Плевнелиев: ЕС е нашето семейство!

Президентът получи Годишната награда за проевропейска политика
Обновена: 8 май 2015 19:38 | 8 май 2015 19:33, Анисия Иванова
164
Плевнелиев: ЕС е нашето семейство!
Росен Плевнелиев. Снимка, БТА

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че се гордее с факта, че е проевропейски президент – "това обещах на българските граждани от първия си ден като държавен глава". 

"Винаги съм подчертавал, че Европейският съюз не е външна политика за България, а е нашето семейство“ каза още той, слад като беше удостоен с Годишната награда за проевропейска политика за 2015 г. в навечерието на Деня на Европа 9 май.

Европейският съюз има нужда от доверието на своите граждани и днес си даваме сметка, че постигнатото не е даденост и може да бъде загубено, напомни Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

„Постигнатото може обаче да бъде надградено, ако вярваме в своите ценности и ако се противопоставим на разделението, на пропагандата и на манипулираната история с единствения двигател, с който разполагаме – интеграцията, която свързва държави и народи и която е рецептата да противостоим на дестабилизацията“, подчерта държавният глава.
 
Президентът посочи, че пред Европа стоят още много предизвикателства и определи Европейската комисия като доверен партньор на България.

"Няма да допусна краткосрочни политически интереси да ни отклонят от правия път на европейското развитие. Във всяко свое действие трябва да търсим устойчивост и дългосрочност. Това означава доверие и заедност. За това и за достойното място на България в Европейския съюз ще се боря винаги, независимо на каква позиция ще бъда“, каза още в словото си президентът Росен Плевнелиев.

Сред присъствалите на церемонията бяха вицепрезидентът на Eвропейската комисия Кристалина Георгиева, кметът на София Йорданка Фандъкова, която е първият носител на Годишната награда за проевропейска политика, президентът Петър Стоянов, президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, дипломати.

Годишната награда за проевропейска политика се връчва на политическата фигура, която със своите действия е допринесла най-много за утвърждаването на европейската политика в България. Призът е учреден от телевизия "Европа" и се присъжда за втора поредна година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
:-) преди 8 години
За проевропейска полтика, значи. А за пробългарска?......
93
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Има резон, като извадиш най-дълъг език - получаваш потупване по рамото! А ние какво получихме?
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ко е виновен мухлйотооКат му напишат туи казваБойко е мъжааИ да го махнат Бойко друго гадже ше си намерии
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЕС е нашето семейство.." Да, но ПРИЕМНО, ПРИЕМНО!!!
90
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Имаше едно време един Стоян Ганев, който плюеше по РУСИЯ въпреки, че децата му бяха полу българчета полу русначета . Е и - сега гледа от високо и се наслаждава на "българоамериканската дружба". дОКАЖЕТЕ МИ ГО АКО НЕ Е ТАКА.
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС е нашето семейство!Да де, ама не седим на една трапеза. Кльопаме само трохите.ЕС е вашето семейство!Не забравяйте да си сложите лигавниците!
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашето семейство"?Установява се по ДНК-тата и досиетата от царско и наше време на:1.Наш бивш цар и по-късно "доведен" министър-председател 2.Наш "назначен" дългогодишен партиен и държавен ръководител по псевдокомунистическо време 3.Наш специалист по поливането с вода, бедствията и авариите,случаен "телохранител" на "ония" двамата, по-късно обявен от американските дипломати за организиран международен престъпник и наркотрафикант и "назначен" министър-председател!И тези с подобни ДНК и досиета
87
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да вземем да го омъжим тоя,че да миряса малко
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sega Anglia kato izleze ot EC i toi se razpadne. plevnu che ostane sirak
85
2
 
24
 
! Отговори
mitaka преди 8 години
И какво се радва толкова ,да ЕС ни е семейство ама е мащеха,не виждам някакво развитие от демокрацията насам до 2015 унищожиха толкова много отрасли и заводи,и ни направиха бели роби да работим за жълти стотинки
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАто си няма собствено семейство и това на еврогейовете става...
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на снимката:щастливите младоженци под благия поглед на кумата им,кметицата на новата европейска столица сОФИЯ
82
1
 
6
 
! Отговори
До 114 преди 8 години
До някъде си прав, че ако излезем от Европейския съюз, с тази унищожена държавица сме за никъде. Но и оставането в него не ни обещава нищо добро.България бе ограбена, разсипана и унищожена. Сега е безгласна буква, без суверенитет и е длъжна да се откаже от всички свои национални интереси в угода на външни сили. Точно затова начело имаме такива "лидери", като тоя умник, дето през ден ни дава акъл, а собствената си жена не може да вкара в пътя. Ти вероятно ще ти е кеф във Фергусън, ама внимавай!
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Винаги съм подчертавал, че Европейският съюз не е външна политика за България, а е нашето семейство---Вероятно е имал в предвид под "нашето семейство" групичката американски прислужници и безгръбначни същества, готови на всякакви гадости, ако им бъде платено, за да ги извършат.Тоя лъжец преди време се възторгваше как като комсомолски активист умрял от кеф да присъства на първия митинг на СДС, какъвто изобщо не е имало по това време...Сега пак се мъчи да ни будалка нещо, да се слага на САЩ.
80
8
 
6
 
! Отговори
до луд с мотика преди 8 години
къде си тръгнал да сравняваш една бедна,бедна България с една велика Британия ,***.Велика Британия може да си позволи,а България неможе,защото не е велика,Излезем ли от ЕС,тогава ще ядем мотиката,а аз не искам,който иска,границите са отворени.Кеф ти Русия,кеф ти Северна Корея
79
2
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 8 години
Ами много развити страни е така, хората имат по едно дете. Премести си в Конго, там се увеличават, там ще бъдеш иснински щастлив.
78
12
 
8
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ РУСИЯ преди 8 години
НЕ ИСКАМЕ РУСИЯ НА БАЛКАНИТЕ!!!ТОВА ЩЕ Е ТРАГЕДИЯ И НОВИ ВОЙНИ !РУСИЯ ОСВЕН ОРЪЖИЯ И ВОЙНИ ...ДРУГО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ!!!ТАМ Е ИЗТОЧНИКА НА ЗЛОТО---- ЗА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!ТРЪГНЕШ ЛИ С РУСИЯ ---НЯМА ПРОКОПСИЯ .../...само --студ ,глад и ..простотия..../
77
0
 
3
 
! Отговори
ton40 преди 8 години
Mnogo semeistva - vssel bardak!!!
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любовницата на БорисоввОбаче не мога да разбера кой е по просттт
75
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия ни съсипа. ЕС е единсвения ни шанс да оцелеем.