ВМРО и РБ в един глас поискаха повече пари за отбрана

С военните се правят много експерименти, предупредиха те
Обновена: 27 апр 2015 10:50 | 27 апр 2015 10:50, Камелия Цветанова
54
ВМРО и РБ в един глас поискаха повече пари за отбрана
Снимка: БТА

За повече пари за отбрана се обявиха преди днешното заседание на КСНС при президента Росен Плевнелиев лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и съпредседателят на РБ Радан Кънев.

Държавният глава също многократно се обяви за актуализиране на бюджета за отбрана, защото през тази година парите за военните са намалени, което означава, че страната ни не изпълнява постигнатото споразумение на срещата на НАТО в Уелс миналата година средствата за армията да нарастват плавно като достигнат до 2% от БВП.

Каракачанов предупреди, че предвиждането за следващата година също е за намаляване на бюджета, а армията е оставена на последни издихания.

Според него с военните се правят много експерименти, съкращават се хора, а това се отразява негативно върху отбраната.

"Тези фрегати за какво са ни? Да ги дадем на министерството на транспорта, за да правят круизи, защото те нямат оборудване да извършват военни действия. Така че армията или трябва да бъде закрита и да остане почетната рота, която да посреща и изпраща президента, или да помислим сериозно за армията и за военно-промишления комплекс, защото едното може да носи пари за другото“, коментира Воеводата.

Той добави, че военно-промишленият комплекс "беше разпарчетосан, разпродаден на всякакви измамници, които го нарязаха на скраб и сега ние не можем да ремонтираме техника, която сме произвеждали“.

Радан Кънев очаквано също даде категорична подкрепа за програмата за повишаване на отбранителната способност на въоръжените сили, която военният министър Николай Ненчев ще представи.

Според него е по-добре България така да разпредели бюджета си, че да не й се налага да взима заем за купуване на нова техника на армията, но при всички случай има нужда от повишаването на отбранителните й способности.

Кънев обаче отказа да коментира искането на лидера на АБВ Георги Първанов за оставката на Ненчев.

"Няма да коментирам, не виждам причина да влизам в този тон“, отсече реформаторът.

В същото време обаче пред Президентството се бяха събрали около десетина симпатизанти на РБ, които с плакати настояваха за "Пълна декомунизация и лустрация", "България - пълноправен член на ЕС и НАТО", и "Стоп на Кремълската агресия".

Според Кънев обаче по този начин те изразяват подкрепата си за програмата на РБ, а не за отделни личности в случая на военния министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: отбранаВМРОпариРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пидали ""десетина симпатизанти на РБ, които с плакати настояваха за "Пълна декомунизация и лустрация"""Това са същите зомбита като ТИЯ в Украйна дето пъхаха учители и лекари в "лустрационните КОФИ за ***"ТО това беше и замисъла ПАРИ за УСА + месо (запасняци) за война.Напускам България окончателно.
43
1
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Искат повече пари за отбрана, а същевременно не ограничават потока на ислямистки бежанци...Или целта им е друга, по- прозаична?
42
2
 
4
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
А кога ще нададете един глас за социална политика, здравеопазване,образование? Или те не са ви приоритетни, че от тях няма как директно да получавате хонорари?
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росенчо,не ги събирай тия при теб ами ги натовари на един джуган и да видите реално как седят нещата по поделенията
40
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Играта на войници е скъпо удоволствие,и ако попитате дали българите дават пари за това, плюс ранни пенсии за играчите едва ли ще се получи разговора
39
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Да няма да ядем ще спестяваме за да си купим американска техника 5 употреба, модел 60 година
38
5
 
1
 
! Отговори
Велко преди 8 години
Не може постоянно с тоя нихилизъм. Армията има нужда от ново оръжие.А путинистите могат да се успокоят, така както сега ни служи съветското оръжие, така и натовското оръжие ще ни служи в Евразийския съюз, където ще влезем след като излизем от ЕС/НАТО‌ и си девалвираме лева.
37
2
 
6
 
! Отговори
BG преди 8 години
Аууу, "нямало" пари за фуражките :))) Ама я да кажат военните по колко евро на ден взимат от мисийки + заплатата в България ?!?! Как така нямало пари ?! Било "рискова" професия и работели извънредно - ами в частния сектор като пак е рисково и се работи всеки ден извънредно взимат ли по толкоз ?! Претрепаха само веднъж в Ирак няколко военни - цялата страна ореваха ! Ама през седмица дават по новините че поредния строителен работник е загинал по строежите!
36
0
 
3
 
! Отговори
кво стaa преди 8 години
Dnes, зaщо зaбихте стaтиятa с темaтa нa деня към моментa в деветa глухa, бре???
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има далавера има протест.А, когато унищожаваха армията на БГ с двата пръста бяхте да се унищожи.Лицемери, далавераджии.
34
1
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
И ТРИМАТА СА ЗА БЕСИЛОТО --НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ГЬЗОЛИЗЦИ НАЧЕЛО С ПРЕЗИДЕНТА-----ВЬН НАТО ОТ БЬЛГАРИЯ ВЬН ВЬН ВЬН ВЬН ВЬН ВЬН
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кой ще се пазим , от съседна Турция , Гърция или пък от Русия ...Разбра се , че американците плащат десетки милиони наем на италианците за базата им там , ние един долар не получаваме , а на наша територия постоянно увеличаваме чуждите бази.Когато предоставяш безвъзмездно територията си е нормално да не влагаш други средства.Гърция има над 100 самолета , като закупим 5 самолета втора ръка , какво ще ни помогне , освен че ще хвърлим на вятъра 1 млрд , и след 5 години пак нищо
32
3
 
5
 
! Отговори
Хасан Ганов преди 8 години
Трябва да модернизираме армията и да нападнем Русия. Путин ще бъде съден от Цацаров а Плевнелиев ще стане президент на Русия.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям бизнес е този военно-промишлен комплекс, САЩ създадоха тероризма, за да има на кой да продават оръжие, после да вървят по света и да разправят на такива като нас, че имаме нужда от отбрана за да се пазим от тези, на които производителите на оръжие им продават оръжие, както и от Русия, другият голям играч на пазара, а накрая армията ще служи активно за помощ на хора в райони преживели природни бедствия, горкото жалко, неосъзнато човече, не искащо да пробуди съзнанието си и да развие разум.
30
0
 
5
 
! Отговори
ха преди 8 години
Тоя с униформата в профил е клонинг на Желю Желев, лека му пръст.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като искат пари за отбрана, да ги заделят от партийните субсидии!
28
2
 
11
 
! Отговори
Тройчо преди 8 години
Тя работата отдавна е нагласена, накараха Боко да тегли огромен заем, сега ще го накарат да купуваме стари натовски играчки, а кой ще връща парите, то се знае....Няколко баламурници, от пръдлива мрежа, "подкрепяли" министъра ...и прИцидента....
27
3
 
16
 
! Отговори
ль преди 8 години
Вижте ги бе, погледнете ги сaмо, вчерaшни комсомлски лизaчи, днес Нaтовски момичетa нa повиквaне!!
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА 24 АПРИЛ , АМЕРИКАНСКИ ГОВЕДАР НАМИРАЩ СЕ В ОТПУСК В СЛИВЕН, ОТ КОНТИНГЕНТА КРАВАРИ ДИСЛОЦИРАНИ НА ПОЛИГОНА НОВО СЕЛО Е БИЛ УЧЕНИК ОТ ГИМНАЗИЯ "П.ЯВОРОВ" В ГРАДА. *** Е БИЛ ПИЯН ! ДА СА НИ ЧЕСТИТИ НОВИТЕ СЪЮЗНИЦИ ! ГЛАВОЧИТЕ ОТ СНИМКАТА ГОРЕ ДАЛИ ЗНАЯТ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ ?!
25
1
 
18
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Стига вече евтин ПР, стига с тези фалшиви приказки за сигурност и отбрана. Та ние нямаме реално армия, не разполагаме с армейска техника, нямаме военнослужещи, полицията се раздира от корупция и обслужва интересите на управляващите. Вместо да използвате като предтекст сигурността и отбраната за да си вземете комисионните, направете нещо за да започне да работи икономиката и индустрията