"Алкохолът е вреден за вашето здраве" и на бутилките?

Предупредителни надписи и на алкохола, планира европарламентът
27 апр 2015 14:40,
21
"Алкохолът е вреден за вашето здраве" и на бутилките?
Снимка: Reuters, архив

Подобно на посланията върху кутиите с цигари, европейският парламент ще обсъди въвеждането на предупредителни стикери и върху бутилките с алкохол.

Евродепутатите ще разискват темата на пленарната сесия тази седмица в Страсбург, като целта е да се намали употребата на алкохол от непълнолетни, пише БТА.

Статистиката сочи, че злоупотребата с алкохол причинява около 3.3 милиона случая на преждевременна смърт всяка година. Възрастовата група от 20 до 39 е най-засегната, като близо всеки четвърти случай на смърт е причинен от алкохол. Тези смъртни случаи са следствие от злополуки, прояви на насилие или чернодробни заболявания.

Посланията ще наблягат върху вредното влияние на алкохолните напитки върху човешкия организъм. Ще има и предупредителни надписи, свързани с шофиране в нетрезво състояние. Ще бъдат засегнати и темите за употреба на алкохол от непълнолетни, както и по време на бременност.

Очаква се Европейската комисия да бъде призована да започне незабавно работа по новата стратегия на ЕС за алкохола до 2022 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Джиджи биджи преди 8 години
Ей са шъ си налея ена ракиа по случая
17
0
 
4
 
! Отговори
Вотка преди 8 години
Алкохолът не е вреден но всяко нещо с мярката си
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 50 съм. От 4 години си правя сам домашна ракийка. Пия си я редовно (3-4 пъти седмично), умерено, с мезе и компания. Та като се замислих за вредността и се оказа, че за тия 4 год. не съм боледувал изобщо, нито ден, нито дори лека настинка. А се срещам дневно с десетки хора и си карам колелото из града цяла зима, и на -10гр. Може и да не е заради ракията, но преди това изкарвах поне по един-два грипа и зиме и лете...
15
0
 
1
 
! Отговори
senseipetz преди 8 години
tozi koito ne znae kakwo zenati da alkoholi4ka i da kazwa 4e alkohola e mnogo gotino, prosto ne trijabwa da ima dumata.. da ima6 wsjaka we4er skandali, da ne smee6 da posegne6 4e, ako ja udari6, njama da isleze ot groba, ama i nali ja obi4a6.. eto towa dali 6te se haresa na tezi koito tolkowa rewnostno za6titawat alkohola..
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да има такава бележка. Както така: "Алкохолът е вреден за вашето здраве в голямо количество, в по-малко е здраве!"
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам минусите насвяткани на 5 оставам с убеждението,че България е пълна с къркачи и алкохолици. Сега разбрах защо продължителността наживот у нас е толкова ниска.
12
0
 
7
 
! Отговори
65 преди 8 години
може да е вреден за здравето ,но крепи духът весел! Всяка цигара била пирон в ковчега ни .Ами няма да го лепят с тиксо ,я !Измислете здравословен алкохол!
11
2
 
1
 
! Отговори
ноби преди 8 години
да се забрани алкохола на закрито ! само навън , да им е студено или жега :)
10
5
 
8
 
! Отговори
знайко преди 8 години
чета,и поглеждам към масата...Rothmans!!??на него пише пушенето убива!??!паля цигара и си чакам края
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на домашнярката трябва ли да си лепим етикети и стикери?
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не веществото прави отровата, а количеството!"Много опасни вещества са:- Сол!- Захар!- Почти всички консерванти!- Амониева силитра - за поддържане на червения цвят в месото!- Морски продукти - изключително голямо количество живачни съединения!- Шоколад и какао - повишават пикочната киселина в кръвта (камъни в бъбреците)!- "Пушени продукти" (месо, колбаси, сирене, риба и др.) - страшно количество канцерогени!- Абсолютно всичи лекарстава - Няма нито едно без странияни ефекти!!!И ДР...
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 5 явно не знае, че в червата на човек се синтезира алкохол от дрижди естествено пребиваващи там. Че защо иначе организма ни ще произвежда алкохол дехидрогеназа - ензим отделящ хидрооксилната група от молекулата на алкохола, за да го обезвреди. Пиеш, не пиеш, в теб се синтезира алкохол в малки количества.
6
1
 
14
 
! Отговори
Прав преди 8 години
А бе тоя европарламент как не му омръзна само с глупости да се занимава! Поредната тъпотия..А заплатичките - заплатища!!!
5
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алкохола е чума, чиято вреда се премълчава заради икономически ползи,като тъпотията, че виното в умерени граници било полезно, че биричката съдържала мако количество алкохол, че ракията и разните там твърди питиетакато водка и уиски намалявали кръвното и т.н.Но всъщност алкохола води до личностна промяна, едната чаша вино след годинистава 2-3, накрая няколко бутилки не стигат. Вижте Жерар Депардьо как се ***.Да не говорим, че отказване на алкохола без лекарско наблюдение е невъзможно.
4
13
 
3
 
! Отговори
Breaking Bad преди 8 години
Алкохолът най-вероятно е слабостта на хората, която е убила най-много хора - цироза, инциденти по пътищата, социална лабилност... не до 2022, а до 2 години трябва да вдигнат акциза двойно и да заменят етикетите само с предупреждения.
3
1
 
17
 
! Отговори
чай " Кърканде& преди 8 години
И на "патрончетата " от по 200 грама ли ще ги слагат тези надписи ?Друг е въпроса, че в Б-я купешкия алкохол във всякакви разфасовки и марки е еднакво вреден за вашето здраве !
2
0
 
32
 
! Отговори
... преди 8 години
По тая логика трябва да има предупреждения и върху полуфабрикати, чипс, солети, бисквити и т.н.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложете и на бутилираната вода. В крайна сметка, всички покойници някога са пили вода, докато пък всички пияници, които пият ракия в момента, са все още живи!