Пак кръгом: НАП и митниците няма да се сливат... засега

Заплахата на Борисов дала резултат, постреснали се и работели по-добре
Обновена: 23 апр 2015 07:01 | 22 апр 2015 19:24, Веселина Йорданова
143
Пак кръгом: НАП и митниците няма да се сливат... засега
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

НАП и митниците няма да се сливат… засега. Това става ясно от думите на премиера Бойко Борисов на днешното правителствено заседание. Ето как според стенограмата Борисов обяснява поредната промяна на мнението си по въпроса:

"Понеже преди две седмици заплаших НАП и "Митници" да ги сливаме, "Митниците" са събрали 58 милиона повече, така че няма да търсим днес, както се казва, такава реформа, ще ги оставим“.

Още по темата
Заплахата си премиерът отправи на заседание на кабинета на 8 април, а поводът бяха негови констатации, че няма система в борбата с контрабандата.

"Митничарите и граничарите, най-меката дума е "абсолютно ненадеждно" охраняват границите", отсече той пред министрите, като разясни, че очаква да го убедят в противното и е възложил на МВР шефа Румяна Бъчварова кадрови и персонални промени "навсякъде по границите".

Приходите са с 58 млн. лева повече спрямо април миналата година. От началото на януари т. г. приходите надхвърлят с около 115 млн. лв. събраното през първите четири месеца на 2014 г., хвали се пък финансовият министър Владислав Горанов.

Премиерът също е доволен.

"Въпреки всичко, постреснаха се, работят по-добре. Там правим доста неща - няма да ги огласяваме публично. Няма да го коментирам повече, но затова съм им дал шанса да се докажат, защото едно сливане, една подобна реформа е време, средства, стрес, ако щете. Така че те имат шанса да се докажат. Ако така вървят приходите, ще е добре“, коментира Борисов.

Премиерът обаче напомня на министрите, че тези приходи няма да бъдат похарчени, защото ще запълнят дупката в бюджета.

"Да се надяваме, че така продължавайки, 2016-а, 2017 година ще може да заделяме повече пари за това, което преди малко всички вие, разбира се, правилно искахте. Те са ви нужни, аз го разбирам. Не навсякъде думата реформа значи да отрежеш пари; някъде трябва да се сложат пари, за да се спестят във времето. Така че много внимателно ще прецизираме", допълва той.

Финансовият министър Владислав Горанов уточнява, че под реформа няма предвид рязане на средства, а  повишаване ефективността на разходите, "защото с ограничен ресурс трябва да решаваме същите задачи, които преди сме ги решавали с по-голям ресурс".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До обяд едно, след обяд друго! - трябва вече да сме свикнали.
73
1
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 9 години
Премиерче, за пореден път обръщаш палачинката. За мен лично това е знак, че имаш съветници, нямащи нищо общо с държавните интереси, а се обслужват само лични, корпоративни такива.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Г-н премиер, защо не вземете да подадете оставка? За пореден път показахте на народа, че не сте за тази работа. За пореден път сменяте мнението си под чуждо давление. Започнете най- накрая да мислите и за българския народ, а не само за пореден спестен ваш милиард
71
1
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Пореден пример за това, че господин пожарникарчето не знае по каква работа е премиер, освен да граби де...
70
0
 
1
 
! Отговори
РЕБЕГЕРЕ преди 9 години
КРЪГОМ! КРЪГОМ! ОТ УТРЕ СЛЪНЦЕТО ДА ГРЕЕ ПРЕЗ НОЩА! ДЕНЯТ ДА ЗАПОЧВА ОТ БАНКЯ И ДА СВЪРШВА ПАК ТАМ ЗА УДОБСТВО ДЕ. КРЪГОМ!
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можело значи 58млн,за 2 недели,и колко още време,ще ги събирате,или всичко е прах в очите на електората ревящ :"браво"в тъпоумна екзалтация
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Циркаджия!!!!
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да очакваш от един ненормалник и слугите му?
66
0
 
8
 
! Отговори
Генерал Бооковски преди 9 години
В нашата армия няма команда "Назад", в нашата политика също - "Кръгом" и пак "Напред"
65
0
 
11
 
! Отговори
Kolqak преди 9 години
"Понеже преди две седмици заплаших НАП и "Митници" да ги сливаме, "Митниците" са събрали 58 милиона повече, така че няма да търсим днес, както се казва, такава реформа, ще ги оставим. - Това показва колко струва да му се промени мнението на Бойко около 60 милиона, за в бъдеще да знаете ако ви трябват някакви промени в държавата ако искате да спечелите повече мръсни пари!
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилните куфарчета,на правилното място ,всичко е ОК
63
0
 
10
 
! Отговори
Бокомаке преди 9 години
Има течение в политиката - "ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА" . Основоположник е Тито
62
0
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Да живее бат' Бойко. Кой друг създава толкова новини за журналистите. Вчера ще обединява и всички гербаджийски политици и политолози обясняват колко е добре това да стане, днес няма да ги обединява - пак ще обясняват, че и това е правилно. Шоуто, наречено управление на бат' Бойко продължава.
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя каквото сънува това прави......
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боце, Боце....леко си неориентиран. Не си виновен ти, виновни са тия ***, твойте съветници. Без реформи, щеше да сме си още комунизма. Явно някой от вашите кръгове са се усетили че, така може да ви секне далаверата .
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този "tsotsomanski53" е поредният герберски ***.Това че е залепил една снимка не го прави неанонимен и реален.Цецо-пипоня плаща ли,а?!Като го прати Върховният съд в панделата и край на голямото лапане.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки трафикант си има митничар.Въпросът е дали и в НАП има гнили ябълки.Щото колкото тира пусне един редови митничар -десет пъти повече може да скрие един НАП-джия само с подпис ако е на нужното ниво.
57
0
 
16
 
! Отговори
ха преди 9 години
Проста ТИКВА,кво да очакваш от една неграмотна мутра от сялу Банкя.Граничарите не пазели.Ми въри ти на границата да вардиш бе *** селски бек!
56
8
 
1
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 9 години
До Анонимен 105Хайде да не разговаряме махленски. Произволни твърдения и произволни цифри!Тия "умници", дето твърдят едно, или друго нещо, да се харесат на хората, да поемат управлението и да оправят нещата! С клетви, псувни и заклинания не става!
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да ни хвърлят прах в очите с недомислици, да вземат да развалят концесиите за златото, от които се твърди, че сме загубили 50 млрд. лв. досега. Всички медии услужливо не повдигат темата.