Ненчев успокоява: Охраняваме въздушното си пространство

"Търсим варианти за ремонти и за нова техника"
50
Ненчев успокоява: Охраняваме въздушното си пространство
Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА

Военният министър Николай Ненчев увери, че имаме възможност да охраняваме въздушното си пространство „до края на годината, дори и до средата на следващата“.

Още по темата
На въпрос какви са вариантите след този срок, Ненчев
каза, че са взети "достатъчно мерки", като припомни, че Консултативният съвет за национална сигурност реши от следващата година бюджетът за отбрана да се увеличава постепенно до 2% от БВП към 2024 година.

"Няма никакво основание за безпокойство по отношение на охраната на въздушното ни пространство“, настоя той пред журналисти, след като бе изслушан в Комисията по отбрана.

По думите му търсят се допълнителни възможности да се сключат договори за осъществяване на капитално-възстановителни ремонти, които ще позволят увеличение на броя на изправната авиационна техника след средата на 2016 г.

Ненчев каза още, че това не противоречи на желанието да модернизираме изтребителната си авиация чрез придобиване на нова техника.

„След приемане на Програмата за развитие на отбранителните способности от Народното събрание и увеличения финансов ресурс за Министерството на отбраната категорично смятам, че ще стартират проектите за модернизация на нашата армия, включително и за закупуване на многоцелеви изтребител“, допълни той.

На въпрос за средствата, необходими за евентуален ремонт, министърът отговори, че има няколко варианта и зависи колко от самолетите "МиГ" ще ремонтираме. Единият вариант действително беше за около 80 млн. лева, другият - за около 24 млн., добави той.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. о.р. Михо Михов също каза, че има резервни варианти, които ще отложат обсъждане на варианта за поемане на охраната на въздушното ни пространство от други страни-членки на НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Асеновец преди 9 години
Охранявате... Та Вие не може да опазите супата си от министър дебелана Павлова въздушното пространство сте тръгнали да пазите...
41
0
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
И с какво го охраняваме като продадохте техниката? Може би с прашки и читалца? Пазим да не минават врабчета и гарги
40
0
 
6
 
! Отговори
Тропчо преди 9 години
Гълъби ОХРАНИТЕЛИ. Защо не ги показахте като секретно оръжие.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя е типичен пример за думите на Буров,че "и най-тъпия българин е готов за депутат,министър и по-нагоре!Отказване няма!"
38
0
 
5
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Много време мина,драги ми Смехурко ,откакто авиацията ни безславно се помина.Имаме един вертолет да развява родния трибагреник на Гергевден.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами аз не съм забелязал някой да се притеснява за въздушното пространство, така че не знам поради каква причина министъра е тръгнал да успокоява когото и да било.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toz kak peltecheche po TV..tia ot Grod si zaslugavat Bogieto nakazanie i to nama da zakasnee...Bog bavi,no ne zabrava
35
0
 
6
 
! Отговори
ludaka преди 9 години
Че как го охраняваме с летящи метли ли?
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BG е известна със своите екстрасенси, гадатели, врачки и мошенници. Гадателите ще изиграят роля на радиолокационната система на Англия срещу Германия. Те ще откриват от къде иде врага. Работата е полуготова. Почти готова е когато се проведе психо(екстрасенска) война срещу атакуващия. Уплашен, стресиран и дезориентиран врага се мота, като заклано пиле. Тогава иде ред на мошениците-бързи "сделки" с ошашавения противник, чрез ало-измами. След 3(три) дена противника реве и моли:Не ща предсказания!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I ponege gi ohranavat nag Plovdiv letat somoleti,no ne nachi..Gospogi mola te ela i si priberi vsichkite zabraveni veresii v Balgaria
32
0
 
15
 
! Отговори
Еколог преди 9 години
Тоя от снимката в коя кофа трябва да се постави при разделното събиране ...
31
0
 
9
 
! Отговори
Ангел Небесен преди 9 години
Море, баце, да не сте купиле дирижабъли, че да го охранявате. Па внимавайте гаргите да не ви накълват дирижабълите..... що не вземете да се метнете отнекъде по-отвисоко, че да не ви мислим.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Па със щъркелите :))))
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненчев, ще изгниеш в Белене, много скоро народа ще ви набута пак там, теб и останалите продажници и ционистки марионетки, много скоро............
28
0
 
8
 
! Отговори
42 преди 9 години
С КАКВО ГО ОХРАНЯВАТЕ?!
27
0
 
9
 
! Отговори
СИД преди 9 години
Ако охраняваш въздушното пространство на България, така както охраняваш дъщеря ти, смятай, че дъщеря ти е разпрана от е*ане.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така го охраняваме, че повече от 9 години ДОПУСКАМЕ чужди самолети да пръскат денонощно биологично оръжие КЕМТРЕЙЛС над мирините граждани на България. А това се нарича ГЕНОЦИД!
25
1
 
10
 
! Отговори
vaskes преди 9 години
До Пфу -*** си ама, много ***, за твое сведение,пък и за всички участващи във форума казвам и това е истина, че през 80-те години на миналия век имахме изградена на съвременно ниво ПВО система със съвременни ЗРК комплекси с високо, квалифицирани кадри. ЗРК като-Куб, Оса -АК, С200, С 300,и др. НО какво ти разбира главата проста..
24
1
 
11
 
! Отговори
54745 преди 9 години
пълен смях..... авиацията е страхотно нещо, но ние сме толкова бедна държава.... да си купят някоя и друга ракетна установка с голям обсег и да се спират с тея глупости... 50-100 милиона за нищо ги нямат...и кво охраняват... България е един разграден двор...
23
2
 
11
 
! Отговори
Taто преди 9 години
Този селски министър е пълен *** и невежа, от кого я пазите бе *** БГ?Кой е тръгнал да ни напада, бе ?