Завод за цял автомобил у нас няма да има

Лукарски разсея "създалото се схващане"
74
Завод за цял автомобил у нас няма да има
Божидар Лукарски. Снимка: БулФото, архив

Икономическият министър Божидар Лукарски заяви, че България няма да има завод за производство на цели автомобили.

Още по темата
„Нека разсеем създалото се напоследък схващане, че България е най-силната дестинация напоследък за автомобилната индустрия, но не говорим за цели автомобили. Нашият капацитет като работна ръка е свързан с това, че можем да произвеждаме компоненти за автомобили", добави той пред Дарик.

При посещението на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер у нас през март, премиерът Бойко Борисов поиска германска инвестиция в тази посока.  Дали ще е BMW, дали ще е Мерцедес, Порше, Фолксваген, премиерът нямал претенции.

Тогава Борисов разви идеята си, че правим гуми, стъкла, електроника, седалки, климатици и вместо само компоненти, може да се направи голям завод за една серия - „при най-ниските данъци и тази изключително квалифицирана и добре подготвена работна ръка“.

Лукарски обаче заяви, че очакваме много сериозна германска инвестиция в индустриална зона Видин, но отново за автомобилни компоненти.

По отношение на идеята за промяна на Конституцията заради ВСС, Лукарски обясни, че Реформаторският блок ще подкрепи подобни промени.

Според него обаче прокуратурата не трябва да има правомощията да разваля търговски сделки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази година ще произвеждаме полу автомобили догодина цели ама някой друг път.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,защо се захванаха да искат заводи за коли...сега ни дават само седалки да правим. Трябваше да поискаме подводници,совалки или атомни реактори да правим и тогава можеше да ни дадат завод за трактори да речем,ама и прикачния инвентар....
45
0
 
4
 
! Отговори
Ала-Бла преди 9 години
Няма работници за такова производство! Някога имаше, но те вече работят за други икономики!
44
1
 
0
 
! Отговори
петков преди 9 години
в ловеч какво правят
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toa nicho nr razbira i vse se izkazva nepodgotven...kakavto premiera takiva i ministrite.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тогава направете завод за полуавтомобили , господа пълни *** . СДС (насочвани от америка ) разпродаде на безценица Българските предприятия , и унищожи (закри) голяма част от тях , та да нямат западните стоки , конкуренция в България . В това правителство , най-големите *** са от СДС ,министъра на отбраната , на икономиката , на външните работи , и други *** , че колко са гласували за тях , та да имат тая власт , или са новото дпс
41
0
 
2
 
! Отговори
УЖАС преди 9 години
Тия са налазили на всякъде?НЕЩО ще става?
40
0
 
4
 
! Отговори
ЦИРКаджия преди 9 години
Кога заповедите на всевишния за цял завод ще го тълкуваш като грешно схващанеКато не може ЦЯЛ не може ли ПОЛОВИНСтига с това ЩЕЩЕЩЕЩЕНа ЦЕЛИидиоти ни направихте
39
1
 
6
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До администратора на dnes.bg:Не мога да разбера защо ми триеш коментара ми когато пиша Тиква?Какво трябва да напиша за нашия премиер според теб?Евалата ти праим брато!Да си жив и здрав.
38
1
 
0
 
! Отговори
automatkosachka преди 9 години
v nashe selo si proizvejdame malki e-koli i si karame s 20-40 km do gorata za shikalki i lista ot divi iagodi, abe kato solar e-bike, ama s malko srebarno kupe limuzina. pravim i cabrio s teflonov plat :) ama betonopanelnia dreven minister kat ne e idvat v sakar i strandja otkade ste znae? toi si jivee v drevna betonovopanelna djungla v nekoia sofiiska nadejda ili mladost i negovata panelna glava e palna s razni prihvastania ot drevni jitia i stradania v faculteto :)))
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукарски е бил главен експерт-юрисконсулт, дирекция Правна Агенция за приватизация / Агенция за следприватизационен контрол (19982002).
36
2
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 9 години
Лукарски не става и за чистач на клозет....Става, става...Шъ съ научи...
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лукарски е гола вода. СДС е последното убежище на ДС, пълно е със стари ченгета и са си намерили за прикрие млади корумпета като тоя дето за нищо не стават
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То май и ЦЯЛ ЗАВОД НЯМА.У нас всичко е полу-:полу -полу-полу-палузаплати,полуживот,полу-...държава,полу-полуикономика и въобще каквото се сетите ПОЛУ-но ента.Ние се върнахме в полу-двайсети век ,а някои по-компетентни казват в полу-деветнадесети век.Можем да лаем,ама на гладно,можем да рием ,ама напразно.
33
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 9 години
Защо да няма завод и защо точно ти реши така.Голям министър на икономиката ,който казва че не може това, не трябва нещо друго.Не знам и вашата партия да я бъде ли или не.
32
2
 
18
 
! Отговори
иво преди 9 години
не сме *** а сме пълни *** щом си избрахме тиквата за пореден път
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 36Вероятно имаш предвид дизайн на автомобили (външния вид), защото друго не е правено от години в Техническия униврситет (и не само в него) по най-различни причини.
30
0
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всеки умен и кадърен българин с характер е по един или друг начин е заплаха за управляващите,парадоксално е но е факт
29
2
 
4
 
! Отговори
Боце Борисов преди 9 години
Днес, уважаеми госпожи и господа, строим завод за полу-автомобили! Догодина ще построим във Видин завод за цели и още по-цели и дълги автомобили!Следват ръкопляскания и възторжени викове от тълпата!
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тогава молете от Германия , да ви направи завод за полуавтомобили , но ви сте пълни *** , просяци