Съкращават 700 души от Министерството на правосъдието

Ведомството няма пари, призна министър Иванов
25
Съкращават 700 души от Министерството на правосъдието
Христо Иванов. Снимка: архив Булфото

Около 700 души от Министерството на правосъдието ще бъдат съкратени, защото ведомството няма пари, призна ресорният министър Христо Иванов.

Оказа се, че всеки месец министерството трупа преразход в размер на един милион лева, което води до тежки преговори с екипа на Владислав Горанов.

Според Иванов дори и при съкращението на 700 служителите министерството пак няма да успее да се вмести в бюджета си.

"Въпросът откъде ще дойдат точно съкращенията е въпрос на продължаваща дискусия с финансовото министерство", уточни Иванов.

Според него съкращенията трябва да са на такива длъжности, така че липсата им да не се отрази на работата на МП.

Той обаче отрече слуховете, че ще бъде закрита Агенцията по вписванията.

Вчера са били направени промени в устройствения правилник на агенция, с които са били съкратени 28 души, което е 5% от служителите, а Иванов увери, че там няма да има повече промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Длъжности без които може да функционира министерството и звената в него колкото щеш.Например, търтеите в арестите наречени "домакини", че и оръжейник отгоре на това, какво вършат реално - нищо.По цял ден стоят пред компютрите и ровичкат в интернет и се чудят какво да правят, не носят никаква отговорност, стажът им се зачита като първа категория труд, не може да сменя никой от НОС, вечно не е наличен номера на облеклото и обувките, които си заявил, нагли до безобразие и т.н.
14
3
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Пълен абсурд е това !!! Нямате право да уволнявате и съкращавате държавните служители !!!! Такъв е закона !!!
13
0
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
До Анонимен 14,Какви такси, човече? 10 лв. за жалба в административен съд. Е няма държава с толкова безплатно правосъдие. И не всички сгради са с климатици. Имам поглед върху такива, които нямат и никога не са имали. Но тук става въпрос за Министерство на правосъдието. То щяло да съкрати администрация. Аз не вярвам тя да е от самото министерство. даже е сигурно, че няма да е. Всичко е навързано на свински черва по администрациите. Няма кого да бутнат. Всеки е нечий човек.
12
1
 
4
 
! Отговори
иван преди 9 години
Добре де пак си задавам въпроса кой и къде си навря прословутите 16 млрд.лева дълг които си гласуваха примиерина,реформаторите с втренчен поглед,агентите Гоце и макето,скатаджията-скрабаджия и онези безименници които Бареков вкара в НС.Разбрахме от медиите че 7 млрд.от тези наши дългове които горепосочените убавци поеха от наше име/да са ни живи и здрави и да ни управляват докато измрем/,и сме им благодарни че само толкова ни натресоха засега а можеше и повече та питам де са *** управляващи?
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох какво ще правят останалите защото разбрах,че няма даимат и бонуси над 3000 лв заплата? Вижте върху съдебните палати в страната по колко климатици висят за всяка канцелария когато всички са с централно утопление? А какви такси се плащат за всичко при тях???????????
10
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Нали искаха увеличение на заплатите ??.
9
2
 
2
 
! Отговори
Имали дали,ами сега? преди 9 години
До :)Защото има излишък .. . . . . смееееехх
8
1
 
12
 
! Отговори
. преди 9 години
... след като си назначиха 1000 преди това. Смешници!Тоя неподготвен кадър от снимката най- вече.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да ви информирам, че станалото скандално вписване в Търговския регистър посред нощ не е прецедент за АВ, това се практикува там още от създаването и за "наши хора", независимо от това кой е на власт. Друг куриоз е, че от МП вземат ДМС за работата на ТР, а в самата агенция не вземат.
6
1
 
16
 
! Отговори
:) преди 9 години
А защо всяка година се раздават бонуси в системата?
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има пари, но ги мързи да си ги съберат. Миналата година пред очите ми трима чужденци бяха осъдени на глоби от по около 1 000лв. И тримата имаха пари и поискаха да си платят. Съдиите им отговориха,че ще ги намерят след 1 година по дипломатически път и тогава ще платят. Дрън дрън. Лицата са от Молдова, Беларус и Узбекистан. И колко ще струвая тяхното намиране сещата ли се, особено като се има прид вид,че узбекистанеца живее постоянно в Турция.
4
4
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Поредната герберска лъжа!
3
1
 
29
 
! Отговори
СТАМАТ преди 9 години
Е КВИ СА ТИЯ ДЛЪЖНОСТИ ДЕТО МОЖЕ И БЕЗ ТЯХ, И ВЪОБЩЕ ЩО ГИ ИМА?
2
6
 
16
 
! Отговори
Исти преди 9 години
Крайно време беше тия комунисти да бъдат пратени обратно на полето,от където са дошли!
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли да посъкратят великите ит специалисти дето поддържаха програмата за не случаен избор?