае просто, като информация, че основен виновник за това е храната и начина на хранене, като ще се съглася с коментар 3 "Вест" ваксините имат също ОГРОМНО влияние за отключване на такива състояния особено при децата. Хубав Ден !
3
7
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
по-скоро днес на всички отклонения лепват етикет аутизъм, че звучи по-малко обидно от останалите диагнози. отделно че хора дто преди години са щели да умрат, днес медицината им дава шанс.
2
9
 
21
 
! Отговори
Вест преди 9 години
Ваксините приятели..... Да виждате някой да казва защо има аутизъм. Не разбира се
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът няма нищо общо с кръвосмешението. Еймишите в САЩ имат изключително ниски нива на аутизъм, въпреки че при тях кръвосмешението е много повече отколкото при нормалната популация. Еймишите обаче живеят като в 18-19 век - почти изцяло от собствена продукция - без ГМО, без пестициди, без ток, без коли. И нямат аутизъм (всъщност ако потърсите ще видите, че на 10 000 еймиша през 2004-та са се падали 3 души с аутизъм, докато при нормалната популация са били над 20 пъти повече).