Ще си ходи всеки директор, който е против сливането на болници

Целта е да се обединят административните звена, обясни Москов
28 апр 2015 18:42, Елка Василева
48
Ще си ходи всеки директор, който е против сливането на болници
Петър Москов. Снимка: архив, Булфото

Всеки директор, който се възпротиви на идеята за сливане на болници, ще бъде отстранен. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Петър Москов по повод отстраняването на д-р Дечо Дечев от поста директор на столичната болница "Св. Иван Рилски".

По думите му д-р Дечев е изразил несъгласие с намерението лечебното заведение да се слее с Александровска болница и затова е отстранен.

Още по темата

Намерението за сливане на болници има за цел да се обединят  административните им звена в едно, обясни министър Москов.

По думите му структурата и идентичността на болниците ще се запазят, но чрез сливането на администрациите ще се спестят до един милион лева от всяка болница за година.

Освободеният финансов ресурс ще се използва за заплати на персонала и лечение на пациентите.

Предвижда се комплексните онкологични центрове, центровете за психично здраве и центровете за лечение на кожно-венерически заболявания да се слеят с най-близката многопрофилна болница за активно лечение.

С промени, подготвяни в Закона за лечебните заведения, се предвижда Националната здравна карта да има задължителен характер, като чрез нея ще се определя в коя област на страната, от какви медицински дейности има нужда. Националната здравна карта ще даде възможност НЗОК да не сключва договор с лечебно заведение на места, в които има излишък от предлагани услуги.

Критериите, по които НЗОК няма да сключва договори, ще се изработят допълнително заедно със съсловните и пациентските организации, подчерта министър Москов, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Strannik преди 8 години
Целта на всичко това е с "преструктуриране" да се освободят неудобните, старите крадци и да се заменят с нови, наши хора, които да се отчитат там където трябва. А пациентите - пак като сега. Който мре - да мре, останалите ще ги излъжем и пак ще гласуват за нас, а ние ще папкаме, папкаме та и за нашите пра-пра внуци да има.
39
0
 
1
 
! Отговори
статукво преди 8 години
Разбрахме каква е реформата:"*** ми-дойди ми""Тоя да си ходи,че да дойде оняА хората си мрътЗа лечението -нищоИ разни цолшивишки лозунги срещу"частните"болници. Все едно ,че не сме чели Закона за здравето.В момента по закон държавни са само спешните мед.центрове,психиатриите,Риокоз(ХЕи),Болниците са търговски дружества и се разграбват от чиновниците в МЗ, които са в бордове на директори за 5-цифрини заплати
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Експериментите водят до непоправими щети.А от редови лекар да станеш министър по лошо няма.Резултатите от последните 25 г го доказват.
37
0
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Москов, вместо да се заканваш на директорите на болници се поинтересувай от какво имат нужда. Вземи пообиколи малко лечебни заведения да видиш в каква мизерия работят лекари, лежат пациенти и т.н.
36
0
 
5
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А защо не си ходят управителите на болници, които не знаят по каква работа са назначени, тези, които не са добри мениджъри, тези, които нямат управленски способности? А защо не бъде сменен и здравният министър? Неговата реформа е абсолютен провал
35
0
 
7
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Сливане на болници, закриване на болници, спиране лечението на полиневропатия посредством здравната каса, освобождаване на и без това малкото медицински персонал... Спрете се вече
34
0
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А защо ти не си ходиш ? Диабетиците щели да умират и не им е необходимо лечение, онкоболните... също. Това ли ви е здравната реформа? Да спрат да се лекуват хората със сериозни заболявания? За да има някаква реформа лишете от средства частните болници. Нека те минат на самоиздръжка за сметка на държавните лечебни заведения. По този начин ще има достатъчно средства за модернизиране базите на болниците, за адекватно заплащане на докторите и т.н.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре е този побъркан социалист - демократ или десен социалист да си ходи. Кога стана министър кога започна да разбира? Това не е реформа а имитация за сметка на все по-болния Български народ. Какво стана в последните десетина години, всяко следващо правителство с по-големи *** министри и премиери. Вървим напред казваше един нашенец на когото му начукаха канчето и показаха, че с празни приказки и тъпота боксьор не се става.
32
3
 
11
 
! Отговори
Отсега го виждам преди 8 години
Този е Симеон Дянков 2.0 . Ще разтовари няколко самосвала ***, ще вика на несъгласните лекари че са феодални старци, на народа че е *** и ***, накрая ще избяга. Няколко години по-късно, и Бойко Тиквата ще се оправдае че го били излъгали, ама той не знаел че този е такова *** и че всъщност е бил поредния добре прикрит агент на Русия.
31
2
 
5
 
! Отговори
бай Тошко преди 8 години
ПАРИ НЕМА - ама първо се мисли, после се говори...пък здравеопазване само със заплахи и голи обещания не става.
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е едно просто отмъстително човече.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този чака Бойко да каже че няма да сменя министър и потече отвсякъде.
28
5
 
12
 
! Отговори
Палячо :))) преди 8 години
Този мушшшшенник ако си ходи, ще настъпи мир в държавата :)))
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
демокрация на практика, то и при социализма имаше комисии и мнения, сега не ......
26
3
 
11
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
И ти ще си ходиш, но помисли какво ще оставиш,уважаеми господин Москов!
25
2
 
19
 
! Отговори
Ira преди 8 години
Сляхте болниците в Стара Загора/университетска и ОРБ/ и какъв е резултатът? Сега ходим без заплати.Пълен провал!Хората са обезверени,изнервени,измъчени.Това ги чака софиянци.
24
7
 
22
 
! Отговори
активен преди 8 години
Един самозабравил се ***. Мамино синче.
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е Москала да спре белото...Само това не! Представяте ли си министър в абсистенция! Смйъртни реформи
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема ли некой пиян авджия да му удари две пушки на този кукундел?
21
4
 
18
 
! Отговори
Москов ... преди 8 години
... погребва българското Здравеопазване. Костов го разболя и му изкопа гроба. Симеон и Станишев не му дадоха лекарства да го оздравят. Борисов го уби.