Де да можеше да си внесем германски прокурори и съдии...

На хората им омръзна от скандали, трябват резултати, прозря Плевнелиев
454
Де да можеше да си внесем германски прокурори и съдии...
Снимка: БТА

Крайно време е българската система на правораздаване да генерира не скандали, а резултати. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Представителството на Европейската комисия в София на дискусия за отбелязването на Деня на Европа, предаде БТА.

Още по темата
"И дали става въпрос за КТБ, дали става въпрос за Костинброд, за подслушвания или за каквото се сетите - на народа му дойдоха много тези скандали и търпението е изчерпано", заяви държавният глава в отговор на въпрос за съдебната реформа.

Според него никой не пречи на българските прокурори и съдии да отсъждат по съвест, по закон и да покажат, че институциите раздават справедливост.

"Нали не очакваме да си внесем немски прокурори и немски съдии", коментира той.

Европейските партньори очакват от България да покаже реформа и резултати в сектора на правораздаването, каза президентът.

"Много се говори за промени в Конституцията, но и съществуващата Конституция абсолютно не пречи на нито един съдия, да решава по съвест, да действа независимо", заяви Росен Плевнелиев.

Той смята, че нашите закони са добри и са изцяло синхронизирани с европейските, и никой не пречи на българските съдии и прокурори и сега да работят по европейски.

В отговор на въпрос президентът заяви, че България има лоша репутация в някои държави.

"Имаме проблем в Англия, в Германия, Франция, донякъде имаме проблем и в Австрия, но същевременно репутацията на България в Китай, в Южна Корея и в цяла Азия е феноменална", коментира Росен Плевнелиев.

Оптимист съм, че от следващата година ще се заделят повече средства за модернизация на българската армия, заяви държавният глава. Той добави, че е оптимист и за реформата в бразованието.

Правителство, което имаме сега, е стабилно и работи много добре за това "бързо да вървят" еврофондовете, каза на дискусията вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Министърът на външните работи Даниел Митов каза, че по отношение на западните Балкани един от основните ни външно-политически приоритети е за подпомагането на нашите съседни държави, кандидатстващи за членство в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щях да предложа да си внесем политици, ама май е по добре да изнесем нашите навън.
158
0
 
2
 
! Отговори
DANYELE преди 8 години
Искам да ви кажа че съдебната система работи перфектно само че за тези които не си плащат на прокуратурата и съдиите !!!! Ще бъдат обвинени и наказани по НК . Проклинам всички Прокурори и Съдии които взимат пари и съдят невинни хора Господ да им вземе най-милото и парите да не им стигнат за здраве *** мръсни долни !!!! Всичките ми клетви се сбъдват защото са за доброто на народа .
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що пък да не си внесем,в държавата на експериментите те биха попречили ...единствено на кого гн.Президент
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тя рибата мирише от главата-нашенска поговорка.
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдий и прокурори са между чук и наковалня. Как да раздават правосъдие когато държавата не е осигурила тяхната сигурност и на членовете на техните семеиства -естествено е те също ги е страх.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е че съдиите не изглежда ддействат по съвест и безпристарстно,а в полза на закононарушителите,против правата на жертвите на престъпления,което може да бъде обяснено само с противозаконно действие в полза на свързани лица (чрез конфликт на интереси,корупция и др.) затова и толкова много са обжалваните дела,но и следващите инстанции предпочитат да потвърдят несправедливите решения, т.к.така им е по-лесно, и жертви на съдебната система са жертвите на престъпления в полза на престъпниците
153
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една малка пасмина от големи *** са се покачили на гърба на народа и докато не го унищожат не могат да спрат да му ръфат от снагата.Ако все още е възможно всичикте тези чужди агенти и родни корупционери да се вкарат по затворите, на мафията да се смачка фасона, а България да се управлява изключително спорен националния ни суверенитет, за ползата на България и българите и се поставят главни цели за движение към просперитет на населението, тогава България ще цъфне, като райска градина.
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оптика, оптикаааааа за вас........
151
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От какъв зор ще си внасяме управници от Германия????Нали преди доста години нашите хора внесоха от там царе?А то се оказаха ***, каквито няма никъде.Гледайте "царят" Кобурггота и предшествениците му.За какво са ни такива *** отново?Просто трябва да се намери някой здрав, нормален, енергичен и интелигентен, с чувство за дълг и любов към народа, като Путин.После той да има достатъчо влест, за да вкара в затвора поне 30% от сегашните "лидери" и "първенци" и да сложи родолюбци начело.
150
1
 
7
 
! Отговори
пророк преди 8 години
И президенти и премиери
149
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
де да можеше този така наречен президент да го сменим още утре!
148
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От съда винаги около 50% са недоволни и според тях съда генерира скандали. Дали пък не се нагнетява изкуствено омраза от страх да не ги осъди същият този съд.
147
0
 
10
 
! Отговори
8 преди 8 години
До чичо ПеткоЗАЩО ЛИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГОСПОДА ЗАКАЧВАТ ПОРТРЕТА НА АПОСТОЛА ЗДАД ГЪРБА СИ?!ДАЛИ ТЕ3 ДА НЕ СЕ СРАМУВАТ ДА ГО ГЛЕДАТ ИЛИ ТОЙ ДА НЕ НЕ СРАМУВА КАТО ГИ ГЛЕДА?!
146
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това .което ще кажа на мнозина няма да се хареса и веднага ще скочат да доказват,че това е нарушаване на човешките права.Защо държавата е натоварила народа да храни и пои всички затворници; Нека да ги накарат сами да си изкарват прехраната като всички нормални хора ,които не са в затвора.На полето -работа колкото искаш.Аз не желая да се възползвам от правото си да ги храня от моите данъци.
145
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо шефовете на агенциите към министерствата държат на работа и подкрепят корумпирани и нагли чиновници, ДОКОГА?
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КонсомолецЗащото винаги сме били предатели. Не се бъркайте, че всички комунисти са лоши, не аз познавам такива, но те не харесват БСП, тези хора са добри и честни, а тези уж комунисти които вечно ни управляват, стават всякакви според времето, само за пари- Тиквата или Буда, Росен, Цецка, Цв.Цв., Кунева-Пръмова, агент Гоце и почти всички от 25 г., дори и Луканов-първоизточника на помията в БГ Тодор Живков го е гонел и са му нареждали евреите да го връща.
143
0
 
14
 
! Отговори
Плейню преди 8 години
*** на конци
142
0
 
26
 
! Отговори
РАДО преди 8 години
Де да можеше да си внесем президент , министър председател и министри!!!!
141
0
 
22
 
! Отговори
Човек с професия преди 8 години
Който не може нищо да произведе - внася. ***-син президент, а защо не пожелаете да върнем морала на хората от българското Възраждане?
140
1
 
22
 
! Отговори
Консомолец преди 8 години
И това го казва комунист, делегат на партийна конференция, активист на БКП във ВМЕИ Ленин. Боже опази България от такива мухльовци и "демократи". Щом тоя ни дава акъл нещата са много зле.