Всички се подиграват с ББЦ, оплака се Бареков

"Вземат ни субсидията, унищожават една от най-големите партии"
Обновена: 26 апр 2015 19:45 | 26 апр 2015 19:39, Анисия Иванова
77
Всички се подиграват с ББЦ, оплака се Бареков
Снимка:ББЦ

Сметната палата, Борисов и Горанов да не се подиграват с ББЦ. Опитите им да унищожават опозицията няма да се получи с „България без цензура“, заяви лидерът на партията и евродепутат Николай Бареков на пресконференция днес.

По думите му чрез политически и юридически действия се опитват да отстранят партията от политическата сцена. Бареков посочи, че парламентарната субсидия е спечелена от партията, която е оглавявал той по време на изборите, а не от "останките" в БДЦ.

"Нашата субсидия е законна, спечелена от нас на два избора. Иначе се получава абсурд – вкарваме парламентарна група, Ковачки я открадва, след което прибира субсидията. Това не прилича ли на купуване на гласове? Реакцията ще бъде много остра, скандалът ще е международен“, посочи той, цитиран от пресцентъра на партията си.

„Господа, цяла Европа Ви знае, че унищожавате опозицията в България! Направихте го и преди четири години като унищожихте поне три парламентарни групи, няма да стане с партията на Бареков! Парламентарната група я унищожихте, подарихте я на Ковачки, но няма как да унищожите ББЦ. С ББЦ няма как да стане!“, категоричен е той.

Бареков обяви, че партията настоява за среща с ръководството на Сметната палата утре, на която ще поиска тя да спазва законите и да обяви, че е получила документите на ББЦ в срок.

Според него имало вратички в Закона за политическите партии, които са абсурдни. "Направено е нарочно", убеден е евродепутатът и допълни, че са си подали декларацията и отчетите.

„Този, който иска да унищожи ББЦ не е конкретен човек, защото тази Сметна палата изцяло беше избрана наново. Беше прекратен мандата на старата и избрана наново от този парламент. Единствената партия, която не е гласувала за тази Сметна палата е ББЦ. Всички останали гласуваха за това ръководство и си вкараха вътре хора, за да може когато една партия има проблем или неизправност да се уведоми през нейния човек в ръководството на Палатата. Само ние си нямаме свой човек и затова научаваме от медиите, че ще ни бъде отнета субсидията. Това не е нормално!“ категоричен е Бареков.

От партията твърдят, че "България без цензура" е представила годишния си финансов отчет за 2014 г. заедно с всички изискуеми документи в срок и съобразно информацията във връзка с представянето на годишните финансови отчети за 2014 г. пред Сметната палата, публикувана в официалния сайт на институцията.

Имаше технически проблем, който беше отстранен веднага след като Сметната палата ни сезира, и всичко това е описано и е дадено там, заяви Николай Бареков. "Ние сме готови, ако се стигне до служебното отстраняване на една от най-големите български партии, да използваме всякакви политически и юридически механизми", посочи Бареков. Искаме си субсидията, тя е законна, спечелена от нас на два избора, каза лидерът на ББЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Е, то крайно време беше на тоя на му навият сърмите отгоре...неговите чорбаджии. Тоя е най-големият клоун който някога сме имали в политиката....пълен с горещ ВЪЗДУХ , който се спука с гръм и трясък!!! Свършиха ли париците, дудук?! Хайде у лево сега! Провинциално мом4е което му дадоха малко власт да перне едни парици и той взе 4е се помисли за безсмъртен и 4е има криле....типи4ният *** абсурдистански....то в тоя *** на ЕС май само такива бидони с фашкии останаха!!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой подари ББЦ на Ковачки? Инвеститорът си иска акциите.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друг плаща сметките, кръчмарят се смени.
25
1
 
15
 
! Отговори
asd преди 8 години
този щеше да дава безплатни лекарства на пенсионерите
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dudukkk, ti i Volen ste edna i sashta furnadjiiska lopata!!!
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А когато Ковачки те финансира с 5 големи милки не рева, нали? Папай още 4 годинки в Брюксел и зачезни forever.
22
3
 
16
 
! Отговори
Анатоли преди 8 години
Една от първите партии,след 1990 за , която българите много бързо разбраха,какво се крие.Мисля, народа става по-Умен и няма да допуска подобни грешки.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала Барек, взимай си заплатата 15 хиляди евро + 10 хил разходи + 10 за кабинет. А балъците които гласуваха за теб да теглят с 150 евро заплата - ха ха ха!
20
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
xa xa Kova4ki mu pribral sobsidiqta mi kvo o4akva6 ot mafiot be Barek
19
1
 
32
 
! Отговори
БТ преди 8 години
Бареков е нагъл, но никой не му вярва вече!ББЦ не съществува, защото хората видяха що за мутра и лъжец е ***!
18
1
 
13
 
! Отговори
ники преди 8 години
"Наши хора, ваши хора" ??? 21 Век! Е...ах му демокрацията!!!!!!!!!
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бареков, ти нали каза, че си готов за Премиер? какво стана? Нали България ви чакаше да управлявате?
16
2
 
24
 
! Отговори
nedkodd преди 8 години
Ти защо не си в затвора!!!
15
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бареков, пий си хапчетата бе човек. Има шанс да се излекуваш. Ама.....надавали
14
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Всички се подиграват с ББЦ, оплака се Бареков"............... ти се благодари, че още си жив че едва ли си изпълнил финансовия план на инвеститорите си, пиянде *** !
13
1
 
61
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Е то на карикатура какво да правят хората? Смеят се и се присмиват.
12
2
 
46
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Съм тайм люн съм тайм уин .....еври дей еври дей ту мач ту парс
11
1
 
55
 
! Отговори
VIGNAT преди 8 години
Бареков е сребролюбец , лицемер и клоун
10
2
 
43
 
! Отговори
Kalinka преди 8 години
Този *** се хвалеше , че има депутати и ще бъде балансьор в парламента още преди да участва в избори, след като открадна депутати . Сега му се връща тъпкано на наглеца.
9
2
 
59
 
! Отговори
Цв. Василев преди 8 години
Дудуков!!! Пари нема, действай!!!