"Малки прасенца" и "гугутки" летят в парламента

Миков се разпали за данъчните закони между България и САЩ
20
"Малки прасенца" и "гугутки" летят в парламента
Снимка: архив, Булфото

"Малки прасенца" и "гугутки" полетяха от парламентарната трибуна по време на дебата за ратификацията на споразумението между правителствата на България и на САЩ за подобряване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на FATCA.

Лидерът на БСП Михаил Миков се ядоса на мълчанието на депутатите от десните партии и ги обвини, че ако ставаше въпрос за някакво споразумение с Русия щяха да изпаднат в амог.

"А днес сте се свили там. Като малки прасенца седите свити в ъгъла, гугукате си като гугутчици и нищо не казвате. Защо мълчите гузно", предизвика ги той, но никой не му отговори.

Основният мотив на народните представители от Левицата против споразумението е изискването, според което България е длъжна да предоставя информация на САЩ за български фирми и граждани какъв бизнес осъществяват и какви данъци плащат на тяхна територия, но същото изискване не важи в обратен ред.

"Кое налага България да излезе от общата практика на сключването на договори в ЕС, защото това е най-типичният пример за слугинско, помиярско разбиране за националния суверенитет и националната политика. Очевидно вие имате хора в САЩ, за чийто сметки не искате България да получи информация. Кой има сметка българските власти, включително и съдебните също, да не получават информация от щатите? Защо не искате българският парламент да получи информация за парите, придобити от престъпна дейност", коментира Миков.

Въпреки съпротивата на БСП, в крайна сметка споразумението беше одобрено от парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
33
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Слугинажът е толкова очевиден, че не вярвам друга европейска държава да подпише подобно споразумение, без да е с еднакви задъжения на двете страни. Няма друга държава с толкова продажни политици.
15
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за пореден път ще кажа -национални предатели
14
15
 
33
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
До Анонимен от наглия Стършел - Извинявай забравих, че комунистите сте атеисти и Великден не означава нищо за Вас. Е, ние ще го почетеме с агнешко, а ти и алкохолизирания ти лидер сънувайте прасета и гугутки.
13
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какъв е тоя "амог", бре? Проверка на правописа нямате ли? Излагате се!
12
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На зле отиват нещата!
11
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отбележете,че освен, че няма да получаваме информация от САЩ ние ще трябва да назначаваме хора, които ще им я събират, обработват и превеждат, за което ще им плащаме. Такива хора ще се назначават във всяка банка и НАП.
10
11
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май за първи път от 25 години си мисля, че БСП са прави. Абсолютно неравностойно споразумение. Даже и аргументите им изглеждат смислени.
9
10
 
62
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
наглоста на нашите политици няма край, слугинажа е повече от очевиден.
8
14
 
58
 
! Отговори
Пако преди 9 години
Пак клекнахме пред сащ. Скоро може и да се нacepeм. Световния жандарм вече ще прибира данъци от своите граждани, независимо в коя точка на света са и къде си вадят прехраната. В случая ще ощетяват чуждата държава (България). Ако някоя държава или институция откаже да се включи във FATCA - 30% oт всяка транзакция, минаваща през САЩ ще се задържа там за наказание. Добре дошли в новия "демократичен" свят (известен е и като Нов световен ред).. Сега трябва да променям софтуера на цяла банка ... дeбa!
7
39
 
38
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Микооовввв.....на Великден се яде агнешко, ти за какви прасенца и гугутки си се размечтал....какво пи снощи, бе човек?
6
11
 
63
 
! Отговори
Kolqak преди 9 години
Съжалявам, че ще го кажа, но в този случай Михов е напълно прав! От къде накъде ще осигуряваме информация на щатите за наши граждани? Какво е това споразумение FATmaCA? Но какво да очакваш от Бойко FATmaCA той като чуе конграчулейшън и не слуша повече!
5
38
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко да се разровичкат хранилките на местните "русофили"
4
13
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Пол Робъртс: Вашингтон купи България"Забележете пУмияри че не го казва Миков а хамериканец!!!
3
45
 
39
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Този господин пак не е изтрезнял.
2
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARIA? NYAMA TAKAVA DARJAVA. NAD DVA MILIONA VECHE YA NAPUSNAHA. KAKVO PO-GOLYAMO DOKAZATELSTVO ZA NEGODNICITE POLITICI.
1
12
 
70
 
! Отговори
Толкова е ПРОСТО преди 9 години
*** нация си избира политици-*** които водят *** политика.