В АБВ са недоволни от правосъдния министър

Провалил се със задачата да промени системата
5
 В АБВ са недоволни от правосъдния министър
Снимка: Булфото, архив

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков остро разкритикува работата на правосъдния министър Христо Иванов и го обвини, че се е провалил със задачата системата да бъде променена.

Още по темата

"Най-добре е в парламента да бъде създаден специален Съвет, който да реши как да бъде направена съдебната реформа", препоръча той във Варна, цитиран от БТА.

Според него съветът трябва да направи реформата не въпреки, а с помощта на хората от тази сфера и по възможно най-прозрачен и достъпен за обществото начин.

"От 25 години Конституцията е променяна четири пъти и все заради съдебната система, а резултатите от тези промени българското общество определя като плачевни", коментира той.

Румен Петков допълни, че все още трудно може да се говори за реална реформа в съдебната система.

Той съобщи, че депутатите от партията ще внесат парламентарно питане до министъра на земеделието и храните защо е прекратен дезинфекционният режим за превоза на живи животни през границата с Турция. Практиката е спряна без ясни аргументи, а това сериозно застрашава българските животновъди, тъй като в Турция има много болести по животните, включително две хиляди огнища на шап, обясни Петков.

За предстоящия вътрешнопартиен избор на председател на АБВ Петков коментира, че към момента партията има 13 737 членове.

Освен тях, право да гласуват ще имат и симпатизантите, като ще им бъде дадена възможност да упражнят своя вот и по електронен път. Петков каза още, че АБВ има изградени структури в 22 областни града в страната, а до края на тази седмица ще бъдат създадени и в Пловдив-област, и в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А АБВ с вицепремиер направиха ли нещо реално досега.Приказки какво щяло да се дискутира и консултира до края на март,после какво ще се разглежда до края на май в парламента,но НИЩО черно на бяло,де юре и де факто за пенсионната реформа.За енергийните проекти пълно фиаско.А как само критикуваха Орешарски и Станишев.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООО шадравании
3
0
 
1
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
Някой знае ли. Днес се навършват 139 години от Априлското въстание. някой да е чул тия *** да са отчели тая паметна дата? или за *** мижитурки това е нищо.
2
1
 
4
 
! Отговори
иван преди 9 години
ето и този, пикаещия в шадравани, започна да подскача в такт с гербавите тикви в парламента,за да бламира правосъдния министър.Какяо ли общо имат с ГРОБ абв-вейците.Да познаем от пръв път дали не гласуваха(по разпореждането на гоцето) загробващия заем от 16 млрд?Нещастници!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е страната на чудесата-правосъдие НЯМА но има министър на правосъдието.